ahojte , neviem kam napisat ,a tu sa dava uz asi vsetko :D .. mam aku otazku, mam jednu velku pokladnicku ,1,2, centoviek . je ich asi aj 300 kusov .. proste vsetko to vyhadzujem z penazenky do tej pokladnicky , tie krpate mince ma v penazenke neskutocne irituju .... hlavne ,ze ich musime trpiet ,ale ked nimi idem platit tak sa nam mna pozeraju jak na zobraka .. takze to vyhadzuem do tej pokladnicky ,, za rok ich mam plnu velku pokladnicku a je to fest tazke .. tak sa chcem opytat . da sa to zmenit ? urcite by tam mohlo byt asi tak aj 10 eur .. neviem ,neratala som to .. za kazdu radu budem potesena :) pekny dnik .
centovky
Zase pri platení centami nepozerajú ľudia na teba na lúzra, ale ako poriadnu "brzdu", čo zdržiava. Ty rátaš 1-2 minúty tie svoje centíky, tá na kase ráta tiež 1-2 minúty. Obslúži za nejakých 5-10 minút len jedného zákazníka, pričom by mohla vybaviť za ten čas minimálne ďalších troch. Tiež je dôležitá rozumná miera, ako sa hovorí tomu. Trebárs chodil som na plaváreň (vstup 1 eur) tak som dával 70-80 centov v (10,20 centovkách), zvyšok som dorovnal (1,2,5 centovkami). Tých centoviek som mal toľko, že podarilo sa mi rozbiť ich až po 20 týždňoch na konci leta v septembri a to som chodil 2x za týždeň plávať.
kafe toto tiez nechapem sak na to su centy aby sa dorovnavali male sumy... tak to robim a nikdy sa mi nejako nekopia
prečo tými 1, 2 centovkami v obchode neplatíš? Nechaj si ich v peňaženke, ved zase to neni pol kila, čo vláčiš so sebou. A zakaždým, ked máš v centoch zaplatiť 33, tak aj ked nemáš celých 33 centov, dáš predavačke aspoň tú trojku. A ak máš platiť 5,04 a dáš desinu, vybrakuješ predavačkám zbytočne drobáky.
Načo si robíš robotu - vyhadzuješ to z peňaženky a potom dilema, čo s tým? No nechaj si to v peňaženke, šak sú to normálne peniaze. A tak ako ich dostaneš ako výdavok tak s nimi aj pekne zaplatíš a neni problém.
v banke určite v niektorých velkých obchodch majú nedostatok
no tak ja ti presne poviem ,co by som si trebars ja myslela ,keby som tam stala :D .. do prcic , zasa som natrafila na niekoho ,kto je z niecim nespokojny a bude to tu pol hodinu riesit .. :D neznasam to . tak ale zas chapem ,ze su ludia co si nedaju .a je im jedno co si kto mysli .. ale ja som zasa taka chulostiva osobka ,ja radsej pozrem ako puk a prikyvnem a idem aby som nezavadzala ,ja za to nemozem :( viem ,ze to tak neni spravne ,a robim ,zle len sama sebe .. :(
inak ani nechcem vediet co si myslia o mne minule som sa stazoval v samoske lebo mi zauctovali za tekvicu 2,99 pritom na cenovke bolo 1,99 ... no tak sme sa chvilu natahovali az kym sme sa nesli spolu pozriet..samozrejme za mnou cakalo min 5 ludi... a az teraz ma napadlo ze teda si o mne mohli mysliet ze som looser kazdopadne som tam bol o tyzden a situacia sa presne zopakovala :-D na dalsi tyzden uz zmenili tu cenovku na 2,99 :-D
Na pošte a v banke zamenia ja ich tiež zbieram potom v banke hodim do tej mašiny ono mi to zráta a buď na konto alebo pri pulte dajú v hotovosti
co stale riesis tych ostatnych?? ja kebyze to mam riesit tak ani na ulicu sa neodvazim :)
ja som si kedysi za to kupovala listky na MHD ,, proste som bola vytesena ,ze som si za kupila fakt aj 4 listky na MHD . a ti hnupi to zrusili ( asi sa im rychlo plnil stroj ,nechapem ),, daju sa tam hadzat uz len 5 centovky .. tak vyuzivam tie 5centovky na MHD listky , a tie krpate 1,2 som nevedela ci snimi .. no neviem samoobsluzne tesco je tiez dobry napad ,ale ja mam taku skusenost, a celkom si viem aj predstavit ten pohlad predavacky co tam stoji vedla ,ako tam v hrstiach davam tie centaky :D :D ono sa v podstate nemame za co hanbit ,ale neviem ,preco tato spolocnost to tak vnima ,ze clovek hned vyzera ako nejaky luzer . :D
Ja to vzdy nahadzem do samoobsluznej pokladne v tescu :-)