Po troch rokoch som v lete ukončil vzťah s jednou ženou, lebo som sa cítil ako väzeň. Proste som v tom vzťahu nemohol dýchať. Prvé dva roky boli dobré, ale potom začali malicherné hádky,komplet všetko musela vedieť, proste som mal pocit, že ma chce doslovne vlastniť. Raz som jej toto všetko povedal, a že teda s ňou končím.Ona naliehala, že nech nebláznim, že ma má strašne rada a trocha sa spamätá. Ukončil som to aj napriek jej naliehaniu, proste som si povedal dosť.
Dva týždne od rozchodu som dostal prvú sms, že ako sa mám. Nereagoval som. O mesiac zase smska, čo robím ako sa mám či nejdem von.Ja už som sa pomaličky dostával zas do rovnováhy a nereagoval som. Úplne som ju už vypustil z hlavy keď mi pred týždnom zvoní v noci telefón a v rozospatí som to zdvihol ona urevaná že sa musíme stretnúť. Povedal som že zajtra tak sme sa stretli. Prišla úplne v pohode, že ako sa mi darí či niekoho mám.Na to stretnutie som išiel s obavou, že čo vážne sa stalo. Ja som neriešil žiadne vzťahy, ženy nič potreboval som si usporiadať myšlienky v hlave.Bol som nahnevaný že ma takto oklamala a vytiahla von. Zas keci o tom ako sa zmení, sľuby, že jej je za mňou smutno.Vraj som dobrý, fajn, citlivý a či sa dáme zas dokopy. Nič som jej na to nepovedal,len som chcel rýchlo ukončiť to stretko a už nikdy na ňu nebudem reagovať.
Raz som ju v septembri videl s nejakýcm chlapom v reštike kde sme chodievali, ona si ma nevšimla vôbec som to neriešil bolo mi to jedno.
Celý týžden ma bombardovala smskami, že ako som sa rozhodol, že sa zas chce stretnúť. Nereagoval som snáď jej to dojde ked nereagujem.Začala vyvolávať nedvíhal som stále v sms ako ma miluje, nemôže zabudnúť dokolečka. Už som stratil nervy a v noci ked zas otravovala som jej napísal krátku sms že ja už som sa v lete rozhodol a nemienim to menit.
Na to prišli smsky aký som sviniar, ako sa s ňou zahrávam, prečo som teda prišiel na to stretko. Že som falošný a podobné keci. Potom prišla sms že ona teda ostane s Mirom a mne docvaklo že to bol asi ten týpek čo som ich videl v septembri v reštike. Žena čo Vás neskutočne miluje tri týždne po rozchode randí s inými. Keď niekoho milujem tak sa každý normálny človek potrebuje z rozchodu spamatat. Čo si myslíte o takejto skokanke?Som rád, že som sa rozhodol dobre a nechal ju tak lebo okrem majetníckych sklonov je to ešte aj skokanka, ktorá nie je schopná single existencie.
Žena skokanka, Váš názor?
autor ty budes taky nervak, ze to je len plus pre tu babu, ze ste sa rozisli. clovek aby sa ti tu bal aj nieco napisat, ake mas nervy. daj sa do poriadku a odkukaj od druhych ako sa spravat, spravas sa ako bulo.
Kolega sa pre podobný prípad rozviedol. Ženy niekedy konajú iracionálne a úplne chlapa uštvú.
Teraz má druhú oveľa normálnejšiu hento bola komplet stíhačka chorá.
Ona ma ešte volala,že nech idem s ňou aj vtedy keď išla posedieť s kamoškami, tak ako takéto posedenia potrebujú baby tak aj chlapi. S brachom preberáme veci v rodine, v práci chlapsky no nedá sa to keď tam je žena.
Rozumná žena pochopí, že chlap potrebuje aj čas pre seba a miluje ju tak či tak.
