pomozte mi zostavit jedalnicek

vierkavie

Z vlastnej skusenosti, ubytok 12kg za rok a este stale pomaly ale iste ubuda :- )
Spravne chudnutie u ludi s nabehom na obezitu nie je o dietach a ani tak velmi o pohybe ale hlavne o zmene stravovacich navykov. Uplne vyluc sladkosti, cukor, cokoladu, chlieb, pecivo, zemiaky ryzu, knedliky, pizzu, bagety a cestoviny. Vsetko skrobovito-cukrovito-uhlovodikove. Nahrad zeleninou, najlepsie zeler stonky aj koren, kapusta, uhorky, postruhana mrkva, kalerab, paradajky, paprika, cvikla, mozes zmiesat s na kocky nakrajanym jablkom alebo hruskou. Mozes poliat olivovym olejom alebo jogurtom, trochu poprasit napr. Vegetou, posypat postruhanym syrom. Pridaj olivy ak mas rada, alebo hrozienka. Zelenina by mala tvorit cez 80% prijmu kalorii. K zelenine male mnozstvo masa alebo sunky, syr, vajicka, tuniak z konzervy, sardinky. Jedz vela masovych a zeleninovych polievok ale bez rezancov, mozes si do polievky zavarit vajce.
Vzdy pred jedlom a pocas dna tak kazdu hodinu, ci si smadna alebo nie vypi velky pohar teplej vody. Toto je velmi dolezite, ak nebudes vela pit, nebudes chudnut.

Po 18.hod nejedz ak musis daj si jablko alebo banan. Ak potrebujes mlsku daj si par orechov. K tomu maly kusok 95% cokolady ak musis na uspokojenie chuti, jeden stvorcek je ok. Pomaly rozpustaj pod jazykom nech sa chvila slasti predlzi co najviac. Sleduj na obaloch potravin zlozenie, vyhybaj sa vsetkemu co ma viac ako 10% sacharidov.
Prve vysledky sa urcite dostavia uz po 2-3 tyzdnoch

sexicicamica

Neupriamuj sa nato, že chceš zhodiť 8kg. Skôr si povedz, že chceš zmeniť životný štýl. Najdôležitejšie aby si v ňom pokračovala aj po schudnutí.
Dôležité sú tie správne potraviny a 5 krát denne v malých porciach ...
Neviem ako sa stravuješ teraz, ale určite prijimaj čo najviac zeleniny, ovocia, pohanky, jáhly,ovsené vločky, tvaroh, acidofilné mlieko, hríby, ryby, kokosový olej, syrovatka, sušené ovocie, goji, slnečnicový chleba, tmavú čokoladu, voda s citrónom, tuniak, cottage cheese..
Za 3 mesiace som schudla z XL na S ... A to som ani nerobila zmenu stravy kôli postave .....
A tiež si myslím, že dôležité je ako postava vyzerá na pohľad nie kolko váži...Netreba sa riadiť iba kilami ...

pomocnica

Choď za výživovým poradcom, ten ti zostaví jedálniček presne na mieru. Nevieme, čo ješ...čo ti chutí, lebo aj to je dôležité.
Ale často, aspoň 5 krát denne.
môžeš jesť koľko chceš, ale musíš ak chceš schudnúť vydať viac, ako prijmeš. To je základom chudnutia. ak si už schudla do teraz, niečo, tak pokračuj v tom čo robíš, lebo to je dobre. :) A inak, 8 kg? Stačí ti 5 kg. Potom budeš mať 164-54 kg. To je ideál. A skôr si daj záležať na tvojej postave, tak ako vyzerá na pohľad a nie na váhu. Tu je jeden príklad.

feminity.zoznam.sk

Veľa šťastia. :)