Ahojte, od konca leta sa v mojom živote začali diať zvláštne zmeny. Vravela som si že je to v pohode že to prežijem. Ale vôbec sa to nezlepšuje skôr naopak. Moji rodičia sa budú rozvádzať, moj priatel zacal byt ku mne hnusny odmerany, a je radsej s kamaratmi s ktorymi robia zle veci ako keby mal byt so mnou. Som strasne rozcitlivená a mam hrozne depresie, za mesiac som z nicoho nic schudla 10 kg, každý večer plačem, mám strašné kŕče v žalúdku od hladu ale keď sa najem je mi na vracanie a ešte horšie ako keď som bola hladná, stále som unavená a celkovo sa cítim hozne slabá. Viem že všetky tie problémy sú zo stresu, pretože výsledky som mala v poriadku...Rodičia aj priateľ sa mi za to smejú a vravia mi že si vymýšlam a snažím sa byť zaújmava. Ale ja už naozaj nevládzem každý deň rozmýšlam o samovražde ale na to som slaboška. Prosím poraďte mi niekto čo mám robiť, ja už nevládzem takto ďalej žiť, chcem žiť tak ako pred tým:( Viem že suaj ludia ktori sa maju horsie ako ja a zomieraju napriklad na rakovinu, ale toto je pre mna naozaj tazke a neviem sa z toho dostat a neviem za kym mam ist.
Hrozné depresie,nebaví ma žiť
Jednoznačne psychológ - vypočuje ťa a poradí ti :)
za lekárom treba ísť pretože toto človek sám nie je schopný dať dostať sa z toho
Ja by som tiez sla na tvojom mieste za psychiatrom lebo to chudnutie nie je dobre mohla by si si vazne ublizit takze sup sup neotalaj
Anny46 mozes mi nechat na teba email a ja by som sa ti ozvala :)
Mimochodom, to, čo som ti napísala zďaleka nemá nič s egoismom. Nehovorím, aby si bola na iných ľudí hnusná, ale VŽDY sa musíš mať najprv ty dobre, aby si potom vedela pomáhať iným a ťahať iných za sebou :) Nikto ťa nemôže naučiť nič, čo sám neovláda ;) Takže áno, môžeš svojim rodičom pomáhať, dať ich psychicky doporiadku a podobne, až TY budeš úplne psychicky v poriadku a vyrovnaná.
Ak chceš, môžeš na seba zanechať nejaký kontakt a viem sa o tom s tebou viac porozprávať.
Každopádne tvoj problém vyzerá, že spočíva v tom, že si až veľmi pripúšťaš iných ľudí k telu. Akoby tvoje šťastie a nešťastie malo závisieť od iných ľudí a od toho, ako sa oni budú k tebe a k sebe navzájom chovať. Ľudia sú žiaľ nestáli, priateľstvá sa tvoria a zanikajú, vzťahy rovnako, rodinu si človek nevyberie a to, ako sa budú chovať tiež nie. Musíš preto svoje šťastie postaviť na niečom pevnejšom a stabilnejšom, ako sú ľudia. Pretože takto ti z neho bude ubúdať celý život a nakoniec sa zbytočne zdeptáš.
Veľa ľudí už nemá rodičov vôbec, poprípade má jedného, buď vďačná, že máš oboch, aj keď nemajú najlepší vzťah. Nepočúvaj, čo o sebe navzájom hovoria, nepripusti si to k telu, ako sa len dá. Oni sú tiež len ľudia, robia hlúposti. Vzťah im asi nevyšiel najlepšie, ale to nie je tvoj problém, ale ich. Ty to musíš proste prijať a zmieriť sa s tým. Ak je priateľ hnusný a odmeraný a má radšej kamarátov, ako teba, rozíď sa s ním, opusti ho, časom si nájdeš niekoho lepšieho, ale pokiaľ budeš s ním, k tomu lepšiemu nebudeš mať príležitosť. A je hlúposť zmýšľať, že si nenájdeš, lebo dobre, že nie polka sveta zažila podobný vzťah a nakoniec si niekoho našla...
Musíš sa proste naučiť nebyť závislá od ľudí. Lebo potom nie si slobodná, potom sa zbytočne veľa trápiš. Áno, nehovorím ti, aby si nemala city, alebo niečo. Ale ak ti raz niekto ubližuje a vidíš, že nedbá na to, ako sa cítiš a ubližuje ti ďalej, je naozaj čas si toho človeka z centra života vypustiť. Vždy sa to dá. Postaraj sa najprv o seba :) Sprav tak, aby si sa mala dobre, bola zabezpečená, oddýchni si :) choď niekam s kamarátmi na výlet, pozri si film, poriadne sa vyspi, najedz sa... potrebuješ jesť, aby si zosilnela. Ak z toho chceš von, potrebuješ chvíľu nemyslieť na ostatných. Samovražda je naozaj somarina, tie myšlienky si vypusť z hlavy, lebo zbytočne ťa brzdia a stojíš na mieste, lebo ti zaberajú veľa času, za ktorý sa môžeš posúvať vpred :)
treba vyhľadať odborníka
Depresie mam pravdepodobne z toho ze proste nedokazem "predychat" tie zmeny, do toho este skola. Bojim sa ist na psychiatriu lebo viem ze lieky su beh na dlhu trat a ja viem ze v tomto pripade to nieje moja chyba.... ale urcite zavolam aspon psychologicke
Okamzite chod na pohotovost! Okamzite!
Laris, takže ty preto máš depresie kvôli priateľovi a kvôli rodičom že sa rozvádzajú?