Porovnávanie s inými

Príspevok v téme: Porovnávanie s inými
dankaF

Ahojte.
Aj vy máte tendenciu sa s niekým porovnávať? Ja mám. Viem, že by som mala byť spokojná sama so sebou, ale ja neviem byť dlhodobo. Chcela by som vyzerať tak ako vyzerá niekto iný a stále dookola. Prosím skúste mi poradiť, ako to mám prekonať? Porovnávam sa a potom žiarlim, že niekto má plné pery, ja také nemám a som sklamaná z toho. Vždy to tak bolo, už od detstva. Rodičia ma porovnávali so súrodencami, ale skôr po povahovej stránke. Ja tiež ešte v tom niekedy, ale skôr stále riešim výzor.
Mal niekto taký problém a prekonali ste to?
Ďakujem za odpovede a rady.

Somkrava

Ja mam tiez taky problem. Hlavne posledne dva roky, ako som zadana. Tiez priatel nic zle na mna nepovedal, ale stale sa s niekym porovnavam, ked pochvali....napr herecku alebo nejaku babu...strasne ma to stve. Tiez na chvilu sa mi to podari ovladat a potom niekoho spomenie a je to v riti. Hnevam sa na seba. Strasne sa hnevam. Viem, ze sa tym len ponizujem a nic s tym neviem robit :( a pritom vyzeram normalne...snazim sa byt chuda a udrziavat sa, normalne obliekat...ale stale sa mi zdaju ine baby lepsie :(

lexxjones

lexx87jones (AT) outloo k.com

Zdravím vás, jmenuji se Lexx Jones já jsem UNITED STATE armádní důstojník, doufám, že tento email tě najde dobře a zdravě a doufám, že můžeme navázat vztah, protože jsme zde setkávají poprvé, i prošly profil, který mluví dobře, že jste na tomto místě a byl jsem ohromen, když jsem viděl váš profil a rozhodl pro komunikaci s vámi. Je mým přáním, aby tě znám, mám rád upřímnost, důvěru, lásku, péči, pravdu & respekt, mám všechny tyto vlastnosti ve mně, laskavě odpovědět na mě skrz můj soukromý e-mailové schránky (lexx87jones@outlook.com), takže jsme nemůže vědět sami lépe. Doufám, že číst od vás, pokud máte zájem. Díky a doufat, že slyším od vás nejdřív. lexx87jones@outlook.com
Hodně lásky

dankaF

Dlhšie som tu nebola.
Neviem ani:
ďakujem ti veľmi pekne za radu. áno, je to asi tým, že jeho som si zidealizovala a zároveň potom aj ju, keďže si ju vybral. Ale dosť mi to vadí, že stále sa s ňou porovnávam. A teraz si ty ako na tom?

oktobrova
Dakujem ti veľmi pekne. Prečítam si to. Nie, priateľ mi nikdy nič zlé nepovedal. Ani raz ma neponížil čo sme spolu. Chyba je len vo mne, to si uvedomujem. A áno, dosť mi to vadí, dúfam, že časom ma to prejde.

taposadnuta
už som ti napísala.

vierkavie
Ono sa mi to na určité obdobie podarí a potom zase zlyhám. Potom ma to prejde a potom zase :( Taký nikdy nekončiaci kolobeh :( A pritom viem, že mám dobrý život, nič mi nechýba.Nemusím riešiť existenčné problémy.

vierkavie

Osobnost cloveka = povaha + naprogramovanie prostredim kde vyrastol.

Je skoda ze nase matky (pri vsetkej ostatnej ucte) boli vyslovene tak hlupe ze nas takto zle naprogramovali. Ale mozno ani samy za to nemozu lebo ick mamy boli take iste. Moja rada z vlastnej skusenosti je jednoducha: Reformatujte svoje disky docista a znovu sa naprogramujte pozitivnym smerom. Nenechajte si dalej kazit stastie tym co do vas vlastne mamy zasiali

taposadnuta

Ahoj, mám rovnaký problém, vlastne som na tom ešte horšie. Ak chceš, môžeme sa porozprávať. Napíš mi na taposadnuta@azet.sk

NeviemAni

dankaF Naše matky by si mohli podať ruky :D Seriózne. Aj mne mama to isté hovorievala. Isto si neuvedomili aký to ma negatívny dopad na dieťa, že sa to s ním potom vlečie dlho dlho. No človek svoje sebavedomie može a dokáže budovať. Je to len o zmene myslenia, nájdením vlastnej hodnoty.
Skús si stiahnuť aplikáciu do mobilu NLP akadémia. Riešia sa tam takéto problémy a zaručujem, že ti to na mnohé veci ukáže iný pohlaď.
Btw to porovnávanie s babami, ktoré ti prebrali idol je úplne normálne. On bol v tvojích očiach Top a ju potom vidíš tiež viac zidealizovanú, pretože ho získala... Možno keby to nebola práve ona ani by si si ju nevšimla...
A tiež niesom škaredá, bola som pekná aj pred plastikami....Lenže ten moj komplex som zvalila na vzhlad tam som sa stále snažila niečo zdokonalovať, až potom keď som nadobudla vysnený vzhlad a moje ego sa stále necítilo ako niečo rovnocenné s ostatnými, tak som začala hladať odpovede v sebe... :)

oktobrova

“Comparison is the thief of joy.” —Theodore Roosevelt

Comparison puts focus on the wrong person. You can control one life—yours. But when we constantly compare ourselves to others, we waste precious energy focusing on other peoples' lives rather than our own.
www.becomingminimalist.com

Stop Comparing Your Life. Start Living It.
www.becomingminimalist.com

mozno sa ti nieco z toho bude hodit a motivuje ta to ;)

oktobrova

"Try not to get lost in comparing yourself to others. Discover your gifts and let them shine!"

— Jennie Finch

"To be beautiful means to be yourself. You don’t need to be accepted by others. You need to accept yourself."

― Thich Nhat Hanh

:)

dankaF

oktobrova
no celkom aj dosť je obtiažny. Bola som aj za jedným terapeutom a nejako ma vyšetroval a povedal, že mi chýba asertivita, úplne a dosť je na nízkej úrovni moja ženskosť. Mám prestať porovnávať s inými ľuďmi, iba tak, že to mám brať ako motiváciu niečo na sebe zmeniť, ale nie ako podrývanie vlastnej sebaúcty.
Ale ja neviem ako si pomôcť už. Bojujem s tým, prejde ma to na čas a potom zase dookola.