Píšete že som ten vzťah nechcel budovať ja som len proste rozmýšlal, že toto by som v budúcnosti nezvládol, veľa ľudí ostáva vo vzťahoch kde to trvale škrípe o čom to potom je. Len nevedia riešiť veci a trmácajú sa v tom 10-20rokov to je o ničom.
Bludy tu píšete. Ten posledný rok som nič iné nerobil len komunikoval a komunikoval. Vzťah som neukončil cez sms, ukončil som to po roku nikam nevedúcej komunikácie z očí do očí. To, že som potom nereagoval znamená, že si stojím za tým čo niekomu poviem a nemienim sa v tom vŕtať donekonečna.
Dusil som sa, robilo jej problém keď som išiel raz za čas s chlapmi posedieť, robilo jej problém keď som išiel s brachom na fucik, lebo je to naša tradícia tam sme prebrali čo a ako vždy bol to taký náš únik relax každý toto potrebuje. Všetko chcela robiť so mnou aj na to chlapské posedenie so mnou chcela ísť aj na ten futbal veď to hraničilo už s rozumom. Nepomohla komunikácia príklady nič tak som to zvážial a všetko som to vysvetlil na poslednej večeri ešte raz. Keci, že som ju nemiloval, využil a zahodil si nechajte pre seba nenechám sa tu urážať. Proste som takýto vzťah už dalej nedokázal akceptovať.
suhlasim s prispevkom podo mnou a fosforov prispevok je uplne naj ;)
A tiež takéto zmýšľanie je chyba: "Snáď jej to dojde keď nereagujem." Ty nečakaj že niekomu niečo samé dojde, či už vo vzťahu alebo mimo neho. Proste povedz na rovinu čo si myslíš, čo chceš, čo nechceš, čo cítiš. Nečakaj, že niekomu niečo dojde len z toho ako sa tváriš či správaš. Treba komunikovať!
Ja si myslim, ze ak je vo vztahu nejaky problem netreba to hned ukoncovat, najdolezitejsia je komunikacia. Mal si pocit ze ta dusi, ty si to zas dusil v sebe az kym si sa nerozhodol ze to ukoncis. Dovtedy si jej vobec nepovedal ze ti nieco vadi a ona mohla mat pocit, ze vsetko je super, ze mate pekny vztah a netusila ze ta vlastne nieco trapi a ze si nestastny. Toto je v kazdom vztahu potreba si vydiskutovat, lebo nikto nevie citat myslienky, v kazdom vztahu skor ci neskor narazis na nieco, co ti bude vadit a ak to vzdy budes riesit takto, ze nikdy nic nepovies, budes sa tvarit ze vsetko je ok a potom jedneho dna na nu nakricis a rozides sa s nou tak ti nikdy ziaden vztah moc dlho nevydrzi. Ona to potom aj chcela riesit, slubovala ti, ze sa zmeni, ze sa bude spravat inak, ty si jej nikdy nedal moznost aby sa zmenila, aby ste urobili vo vasom vztahu nejake kopromisy a nasli riesenie, ktore bude vyhovovat obom. Proste bud vsetko bezi podla toho ako si to ty predstavujes len tak samo od seba, bez toho, aby si vobec povedal co ti vyhovuje a co nie, alebo s tym seknes. Takto si nikdy ziaden dlhodoby vztah nevybudujes, ten je vzdy zalozeny na kompromisoch. Ale neviem, ci o nieco take vobec stojis, podla toho ako o nej pises mam pocit, ze si ju nikdy ani nelubil. Ked ti prestala vyhovovat, odkopol si ju ako spinavu handru a viac sa za nou ani neobzrel.
Velmi pekny prispevok fosfor.
Autor je este nevyspele chlapca, nie muz. Nevie si vazit to, co mal. To pochopi az, ked bude mat diametralne odlisnu partnerku a porovna to.
Jeho spravanie, rozchod je skor priznak maleho dietata, ako muza.
Dnes je vobec problem pre vela ludi najst si vobec vztah a ked clovek cita, co za hovadiny dokazu riesit ti, co vztah maju, namiesto toho, aby si to vazili a uzivali.
