Co po materskej bez VS?

Príspevok v téme: Co po materskej bez VS?
Cherry1995

Ma sancu na normlany zivot a vybudovanie kariéry dievča po materskej bez vysokej skoly ? Som bezradna... Tehotna som ostala po maturite, babo sa nam narodi buduci rok... Otehotnela som popri uzivani HAK aj s kombináciou pharmatex gel... To ze som v tom som zistila pred par dnami, vobec som nepriberala a menzes som normlane mala...
Prosim názory, a rady, ci ma môj zivot Este zmysel. Peniažky zázemie pre dieťa mame, prosim aby ste ms za to ze som tehotna neodsudzovali... Dakujem :(

cat512

budes to mat velmi tazke priprav sa nato. Tu uz ide aj o to ci ti ma dieta kto povarovat a ver ze aj keby ho das nejakej studentke varovat tak tie baby si riadne pytaju penazi... matky s detmi to maju na trhu prace tazsie ako slobodne bez deti budes rada ak ta vezmu aj za polovicny uvazok niekam...

ANGEL-DEMON

Bubliii... ved v pohode,..iste doktori povedia že nič nie je 100%, bol už aj nejeden prípad kedy žena otehotnela aj po sterilizacii,...
ALE všetke sa vyhovaraju ze zlyhala hak... nie nezlyhala... to tiez povedia gynekologovia ze chyba bola na strany zeny lebo ju nespravne uzivala...
moja byvala kolegyna tiez otehotnela cez HAK, no ona sa na tom smiala ked nam to hovorila, lebo že ona stale kde tu sa pozabudla a zabudla uzit tabletku... a stávalo sa jej to casto ze aj niekolkokrát do týždna... tak preto "zlyhala hak"

Jaja15

Chery 1995 celkom dobre nerozumiem tvojmu príspevku....čo ťa vlastne mrzí? že nemáš VŠ alebo že si otehotnela? Pretože ak si niekto chce urobiť VŠ, dá sa študovať aj diaľkovo a to aj popri dieťati...Sestra si urobila VŠ popri dvoch deťoch....Mala som kolegyňu s 2 VŠ, podľa jej názoru VŠ jej bola len na príťaž, na pohovoroch jej vždy povedali že s jej kvalifikáciou predpokladajú že by si hľadala lepšie miesto a zobrali stredoškoláka(pohovory na administratívnu prácu)....V dnešnej dobe sa veľmi nepozerá na to či máš VŠ alebo nie, skôr je dôležitá prax a samozrejme občas zaváži aj či máš malé dieťa....Pri štátnych zamestnancoch sú niektoré miesta kde sa jednoducho nedostaneš bez VŠ, rovnako ako aj v bankovníctve(na centrálach), ale v súkromnom sektore je to jedno....Poznám veľa kočiek ktoré po ukončení VŠ chceli síce tiež chceli robiť kariéru, ale skončili ako predavačky alebo vo výrobe pretože nezohnali iné miesto....a to že si otehotnela, stáva sa, netreba to brať ako tragédiu....tam by som sa skôr zamerala na to či otec tvojho dieťaťa je ten správny partner...celkovo zamestnať sa po materskej je trochu problém a to bez ohľadu na vzdelanie, skôr uprednostnia ženu bez dieťaťa alebo s väčšími deťmi.....

levica krasne

tak sa raduj dievca krasne. stredna skola je super, materska a rodicovska je super, vies kolko sa da urobit na rodicovskej?
Hrat sa s babom, pozoovat ako rastie.Sak potom ta napadne čo budes robit.Aj stredoskolacky su uznavane.Aj popri rodicovskej ked bude klud si možres privyrobit. Hlavne sa tes.

Bubliii

Angel, žiadna antika nefunguje na 100%, to ti povie každý gynekológ a je to aj na príbalovom letáku. Čo sa stalo, stalo sa, nemusíte do nej teraz zato všetci kopať.
A teraz pre autorku témy: ja si myslím, že sa na to pozeráš veeľmi depresívne. Je veľa žien, ktoré by bábo chceli a nedarí sa im, tak si váž, že sa staneš matkou. Píšeš, že zázemie máte. Si mladá, ale fyzicky lepšie stavaná na donosenie dieťaťa ako 40tničky. Pozri, dieťa nie je automaticky stopka pre ďalší život. Mnohí nariekajú, musíme cestovať, užiť si, kým sme mladí, bez detí. Ale však aj s deťmi sa toho dá kopec zvládnuť, len treba zmeniť zabehané návyky a vytvoriť nové. Na materskej sa môžeš venovať koníčkom. Čo ťa baví? Prírodné vedy? Jazyky? Umenie? Vďaka internetu je dostupných kopec zaujímavých stránok, môžeš sa ďalej vzdelávať a pod. A VŠ sa dá dorobiť aj po materskej, keď po nej tak veľmi túžiš.

ANGEL-DEMON

a nechci nikoho presvedčiť že zlyhala HAK !!! zlyhala si ty,.. a zvlast ak si brala HAK s nizkou hladinou hormonov v TBL, ktore ked sa zabudne uzit 1 TBL uz ta ta HAK nechráni...
alebo bola chorá, zvracala , hnačkovala vtedy hak tiez neucinkuje... a este ked sa chranila s pharmatexom.. koho chces ojebkat..?
ja som brala hak 4 r nizkohormonalnu neotehotnela som...
Už len pharmatexom sa chránim 5 rokov + partner dáva pozor a nemám žiaden problem....
takže
zlyhal jedine ludsky faktor a to si ty....

ANGEL-DEMON

ach... no presne... len vyciciavaju rodičov, ja som tiež mohla ist na vš...rozum na to mám, keby som chcela mozem si robit aj externe ale na čo.... ludia s vš robia vo fabrikach, sedia v pokladniach v tescu...
zbytočne vyhodene penaize za vš...
oplati sa to len vtedy ak niekto ma ambiciu byt pravnikom alebo lekárom... inak nie! inak si len zakomplexovane detičky niečo chcu dokazať... ked som sla vlakom a ujo sa pytal dievčiny ci pracuje alebo do školy chodí a ona mu odpovedlaa horenosom "študujem na vysokej škole" ako keby neviem čo bola... a velmi sa "študovanie" rozšírilo medzi dedinčankami... bud "študujú" alebo sa venuju "socialnej práci" -zlatokopectvu.. alebo stíhaju sučasne obe profeise naraz... rodičia chodia v došklbanych, roztahanych handrách, ruky zodraté, chodia do práce chorí, unavení aby ich lenivá šlapočka-dcerenka mohla "študovať" samozrejme ona musi v nóbl handrách chodiť, novy mobil potrebuje, tablet, ipod,... a to všetko za vydreté peniaze jej rodičov.... za tie mozole na rukách...!!!!
miesto toho aby sa v 19ke po skoncení strednej skoly zamestnali, prispievali finančne na domacnost,...osamostatnili sa a neboli rodičom na krku...
**
co po materskej bez vš???
to isté čo po maturite bez vš...
napisem si zivotopis, dnes uz netreba ručne,.. máme na to super stránku profesia.sk,... kde si mozes aj prácu vo svojom okolí vyhladať....
a kym porodíš nemusíš sedieť na riti, tehotenstvo nie je choroba,... mozes si ist kludne sadnut do tesca do pokladne a privyrobiť si... sice pises ze mate peniaze... no predpokladam ze su to penieze bud rodičov alebo priatela,... ktorych mieniš najblizsie roky vyciciavať...