Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tuzim po vodicaku ale nemam na to

Príspevok v téme: Tuzim po vodicaku ale nemam na to
18

Chcem sa len spytat ci by to zvladol niekto, kto na to nemá? Mne to brat aj vsetci hadam na tomto svete vysvetlovali ale ja nie a nie to pochopit. Preto sa bojim ist do autoskoly lebo budem pred tym instruktorom ako idiot a ked to nezvladnem pridem o nemale peniaze. Nieco ako tak chapem ale vela veci tam musim robit naraz a to nieje pre mna. Sledovat znacky, potom casto sa divam na tú páku ako zaradit lebo si to v hlave moc nedokazem predstavit. Potom casto mi skapína motor... jednoducho ja som vo vsetkom nesikovna lenze vodicak je dost potrebny do zivota a neskutocne by ma bavilo soferovat. Je tu niekto kto to tiez nepochopil? Alebo komu to dlho trvalo pochopit? Jedine pozitivum je ze ja nestresujem nikde ani za volantom. Skorej by som sa bala ako by som pred instruktorom vyzerala...

snowflake

a ked sa na to pozrieme z druhej strany, ludi ktorí na to nemajú nech si radšej za volant nesadajú,... keby nechcel mať každý vodičák, aj ten čo na to nemá, bolo by menej dopravných nehôd a to tých kde nezodpovedný blbec zabije nevinných ludí ani nehovorím...
ušetrí sa životné prostrenie
mesačné náklady na pohonné hmoty
PZP
TK, EK
dialnične známky
povinná výbava auta...
pneumatiky sa derú- letné-zimné
kvapalina do ostrekovača, olej......atd.....atd....
radšej chodiť pešo je to zdravšie...
Pokial má auto rodina tak sa to oplatí a ak sú z dediny tak duplom,..
ale jednotlivcovi sa to neoplatí... a hlavne ked riesi najprv auto, celu vyplatu da tam...
co tak riešiť si najprv vlastné bývanie... miesto penazi do auta, šetriť na vybavenie bytu, byvanie...

iqvacka

no poviem ti , som na tom asi tak ako ty..... vela ludi na to nema ,ale silou mocou si urobia vodicaky ,a potom to tak aj na cestach vyzera . :) ja ho nemam ,aj ked by som ho chcela, hlavne v zime ,ked sa mi nechce vyckavat na blbe busy.,,,, v lete chodim vsade peso .... max taxikom ,ale to malokedy .. ale vela krat si predstavujem ,ze jazdim ,ale ,kedze sa poznam ,za tyzden by som sa zabila .. aj zvysok premavky :) tiez nechapem ,ako niektory ludia vedia robit 5 veci naraz ,sledovat vsetko naoklo ,zaradovat . atd .. mam kamosku ktoru frajer dotlacil do vodicaka ,aj jej ho zaplatil .. dievca ho ma 3 roky a nevyuziva ho ,lebo ked si ma sadnut do auta tak ma sracku ,.... a este k tomu ho musela robit asi na 4 krat ,co sa musel jej frajer za nu prihovorit , aby jej ho nakoniec aj dali , tak diky fakt ,aby som takeho cloveka stretla na ceste ,,a je takych neurekom :) radsej budem chodit busom .a taxikom a peso a ked je muz doma tak ma hodi ,aj ked byt sebestacna v tomto smere je skvele a obdivujem to :) no hol ,nie kazdy mame rychl reflexne vnimanie :)

Gima

Nestresuj. Pohyb po vlastných nohách prospieva zdraviu. V tvojom prípade je lepšie zveriť svoj život do ruk respektíve auta niekomu inemu. Ved existuje MHD. Stopovať dokážeš. Tomu sa hovorí "lacný prevoz"
Nechceš sa predsa zabiť vo vlastnom aute. My, ľavorukí, musíme hľadať alternatívy prepravy. Spraviť vodičak nie je také ľahke ako vybrané slová.
Hlavu hore. Dokonalosť je v pešej turistike.

ftt

Nie je jednoduché sústrediť sa dopravnú situáciu, keď musíš rozmýšľať nad tým ako sa rozbehnúť. Neuč sa všetko naraz, ale postupne. Na nejakom parkovisku si nacvičuj desiatky krát sa rozbehnúť a preradiť z jednotky na dvojku.

