Povedat priatelovi o problemoch v minulosti?

Príspevok v téme: Povedat priatelovi o problemoch v minulosti?
niuss

Mala som 10 rokov PPP (anorexiu a bulimu). Bola som kvoli tomu hosp.na psychiatrii, mam za sebou aj jeden pokus o samovrazdu (10 rokov dozadu). Takmer 2 roky som uz zdrava bez akychkolvek priznakov. Vobec nepredpokladam, ze by sa mi to este vratilo, kedze ma to paradoxne v konecnom dosledku psychicky posilnilo. Moja dilema je, ci o takejto minulosti povedat partnerovi? Vseobecne sa tym medzi ludmi netajim a aj moj ex priatel o tom vedel hned od zaciatku vztahu. Teraz prvy krat mam respekt pred tym, aby som to priznala. Mam pocit, ze by to mohlo medzi nami s priatelom fungovat aj do buducna (rodina, deti) a bojim sa, ze ho tym odplasim. Povedat o tom na zaciatku vztahu? Alebo radsej az v case, ked to bude pevnejsie a budeme planovat spolocnu buducnost?

Podrezanyjazyk

Čo vam tu šibe ktorý radíte. nehovoriť o tom?Ved teraz je najlepsia príležitosť. Ked vies ze budete pokracovat v živote vo vyššom leveli tak práve odkrytie pandorinej skrinky je hneď prva vec.

Amadea1

Nuž je to určite ťažké rozhodnutie.
Máš ho rada, nie je ti ľahostajný a je tam tá iskierka obáv, či sa nezľakne a neopustí ťa.
Sama by som sa skôr priklonila k tomu zatiaľ nič nevravieť a nechať plynúť čas i váš vzťah. Ak bude stáť za to, mal by sa časom upevniť. Keď ťa bude dostatočne poznať, možno potom príde tá vhodná chvíľa a ty mu to povieš.
Podľa mňa, ak ste na začiatku, je to priskoro, zbytočne by sa vyplašil.

Určite by som to nechala na neskôr.
Treba tu spomenúť ešte možnosť, že by sa to mohol dozvedieť od niekoho iného, možno nejakého tvojho neprajníka/neprajníčky.
Preto počkaj, ale nečakaj dlho.
Držím pace vám obom!

jojka34

niuss ja osobne by som sa uz vykaslala na minulost a nehovorila by som mu to. Prikladas tomu co bolo zbytocne velky vyznam a to ti brani ist dopredu. Ja som sa naucila minulost a to co sa stalo ignorovat a zijem bajecny zivoit. Staraj sa o to ako a co chcete v buducnosti pracujte na byvani dobrej robote ale kasli uz nato co bolo. je to uplne zbytocne sa v tom rypat.Nikomu to nepomoze. Skor uskodi. A pisem ti to preto lebo tiez som mala pred rokmi uzasny vztah co bol uz pred svadbou ale priatel sa dozvedel o nieco z mojej rodiny ( nebudem hovorit o com konkretne) a zmenil na mna nazor odvtedy to zacalo chladnut az sme sa rozisli. Tak to nechaj radsej tak

pasavec

Hej, povedz mu to, ale kludne si daj cas... az ked sa na to budes citit na 100%. Ja som tiez mala podobne problemy a povedala som o tom svojmu (teraz uz) manzelovi, tak normalne postupne, ako sme sa spoznavali a navzajom si hovorili aj tie neprijemnejsie veci. Netreba vyklapat vsetko a zbytocne detaily, ale toto je sucast teba, cize kludne. Aspon uvidis, ako zareaguje. Nemusis cakat na ziadost o ruku a potom to nanho vybalit, ale tiez nie hned na zaciatku. Drzim palce, nech to zvladnes a btw gratulujem, ze si sa z toho dostala! si super

Podrezanyjazyk

Ty bi si to chcela vedieť ak by partner mal tajomstvo.?
Ak nie tak mu to nehovor .Povedala si mu aspon svoje meno ?
NESRANDUJEM.
Otvoriť sa je alfou a omegou každého dobre fungujúceho vsťahu.
Ak si sprostá len čakaj čim dalej to bude horšie lebo ked si s nim musíš na to myslieť. A nie si to ty .

srandistan

Tieto prispevky co ti radia aby si to nepovedala v zivote nemali funkcny vztah. Ked je pre teba dolezity tak mu to proste povedat mas, je to tvoja minulost, cast teba ktoru by mal poznat.. nechapem naco tajit taketo veci

snowflake

bude lepšie ak sa to dozvie od teba... akoby ti mal potom vyčítať že mu to povedala nejaka dobra duša, ktorá sa určite nájde.... takže ak bude vhodná prížetitosť tak mu to povedz, no a ak je ten pravý tak pri tebe ostane..... snád v dobrom aj zlom....

a_dr1a

Ludia, co toto cele zlahcuju, by si mali nieco o tomto najskor odborne nastudovat. Potom by pisali inak. Po 2r dotycna nema este nic vyhrate. Je OK ze sa drzi. Ona vsak zrejme vie, o com pisem

hehe1

sama to mas "na haku", tak naco to vytahovat, absolutne nepodstatne, neviem samozrejme, aky je tvoj chlap, ale mne by to bolo sumafuk.... sama vravis, ze si z toho vonku, tak naco o tom vobec rozmyslas, je to taka ista minulost, ako to, ze si bola vcera v obchode a zabudla si maslo ....