Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Trávi so mnou málo času

Príspevok v téme: Trávi so mnou málo času
Brook

Ahojte, neviem, či mám naozaj nejaký vážny problém, ale nejako často mi príde smutno, pretože mám pocit, že priateľ so mnou trávi málo času. Cez týždeň mám síce školu a on aj tak pracuje. Takže spolu môžeme byť tak tri dni v týždni. Väčšinou ideme s jeho kamošmi na pivo a zvyšok jeho voľného času zaberá futbal. Som typický príklad introverta. Nevadí mi sem tam sa prekonať a ísť s ním niekde do spoločnosti, ale chcem byť trochu s ním aj osamote. Ale toho sa dočkám len sem tam. A to ma už prestáva baviť. To si radšej budem doma sama čítať, pozriem si film alebo pôjdem von bez neho. S niekým, s kým sa môžem len tak prejsť, porozprávať... Akoby ma nepoznal a neakceptoval, aká som. Prispôsobujem sa mu a už ma to dosť nudí. Zo začiatku to bolo iné, ale toto mi už poriadne vzťah nepripomína. Je síce starostlivý, milý, vždy ma volá niekam von, ale málokedy ideme len sami dvaja. Má vyhradený čas, kedy bude so mnou. Možno má príliš práce, záľub, kamarátov a ja som v jeho rebríčku priorít akosi prinízko. Ľúbim ho, ale neviem, čo s tým. Nechcem ho obmedzovať, akceptujem, že so mnou nebude vkuse, to by nebolo zdravé a po tom ani netúžim. Chcem len trochu viac pozornosti, je to naozaj príliš?

vierkavie

Osol, tu nejde o zrely manzelsky vztah ale o mladych ludi 20r +/- kde sa Plzakove taktiky celkom dobre hodia. Ja to este aj dnes v mojom zrelom veku obcas (ozaj len vynimocne a velmi citlivo, tak aby si to ani neuvedomil) praktizujem, ked citim potrebu trosku utuzit lasku toho mojho. Tak jeden-dva dni sa urobim len trosku menej dostupnou - a funguje to. Opat citi steklenie v bruchu, srdiecka su opat vo vzduchu :-) no nie je to krasne?

osol

Tak neznasam postupy, co navrhuje Vierka, neviem, ci funguju-nefunguju, ale je mi to tak proti srsti, ked niekto hra taketo divadlo, ci chalan, ci baba, je to priehladne a falosne. Mozno to zabera, ale neznasam to, vzdy si myslim, ze ten dotycny ma problem so sebavedomim a je neuprimny.
Navrhujem mu to obycajne povedat.
A to co povedala Angel je jej normalna dedukcia, to by napadlo kazdeho, takze tie utoky su cudne.

vierkavie

Brook zda sa ze si do istej miery na nom zavisla hlavne co sa tyka planovania tvojho volneho casu. Mas tu par dobrych rad, porozpravat sa atd. ale myslim ze moze zabrat nieco efektivnejsie Skus velmi nenapadne, opatrne zacat sa robit priatelovy menej dostupnou, nezober mu par krat telefon, nevolaj spat ked mas od neho zmeskany hovor, pockaj kym on opat zavola, neodpovedaj hned na smsky, ale az tak mozno o hodinu-dve. Nechod s nim von ked ide on von s kamosmi. Vytvor mu priestor na chybanie. Nech ide sam von s kamosmi, mala by si mu chybat. Zaved tuto zmenu postupne-pomalicky tak cez dva tyzdne nech to nie je napadne. Ked sa zacne postupne cudovat ze co sa deje povedz mu celkom prirodzene ze si odpocivala / bola si v kupelni / nepocula si telefon / mala si ho v bunde na vesiaku alebo ides von s kamaratkou pripadne do knihkupectva ze si cela zhava si pozriet nejaku knihu (a aj chod). Obcas si vypni mobil "mala som vybitu baterku asi je uz slaba". Taktizuj. Viem ze mentalne hry do zreleho vztahu normalne nepatria ale niekedy pomozu. Vyborne citanie na tuto temu najdes tu, vysoko odporucam!

www.martinus.sk

ANGEL-DEMON

ako si napisala si na jeho rebričku hodnot zjavne na poslednom mieste.. všetko ostatne je pre neho doležitejsie....je to len strata času takyto "vzťah"

Konfusius84

Takže po rade
čo ste šetko skušala mlada slečna
skušali si dat kompromis
čo keby ste se venovali sebe cez sobotu a nedelu nebo cez vaše prazdniny určite se da vyrešit ked si človek spravi niake zasady