Ahojte, sme 4 clenna rodina, kolko by mal muz vkladat do spolocnej kasy ak je zena na materskej. Moj muz ma stale pocit ze vela minam, vycita plienky, obuv pre deti, vsetko. Nic na seba si nekupim, kozmetiku nesmiem, pritom ma dobry prijem, ale ak nieco prispeje vzdy to vycita.
rodinny rozpocet
Tvoj chlap nie je chlap ale obyčajná atrapa a hajzel. Pošli ho do kelu, vyhoď ho z bytu, vezmi mu kľúče aj od auta. Nechutne ťa zneužíva. Nech mu súd stanoví výživné.
dakujem ovečka. Som z toho veľmi smutná, bojím sa o neho, ale zároveň viem, že náš vzťah za týchto podmienok nemá budúcnosť. Nie som na ňom závislá, mám vlastné bývanie, auto, prácu, ktorú mám rada. Skôr on bezo mňa by býval niekde v ubytovni alebo neviem kde, auto, všetko mu poskytujem ja, keby nieto dieťaťa tak by som tak nebolo.
vyzera to na tu istu temu, co tu uz bola, autorka ju bude zakladat podla mna este velakrat, lebo to nebude vediet vyriesit, ten vztah s gamblerom nema riesenie, mozno tak liecenie
inak toto je typicky priklad o com tu stale hovorim ze neni Pravda ze len zeny vyuzivaju chlapov ale ide to aj naopak
hasta: ste manzelia ? Su obe deti jeho ? Aky ma on prijem, ze prispieva menej nez je polovica rozpoctu ? To ma taky maly prijem ?
Ries to cez pravnika a sud
"Obaja rodičia sú povinní prispievať na výživu svojich detí podľa svojich schopností, možností a majetkových pomerov. Dôležité je aj ustanovenie zákona, podľa ktorého dieťa má právo podieľať sa na životnej úrovni svojich rodičov. Súd teda neskúma len výšku príjmu ale i majetkové pomery povinného. Pri určení výživného prihliadne súd na odôvodnené potreby oprávneného, ako aj na schopnosti a možnosti povinného. Na schopnosti a možnosti povinného prihliadne súd aj vtedy, ak sa povinný vzdá bez dôležitého dôvodu výhodnejšieho zamestnania alebo nejakého majetkového prospechu. Ak by povinný nedokladoval v stanovenej lehote svoje príjmy, vychádzalo by sa z fikcie, že jeho príjem je 15 násobok životného minima.."
yo, mýliť sa môžem. Ale mám pocit, že zakladateľka zámerne pár detailov pozmenila, geblera si však stále ponechala. Neni to zaujímavé? Ale veď písať si tu môže kto chce. Ja si tiež píšem a myslím čo chcem.
Niektorým už tu hrabe, nevedia čo píšu a kde, hlavna vec, že poskytujú 24-hodinové poradenstvo :) a sami potrebujú pomoc.
Mal by sa tu nastaviť časový limit pre návštevu tohto fóra, niektorý to až veľmi prežívate a potom neviete čo melete...
kafe, to nie je ta ista tema, ved su tam uplne ine informacie o vsetkom. a tato pise o muzovi, s ktorym uz dieta ma a aj financne udaje su uplne ine.
nie pre 100 eur, to nepotrebujem, viem sa uživiť, ak treba uskromniť, vždy som bola zamestnaná a vždy pokiaľ budem môcť aj pracovať budem. Vrátim sa do práce čoskoro po materskej. Viete to je tak, človek neviem zvážiť ked sa zamiluje, nevidí nedostatky, asi som naivná, verila som m, vela vecí som si uvedomila neskôr. Uvedomila som si aj, že on len premýšla ako zarobiť bez práce a to je u mna nezmysel.