Potom sa uč na poľných cestách jazdiť - rozbeh, dvojka trojka, zastaviť, odbočiť, pridaj blinkre.

Keď už toto budeš vedieť automaticky, môžeš vyraziť na cesty s inštruktorom...

Opcan

Áno, je to náročné, ale treba zobrať do úvahy aj to, koľko ťa aj potom neskôr toto hobby bude stáť. Mať všetko tip top, nikdy nespraviť chybu, neviem, či to reálne niekto zvláda okrem profesionálnych vodičov...

blabla2

Spraviť vodičák, na to má každý. Si vezmi, keď cigánsky degeš z osady može šoférovať tak ty sa to nenaučíš? Nepolemizuj zbytočne nad tým, v autoškole ťa naučia.

ANGEL-DEMON

tak si ho teraz nerob ked sa na to necítiš... ja som zas nevedela pochopit ako to niekto nechápe... ved to má všetko logiku,..
značka daj prednost v jazde, ide auto- stojím.. logika...
ked som chodila na strednu tak instruktor chodil do skoly , spoluziaci si tak robili vodicak... väčšina triedy.. ja som si spravila až po škole, raz som si precitala vyhlasku,.. instruktor hned videl ze viem jazdiť, s bratom sme behali na starom aute po lúkach... kedze som ani nemala takych rodicov ze by mi dali auto, natankovali za ich penaize aby som si ja rit vozila do skoly... take vymozenosti mal brat... zijem v meste uz niekolko rokov a vodičák je nevyuzitý.. vsade sa dostanem peso... poznam aj v okoli vela ludí co nemaju auto... a žiju plnohodnotny zivot....
Takže k zivotu vodičak nepotrebuješ...
Ja mam mhd pramo pod oknom , nevyuživam, chodim pešo všade najradšej..

autosko

Ahoj, nájdi si nejakého známeho intruktora čo bude mať pochopenie pre teba a tvoju nechapavosť :)... Krď chceš šoférovať tak rob všetkonpreto aby to bolo podľa tvojich predstáv a aby to tebe vyhovovalo. Držím palce.

volant

Ahoj, podla mna urcite nato mas :), len potrebujes prax. A nato autoskola nestaci. Takze trenuj co najviac, a aj ma napadlo, kup si volant na pocitac aj s rychlostnou pakou :D narychlo som nasiel za 90 eur, ale mali by sa najst aj lacnejsie, zapojis o pocitac, a zapni hru s autami, to by ti brat mal sam spravit, a este sa potesi, ze si mu to kupila :D,, tam by si mozno to radenie natrenovala,, mozno skusit stiahnut simulator riadenia,, skus sa brata opytat, nieco by ti hadam nasiel vhode,, musis trenovat,, skus si aj v izbe sadnut, zavriet oci, a predstavovat ako ides, a rukou rad rychlosti :D,, alebo sadni do auta, nestartuj, a stlac spojku, zarad jedna,, pusti pomali spojku, potom zas stlac spojku, hod dvojku, pusti spojku az do 5,, a potommnaspat z 5 do 1, a dookola,, musis to natrenovat, a tie znacky,, najprv jazdi pomaly, opatrne, kup si nalepku zaciatocnik na auto,, na opakovane caste trasy si rychlo zvyknes, ze si znacky ani pozerat nebudes. Nikto sa na znacky nepozera v miestach, kde bezne jazdi. Ale inak bud opatrna, aby sa nikomu nic nestalo,, v noci v tme, ked je niekto v tmavom obleceni, a nieje tam ani vonkajsia lampa,, skoro ho ani nevidiet, fakt len na poslednu chvilu. Skoro som takeho raz zrazil, absolutne ho nebolomvidiet, a prechadzal cez cestu, nebol tam ani prechod pre chodcov, ale ked ho zrazis, vzdy je to soferova vina,, tak drzim prsty :)