Stavalo sa aj vam, ze vas otravovali ludia v tehotenstve s tym ze chcu prist na navstevu, bez hanby sa nechali obskakovat od tehotnej v 7-8 mesiaci? A najradsej by aj prespali, a staraj sa o nas a pritom som ich videla 2 x v zivote, tetka priatela s frajerom pomaly 75 rocnym.
Nepozvane otravne navstevy
Filip dakujem, spravne si to nazval, dostali jednu sancu, pre mna zla skusenos a odteraz nerusim ziaden program pre ludi tohto typu. Mas pravdu aj v tom, ze za priatelov by som si tento typ ludi nevybrala, ale islo mi o vztahy v rodine. Som rozvedena (2deti mam)na camame s priatelom prve.
Magda, asi problem je len v tom, ze ti nie su sympaticki. Milu navstevu clovek nema problem pohostit, je rad ked si pochutia a zdrzia sa.
Myslim, ze nic lutovat nemusis - bolo slusne dat im raz prilezitost na navstevu. Ked ti to nebolo mile, nabuduce sa ospravedln, ze mate iny program, staci povedat takto neurcito a je to vybavene.
Inak cakas tretie dieta s priatelom?
Magda33 ja nefajcim a pijem max tri piva za vecer ... zase ta logika ze ked poviem ze vo vezeniach su zle podmienky tak okamzite to znamena ze sedim v ilave? podla mna sa to vola tolerancia a empatia...
preco si im jednoducho nepovedala ze si to nezelas aby fajcili pred detmi? toto je presne to zakerne a neuprimen spravanie... proste nic nepovedat a potom ich za chrbtom ohovarat
No nevedela som, ked sa pozvali a dovolila som im prist,ze budu bezohladni. Takze ja sa hanbit nemam za co. Po prvej navsteve uz druha nebude. Aj ty ovecka fajcis a pijes pred detmi a tehotnymi? Asi ano, ak tvrdis, ze ja sa mam hanbit
ja mam zase skusenosti s ludmi ako je magda.. akoze sorry ale tak si bola tehotna chceli ta pozriet..proste celi byt mili zaujimali sa, kludne si mohla povedat ze sa to teraz nehodi necitis sa dobre atd ale ty si ich pustila dnu a len preto ze maju iny zivotny styl ich budes este polroka ohovarat. hanbi sa!
Normalne ich vyhod, a staraj sa o seba. Ja som to urobila aj manžel nech ich vyhodí.
Áno, mám skúsenosť s podobnými ľuďmi. Síce nie s fajčiarmi ani luzermi, sú to v podstate slušní ľudia od susedov, ktorí ale majú tú smutnú vlastnosť, že radi chodia na návštevy - obaja, manžel aj manželka, radi sa nechajú ponúknuť, radi sa najedia, napijú, ale sami nikoho nepozvú. Tiež nám bolo s manželkou spočiatku trápne ich odmietnuť. Boli sme noví obyvatelia činžiaku a nevedeli sme ako to tu chodí. Až jedného dňa prišli natoľko nevhod, že manželka im - síce slušne, ale veľmi jednoznačne - povedala, že máme program a nerátame so žiadnou návštevou. Susedka sa urazila, aj keď nebolo prečo, asi dva roky sa s nami potom nerozprávali. Ale napokon od nás niečo potrebovali, tak sa spamätali. Ale do nášho bytu odvtedy nevkročili. Chyba bola od začiatku na našej strane, mali sme to stopnúť hneď , ale chceli sme byť slušní :-))
Vzdy ked som povedala do oci pravdu ludom ako tito, tak som bola najhorsia. Len naozaj mudry clovek prijme kritiku so zamyslenim, a tu povies len priatelovi, co si ju vie vazit.
Fajcili v obyvacke na stretnuti rodiny, nie u mne, to by som haved vyhodila. Ja som to vyriesila, ku mne viac nepridu, neviem ci to partner pochopi, ale bude musiet. Viete ja naozaj velakrat neviem povedat do oci, lebo chcem byt slusna, ale potom sa hnevam sama na seba ako teraz.
Magda, namiesto tej energie, co si uz doteraz investovala do rozculenych prispevkov, si radsej sadni, vydychaj sa, posnaz sa ukludnit a porozpravaj sa s ostatnymi dospelymi ludmi tak, ako to je, ale bez zvysovania hlasu a rozculovania. Ak to nie si schopna urobit ty, mal by to urobit tvoj priatel. Niektore veci su naozaj prilis, ale ja si napriklad nedokazem predstavit, ze by u mna v obyvacke fajcil hoci papez. Ty si v prvom rade chran deti. Ako ich ochranujes, ked sa tu na fore rozculis a inak ich nechas vdychovat cigaretovy dym od cudzich ludi? To je veeeeelmi divne. Nikto od teba nechce, aby si sa niekomu podkladala ako rohozka a robila to, co si myslis, ze by si mala robit, len aby si sa druhym neznepacila. Moj dom, moje pravidla. Navsteva si ma ako hotel s chyznou neprenajala. Ak si nevazis samu seba, druhi si ta vazit nebudu. Budu s tebou robit len tolko, kolko im dovolis.