Ahojte, sme 4 clenna rodina, kolko by mal muz vkladat do spolocnej kasy ak je zena na materskej. Moj muz ma stale pocit ze vela minam, vycita plienky, obuv pre deti, vsetko. Nic na seba si nekupim, kozmetiku nesmiem, pritom ma dobry prijem, ale ak nieco prispeje vzdy to vycita.
rodinny rozpocet
ešte možno je dôležité pripomenúť, že v minulosti minul vela peňazí na hazarde a bojím sa aby to nerobil znovu. On vlastne tvrdí, že nikdy na nič nemáme peniaze, na dovolenke sme nikdy spolu neboli a on dovolenky žiadne neuznáva a nechce.
mate pravdu, ťažko radiť mi, ak neviete viac údajov, chcela som len taký pohľad od nezaiteresovaných ľudí, názor. Upresním to celé. Bývame v mojej nehnuteľnosti, ktorú som nadobudla ešte predtým ako sme sa spoznali, nikdy do nej nič neinvestoval. Používame moje auto, ktoré som kúpila ja z môjho dedičstva. Môj príjem je materská 200 + 600 Eur z výučby, ktorú poskytujem doma a v súkromnej škole. Výdavky sú cca 900. On prispieva cca 300 a vyčíta mi to miniem. Ja sa snažím šetriť deťom občasným vkladom na ich sporenie. On si šetrí asi sám, ja neviem kde dáva príjem (jeho príjem cca 1100). on vie, že aj bez jeho príspevku si vystačíme, tak preto to berie takto. Do domácnosti nikdy nič nekúpil, žiadne zariadenie, pre mňa, alebo pre dieťa darček nič, jeho známym kupuje len jeden druh darčekov, cigaŕety a alkohol a to za dosť poňazí podľa môjho názoru (150€). Mne nikdy nekúpil ani len čokoládu, nikdy, žiadne prekvapenie. nič, nechcem dary ale je mi ľúto vidieť ako kúpi tete 3 kartóny cigariet, ked ju ide pozrieť a mne ani len 1 kvet, nikdy.
to si musite vyriesit vy.
hasta
25.10.2016 15:46:04
bez vsetkych udajov, je tvoje horekovanie uplne scestne. Kde byvate ? Ake su celkove naklady domacnosti vratane najmov, hypotek /komplet vsetko/ ? Z coho je tvoj prijem a aky ? Kto zabezpecil byvanie a ako ? Naco setri tvoj muz - ma, alebo mate nejaky plan na novy byt, dom, zabezpecenie, atd ? Vytvara rezervny fond pre dlhodobu stratu zamestnania, ci plati dovolenky ?
O sebe si ziadne informacie ani neposkytla. Kludne to moze byt, ze tvoj chlap plati, az je zeleny a ty mas nejaky vysoky prijem bokom a jedine, co ti vadi, ze on neplati viac, lebo ty chces na nieco minut.
To sa da rozne interpretovat.... Zatial si ponukla len jeden pohlad a to svoj, ze muz plati malo. Ale nevie nikto, kolko to je, atd.
kazdy ekonomicky aktivny clen domacnosti /teda aj zena ma materskej/, by sa mal podielat na nakladoch domacnosti podielom svojho prijmu a celkoveho prijmu rozdeleneho v rovnakom pomere na naklady.
Povedzme naklady su 800 EUR. Muz zaraba 700 EUR a zena ma prijem 200 EUR. 700+200 je 900 EUR prijmu. Ten sa rozdeluje: na 700/900 + 200/900... co je 0,7777 pre muza a 0,2222 pre zenu. Cize muz plati 77,77 percent nakladov a zena plati 22,22 percent nakladov. Zaokruhlene muz zaplati 78 percent nakladov a zena 22 percent.
Pri inej vyske prijmu budu ine podiely nakladov. Otazne je vsak, ako sa partneri dohodnu. Pre spravodlivost, moze ist aj o ne zohladnenia, ak niekto dava nieco zo svojho napr. byt v osobnom vlastnictve a druhy nanho nikdy neprispel, atd. Alebo podielom prac v domacnosti.
V prvom rade treba mat prehlad o vydavkoch domacnosti a muza trochu dostat do laty, ze ak sa mu nepacia vydavky v rodine s jeho detmi, potom nech nevyhadzuje peniaze na chlast a cigarety pre ostatnu rodinu... Vsetko je relativne, pretoze zena tym ze je doma na materskej, rodicaku - sa vzdala svojho prava na zarobok. Pretoze muz, ak robi pracu - tak zena ju robi tiez doma pri detoch, ale nedostava za to plat. Preto, by mal byt mozno este mensi podiel nakladov u zeny, ak je rodicak jej jediny prijem.
Na druhu stranu, by prispevok od zeny na domacnost mal zohladnovat aj to, ze ak by nepriespievala nic, tak taky covek si potom nevie vazit co ma a ma neumerne poziadavky. V tom pripade je dobre, ked su na nakladoch zainteresovani vsetci clenovia domacnosti adekvatne k ich prijmu. Pretoze dnes je velmi modne, ze zeny maju prehnane naroky na financie.
Tiez sa priklanam k nazoru ze vas nema rad a nezalezi mu na vas...v normalnej fungujucej a milujucej rodine sa manzel ako hlava rodiny snazi zabezpecit deti a manzelku, ako to tu bolo napisane, rodic si aj od ust odtrhne len aby deti mali a je to naozaj tak.
AKy je zmysel tvojej otazky? Co si chcela od nas pocut?
hasta co chces pocut? ak je to tak ako si napisala tak sere na vas
Aj ciapocku za 3 eura je schopny vycitat, pritom oni ked sa v rodine stretnu bez alkoholu to nejde pre nich. A tie dary kartony cigariet, to je ok pre neho. To nie je nikdy vela. A potom este povie aby som nikdy pred jeho mamou nespomenula ze som kupila tenucku ciapocku za 3 eura, ze to by ma ohovarali. Su normalni?
Poradox je ze nie som na nom zavisla, mam prijem aj pocas MD. On vlastne chce tak mi to pripada, aby mi nedaval nic a este aj vycital co kupim z mojho prijmu.
Fantasyi otazne je len co moze teraz robit?