Odchod z VŠ po mesiaci - nemá to zmysel... či?

Príspevok v téme: Odchod z VŠ po mesiaci - nemá to zmysel... či?
SatyrovaDcera

Zdravím všetkých. Tak už znova idem otravovať s touto stokrát omieľanou témou, ale jednoducho mi to nedalo. Budem stručná (to chcem vidieť). Chodím na nemenovanú VŠ, filozofická fakulta, odbor radšej ani nebudem menovať. Strednú školu mám humanitného zamerania. Čo sa týka tohto môjho úžasného odboru - všetko je to iba teória, teória a teória - síce pekná, ale čo s ňou? To si môžem študovať aj doma.
Prečo som si vybrala túto školu? Mám 19 a ešte stále som sa nenašla, neviem, čo chcem v živote robiť. Tak som rýchlo vhupla do prvej príležitosti, pri ktorej bolo samozrejmé, že ma zoberú. V podstate mi nešlo o študovanie toho, čo ma baví, ale hlavne o to, NECH ŠTUDUJEM A NECH MÁM TITUL (od začiatku mi bolo jasné, že je to fantazmagória, lebo ja nie som študijný typ a drbkať sa niekde 5 rokov je nonsens).
Preto chcem odísť, hoci tam chodím len niečo vyše mesiaca. Je tu mnoho faktorov, ktoré toto moje rozhodnutie ovplyvňujú, priznávam - nechce sa mi učiť atď. Lenže sú to dva hlavné faktory, ktoré mi doslova nedajú spávať - VEDOMIE a SVEDOMIE. Vedomie toho, že zabijem päť rokov, počas ktorých by som si mohla zarobiť, a to iba pre titul, ktorý mi bude prakticky na nič. A svedomie - cítim sa ako neskutočný blbec, lebo toto moje paštúdium financuje mama a starí rodičia, ktorí nie sú práve dvakrát pri peniazoch. Je mi vážne blbé zabíjať dni a vyciciavať ich.
Čo by ste robili na mojom mieste?

qweqweqwe

ked nevies, co chces a nic ta nebavi a nezaujima, chod studovat filozofiu na slovensku VS alebo nerob nic, vysledok ma rovnako hlboky vyznam. nechapem, preco si taki ludia myslia, ze "mat aspon vysoku" vyriesi problem ich bezcielneho zivota. tak ked ta nic nebavi, zdvihni sa a chod do zahranicia nieco vidiet a zazit a mozno ta to preberie a uvedomis si, ze zivot je kratky na to, aby sme ho znudene preexistovali. ak zosyanes na tej skole, iba si o 5 rokov oddialis nevyhnutnost zamestnat sa. nijako ta to neobohati. naco to robit??? myslis si, ze sa budes lepsue citit, ked si v 24 rokoch namiesto 19 uvedomis, ze si zatial v zivote nic neurobila a ani netusis, co chces, budes sa citit spokojnejsie? ked nevies, tak zacni hladat! a to ceznove skusenosti. len na Slovensku mame take zabrzdene myslenie, ze mat vysoku, to je jedno aku, sa jednoducho musi. prdlajs. zahadzujes svoj zivot. lenze pri tvojom sposobe myslenia ani nic ine necakam. len o 5 rokov pribudne dalsi znudeny vystudovany filozof, ktori je bez zaujmov a bez ciela. len nevystupit nahodou z konformnej zony a urobit nieco, co ini nerobia. vela stastia s tymto pristupom. smutne.