Je lahke mat vztah, ked je vsetko pekne, ale vztah je prave o tom, ako sa postavime k problemom a prekoname ich. Vo vztahu uz neexistuje tvoj a moj problem, ale nase. No a ked sa mi nieco nepaci, treba to tomu druhemu povedat, na to mame usta, ten druhy o tom vobec nemusi vediet, ze mu to vadi, ze to nie je v poriadku a nie sa hned rozchadzat.
Ja takuto skusenost nemam, no absolutne suhlasim s Adrianou. Aj ked som precital tvoj prispevok, absolutne som nepochopil, kde si videl velky problem, ze ta chcela vlastnit? A my chlapi nechceme vlastnit svoje frajerky? Akoze vlastnit. Je to moja frajerka, moja, nie toho druheho, nikoho,, atd. Ved je to aj zlate, mas vecne dokaz, ze ta ma rada, ze chce byt s tebou, ze niesi jej lahostajny. Takuto skusenost mam zas ja, zo svojej priatelky som absolutne nic necitil, uplne chladna, bez srdca,, a ked som jej to povedal, tak hned jej to prislo luto, hned z nej bolo citit city, ale len par dni a zas chlad, zas som sa citil pre nu absolutne nepotrebny, nedolezity. A to ze si jej nedal druhu sancu po trojrocnom vztahu, je nanic. A tiez ignorovanie, to su babske sposoby, ty davas najavo kopacky ignoraciou? To co su za sposobi,, o trojrocny vztah by som tiez bojoval, jasne ze musela byt znicena, musela aj plakat, zavolala ti, neklamala ta,, to ty si nejaky totalne divny,, opustil si zrejme paradnu babu, po troch rokoch, a bezcitne
Roman:
Nemusela ta vtedy klamat. Volala ti vecer, urevana ai. Ver. Vecer/v noci na ludi najcastejsie dopada depka zo samoty, z rozchodu, doliehaju castejsie intenzivnejsie na cloveka spomienky ai. Ktovie ci pritom aj nepopijala, nespominala na teba a vasu minulost, vas vztah, mohla si prezerat vase spolocne fotky ai - ver, za 3 spolocne roky vo vztahu je za cim spominat rozmyslat a smutit. Takze ked ti vtedy vecer volala a plakala, chcela sa stretnut ai - moze byt pravda, nemusela ta klamat. Nemuselo to byt hrane, mohlo to byt z jej strany uprimne. No aj nemuselo....
Dalej riesis, ze "keď niekoho strašne milujem tak za dva týždne nerandím" - a vies o tom, ze keby si ty ju tak strasne miloval a 2r vztahu boli OK tak preco si jej nedal ani jedinu sancu na napravu, zmenit sa ai, ked o teba bojovala a chcela zachranit vas vztah? Takze o laske a milovani z tvojej strany nemoze byt ani rec, a asi sa opakujem - ale TY si jej dal kopacky, rozisiel si sa s nou takze ak si niekoho nasla - po vasom rozchode ktory si inicioval TY, neurobila nic zle.
Apropo.
Videl si ju v septembri s nejakym muzom v restike. No teraz dedukujes hadas tipujes iba ty - ci vtedy nieco medzi sebou mali/nemali. Videl si tam medzi nimi vtedy bozky drzanie za ruky, intimnosti ai?
Mozno ju pozval von ale nemuseli spolu nic mat. vsetko su to len tvoje dedukcie. chcela ta spat. bojovala o teba (pisala ti, volala ti, prosila ta o navrat ai. Kedze si nechcel tak mozno az po tom vsetkom dala dotycnemu sancu ak ju balil. no dovtedy mat spolu nic nemuseli. su to len tvoje domnenky dedukcie konspiracie).
A ano. Chlapi maju city a neraz vacsie hlbsie nez zeny. No ty si ich zrejme do toho vasho vztahu neinvestoval a nedaval