Tuzim po vodicaku ale nemam na to

Príspevok v téme: Tuzim po vodicaku ale nemam na to
18

Chcem sa len spytat ci by to zvladol niekto, kto na to nemá? Mne to brat aj vsetci hadam na tomto svete vysvetlovali ale ja nie a nie to pochopit. Preto sa bojim ist do autoskoly lebo budem pred tym instruktorom ako idiot a ked to nezvladnem pridem o nemale peniaze. Nieco ako tak chapem ale vela veci tam musim robit naraz a to nieje pre mna. Sledovat znacky, potom casto sa divam na tú páku ako zaradit lebo si to v hlave moc nedokazem predstavit. Potom casto mi skapína motor... jednoducho ja som vo vsetkom nesikovna lenze vodicak je dost potrebny do zivota a neskutocne by ma bavilo soferovat. Je tu niekto kto to tiez nepochopil? Alebo komu to dlho trvalo pochopit? Jedine pozitivum je ze ja nestresujem nikde ani za volantom. Skorej by som sa bala ako by som pred instruktorom vyzerala...

tina172

Ja si tiež chcem urobiť vodičák, zrejme na budúci rok. Jazdiť na aute ma učil bratranec. Za volantom som sedela cca 15 minúť, ale moc mi to nešlo. Začiatky sú vždy najťažšie, ale musíš si veriť, že to zvládneš. Plánujeme si kúpiť auto a budem sa učiť jazdiť každý deň dovtedy kým sa to nenaučím.

snowflake

a to že na to teraz nemáš, neznamená že na to nebudeš mať o rok alebo o dva... len na to asi potrebuješ vyzrieť... dovtedy si zakeruj na polnej ceste, čítaj vyhlášku, študuj značky... a ked budes mať pocit že si na to pripraverá tak si ten vodičák urob...

snowflake

tak tato ťa snád nebude donekonečna vyvážať..kedze chceš žiť sama...bolo by na mieste riešiť osamostatnenie sa... Ja som sa zo zapadákova odkial jazdil jeden spoj ráno jeden večer z toho dovodu prestahovala do mesta,.. no a dnes je situácia taká ze dochádzať by som nevedela, prvy spoj ide o 5:30, v meste by som bola 5:50 čas kedy sa už stikám,.., no a prácu mám na druhom konci mesta , čo jest 5km..
takto byvam v meste a do práce tých 5km chodim na biku.. v pohode...
Ja teda vodičák mám ale auto mi tu netreba, kedze predtým som pracovala vo firme 6 rokov , ktorú som mala 10min pešo od bytu..
a keby niečo priamo pod oknom mam MHD.... moji susedovci , kamosky, byvale kolegyne nemaju autá a vedia žiť aj bez toho...

Opcan

Už keď sa na to dáš, tak to isto dáš:-) Ale tie prevádzkové náklady nie sú sranda. Najlepší je automat, nič tam neriešiš, pridáš, uberieš, brzdíš a nemusíš mať v ruke celú jazdu páku, aj keď sa ti taký grif neskôr isto zíde.

18

Dakujem za prispevky. Mate pravdu- keby robili vodicak len tí co na to maju tak by nebolo tolko havarii. A uzivatelka podomnou na to mala inak by to nepochopila. Tak som sa rozhodla ze si vodicak nikdy nespravim. Akurat ze ja chcem zit sama, bez frajera takze nebude vzdy odvoz a s tymi autobusmi je to obcas naprd. Napriklad utorky chodim po skole na jazykovy kurz a koncim o siestej kedy mi uz bus nejde. Mozno o tri alebo dve hodky. A na dedinu domov to mam daleko aj bicyklom. Tak pre mna chodi tato lenze ked je v robote musi odist. Takto by som sla do skoly autom a bolo by. A taxiky su dost drahe.

Lollka

Pisem z mobilu mi to odoslalo skor jak som chcela. No ja ked som isla do autoskoly vela som toho nevedela a jazdit vobec nie. A ked som prby raz sadla za volant, auto poskakalo asi tri metre a skapalo. A instruktor sa ma spytal ci tankujem skackavy benzin. Islo to pomaly postupne ale zlepsovala som sa. Ked som prvy raz vysla z parkoviska na cestu srdce som mala snad v nohavickach jak som sa bala a instruktorovi som povedala ze ta cesta je nejaka uzka. A on ze jak uzka ze kamion sa tam zmesti. Sprvoti mi tiez robilo problem robit viac veci naraz, teda sledovat cestu, znacky, preradovat, sledovat rychlost na tachometri aby som vedela kedy uz mam preradit a pod. Ale to je na zaciatku myslim normalne postupne sa to bude zlepsovat a nakoniec si to tak zautomatizujes ze uz nebudes premyslat nad nicim takym. Ja vacsinou jazdim pi cestach ktore poznam a tam znacky sledovat nemusim a ked jazdim niekde kde to nepoznam tak sa automaticky prepnem do rezimu ze sledujem znacky. Ale trvalo to par mesiacov kym sa mi to tak zautomatizovalo vsetko. Nikto uceny z neba nespadol.

Lollka

Co na tom nechapes? Alebo vsetko chapes len ti robi problem robit vela veci naraz? Inak na to su tam ti instruktori aby ta to naucili. Ty tam predsa nemas ist s tym ze musis vsetko vediet, musis vediet jazdit a pod. To ta tam predsa maju naucit. Podla mna jediny tvoj problem je, ze si neveris. Ze sa bojis toho, ako na teba budu pozerat instruktori. A nie je to jedno? Co myslis ze oni vyucuju samych geniov co tam pridu vsetko vedia a vsetko hned chapu? Vselikoho ucia aj mudrych aj blbcov a tebe moze byt jedno co si o tebe budu mysliet. Ja kef