Iiiii

Ja som robil rok, dávnejšie, aj účtovníka. Snívalo sa mi už o kadečom, ale toto nebola isto moja vysnívaná profesia. Po jednom týždni na mňa pozerali, že ešte neviem účtovať a vystavovať faktúry:-) Bomba kšeft:-)

Kelso

Súhlasím z iiii ešte k tomu skončíš vysokú začneš robotu a na 95% sa ti nebude chcieť venovať tej teórii ked prídeš unavená z roboty a cez víkend si budeš chce oddýchnuť. Vysoká škola je na nič pre tých čo sú lenivý a nemajú na to a iba sa vyhovárajú

Iiiii

Teóriu si môžeš študovať aj doma, ale isto sa k tomu už nedostaneš, lebo sama hovoríš, že študovať teóriu nemá zmysel. Aj štúdium teórie má svoj zmysel, tiež sa tam dozvieš stále niečo nové.
Pokojne si môžeš naštudovať to, čo chceš, aj doma a nemusíš riešiť žiadne školy, ani tituly, ani nič podobné. Len ide aj o to, že čo by si len tak by the way naštudovala?! A potom kto ti bude veriť, že tú robotu budeš vedieť robiť tak ako človek, ktorý ten odbor aj študoval? Ale však dá sa aj to, prídeš ku zamestnávateľovi, povieš mu, že čo vieš a že si si svojimi vedomosťami úplne istá a nech ťa rovno zamestná.

Alessandra999

Môj názor: Ostaň na VŠ, i keď je to obdor o ničom.

Čo sa týka financií - môžeš mať brigádu popri škole, najmä cez leto, to možeš ísť aj do zahraničia a prospechové štipendium tiež nie je zle (i keď to bude asi ťažké získať, keď píšeš, že ťa to učenie nebaví).

Keď odídeš a pojdeš pracovať - peniaze sa časom minú tak či tak.

V tvojom veku sa ešte veľa ľudí hľadá, časom zistíš čomu by si sa chcela venovať.

Otázka, na ktorú by si si mala odovedať je: Chcem vysokoškolské vzdelanie? Alebo mi je to úplne ukradnuté?

V dnešnej dobe je veľa nezmyselných odoborov, myslím si a človek musí študovať kopec vecí, ktoré v praxi nikdy nepoužije.

rosomax

Slecna, poradim Vam. Skuste to vydrzat rok a najdite si pracu. Moznosti je vela, zacnite uz teraz hladat a kombinujte pracu so skolou. Mam taky pocit, ze sa vam to podari. A este cez prazdniny vycestujte do zahranicia, tam sa ucte jazyky a skuste pracovat. V druhom rocniku mozte ist mozno na staz. Moznosti este len pridu. vela stastia

klarisa266

ahoj ja na tvojom mieste by som neodisla. Ono ma clovek blbe chvilky ale ja som v tvojom veku nechala vs a velmi som to neskor lutovala.... lebo so ss budes mat na sk velmi blby plat za ktory si ani garsonku neprenajmes.Kruta realita. Ked mas vs kazdy sa na teba bude preedsa inak pozerat. Vydrz to ja si idem vs robit extrerne buduci rok aj keed som uz starsia.

pišta00

Teraz tak v rýchlosti ma ešte napadlo, že napríklad kamarátka tiež odišla pred rokom z výšky má len gympel a šla robiť letušku... napríklad ale máš veľa veľa iných možností čo môžeš robiť

pišta00

Ahoj, no ja som to mal v podstate rovnako, rodičia ma dotlačili aby som šiel na výšku a ja tiež nie som z tých školáčikov, ktorí sa tešia do školy a radi sa učia, nebavil ma gympel a vysoká ma nebavila duplom a z prístupu vyučujúcich na výške mi bolo na grcanie a jediné čo som si vyčítal bolo, že som z tej výšky neodišiel skôr a to som pritom chodil na odbor ktorý ma bavil, len proste kopu neužitočných hovadín a omáčiek okolo a len čo najviac znepríjemniť študentom život zbytočnosťami a to neni nič pre mňa, neznášam keď niekto mrhá mojim časom. Pre mňa bola odjakživa najlepšia škola život a nie počúvať a učiť sa niečo od zakomplexovaného idiota ktorý má 30 titulov pred menom 30 za menom a celý život strávil len v škole a z praxe nemá absolútne žiadnu skúsenosť, ďakujem ale to neni nič pre mňa... Hlavne nehľaď na to čo ti povedia rodičia, že odchádzaš zo školy je to tvoj život a tvoje rozhodnutie.