Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Povedat priatelovi o problemoch v minulosti?

Príspevok v téme: Povedat priatelovi o problemoch v minulosti?
niuss

Mala som 10 rokov PPP (anorexiu a bulimu). Bola som kvoli tomu hosp.na psychiatrii, mam za sebou aj jeden pokus o samovrazdu (10 rokov dozadu). Takmer 2 roky som uz zdrava bez akychkolvek priznakov. Vobec nepredpokladam, ze by sa mi to este vratilo, kedze ma to paradoxne v konecnom dosledku psychicky posilnilo. Moja dilema je, ci o takejto minulosti povedat partnerovi? Vseobecne sa tym medzi ludmi netajim a aj moj ex priatel o tom vedel hned od zaciatku vztahu. Teraz prvy krat mam respekt pred tym, aby som to priznala. Mam pocit, ze by to mohlo medzi nami s priatelom fungovat aj do buducna (rodina, deti) a bojim sa, ze ho tym odplasim. Povedat o tom na zaciatku vztahu? Alebo radsej az v case, ked to bude pevnejsie a budeme planovat spolocnu buducnost?

a_dr1a

Ahoj. Pozri, ja si myslim, zeby mal o tom vediet. Zvazit vsak cas (kedy), a formu (sposob, akym mu to povies), urci vsak ty sama. Na zaciatku je kazdy vztah krehky neisty, spoznavate sa, otukavate navzajom, ai. Takze daj sancu najskor vasmu vztahu rast posilnit sa, aby silnel mohutnel. Ale zas dom ma stat na pevnych zakladoch. A tam patri aj pravda uprimnost dovera dvoch milujucich sa ludi, obzvlast, ak chcu svoje zivoty spojit v jedno. No vy tam este nie ste, iba tam smerujete....
Vas vztah moze stroskotat na hocicom. Nemusi to byt vobec na tomto.
Ja som inak vzdy bola za pravdu a ferovku. Lebo Murphyho zakony fakt funguju, a raz sa moze stat, ze sa to dozvie od niekoho ineho, alebo inak sa to "prevali" ai. Ale ako vravim, vy sa este len na vztah zatial iba "hrate". No ak uz budes citit vediet, ze vas vzajomny cas city laska, vase rozhodnutia smeruju k vaznym zivotnym zmenam krokom a rozhodnutiam, patrilo by sa, aby vedel pravdu o tebe a rozhodol sa on sam, ako co dalej

kafe

ťahať sračky z minulosti až sem, alebo ich nechať zapadnúť prachom? NEhovoriť. A už dupľom nie na začiatku vzťahu. Minulosť je minulosť, ani partner nemusí vedieť všetko. Nech to vyzerá hocijako nádejne, nemusí to dospieť až ku svadbe. A pred svadbou o tom partnerovi povedať. To je ten moment, kedy partner má právo vedieť o tebe všetko, aby si zvážil, či svadba s tebou je to pravé orechové.

digestor

Dost velka moralna dilema, nezavidim. Kedze sama citis, ze by to mohol byt ten pravy pre zivot o to je to tazsie. Expartnerovi si to vyklopila, lebo si vedela uz na zaciatku, ze to nebude mat buducnost.
Moja rada, rozhodne mu to raz povedat, kedy a akou formou to musis zvolit sama. Rozhodne by to nebolo fajn ak by sa to v buducnosti dozvedel od niekoho ineho.