Symprove-probiotika

Príspevok v téme: Symprove-probiotika
ssssss

Zdravim,mam problem s najvacsou pravdepodobnostou s crevami,na gastre nic nezistili,robili dost vysetreni,resp. skoro vsetko okrem kolonoskopie.mavam hnacky,hlavne po jedle,ale nie vzdy...plynatost-hlavne po jedle,krutenie criev,,stolica byva mastnejsia,lepkava...

napadli ma kvasinky,alebo syndrom drazdiveho creva

poskusal som diety,lieky,doplnky-vela druhov,probiotika asi od 10 firiem a nic,jedine troska malo sa mi zdalo lepsie po hylaku forte,ale to nemoze clovek brat dlhodobo

na nete som cital o produkte Symprove a chcem sa spytat ci nema niekto skusenosti,ci to je len marketingovy tah alebo to mam skusit

22 rokov

Dakujem

Katka376

Dobrý deň. Asi pred dvoma rokmi, to som mala 24 rokov, mi gastroenterológ diagnostikoval syndróm dráždivého čreva. Ešte predtým som podstúpila všetky možné vyšetrenia (gastroskopia, kolonoskopia, test potravinovej intolerancie..), ktoré nedokázali žiadny vážny problém vysvetľujúci moje hnačkové stavy. Trápili ma každodenné hnačky, kŕče, nafukovanie, neustála potreba hlavne po jedle. Prestala som úplne chodiť von, nezdržiavala som sa nikde kde sa nenachádzala toaleta. Bola som z toho zúfalá, vyskúšala som už všetko možné (zelený jačmeň, raw strava, bezlepková, bezsacharidová diéta..), nič nepomáhalo, výsledkom bol akurát len veľký úbytok na mojej už aj tak predtým úbohej váhe (v najhorších časoch som mala už len 42 kg). Cítila som sa hrozne, na internete som objavila tieto probiotiká Symprove (neboli to však prvé probiotiká, ktoré som vyskúšala, dlhodobo som užívala a skúšala aj mnoho iných značiek probiotík dostupných v lekárni). Ale na moje veľké počudovanie až tieto mi skutočne pomohli. Už po prvom týždni som cítila zlepšenie. Keď porovnám ako som sa cítila predtým a teraz je to až neuveriteľné. Teraz mávam väčšinou pevnú stolicu raz-dvakrát za deň. Jasne že to neprejde úplne, ale momentálne zažívam hnačky už len raz za jeden-dva týždne, čo je veľká úľava oproti predchádzajúcemu stavu. A je to už piaty mesiac čo ich beriem. Sú drahé, ale odporúčam vyskúšať každému, kto trpí hnačkami aspoň na jeden mesiac. Liečba by mala trvať aspoň 3 mesiace, ale ja sa tak bojím, aby sa mi stav nevrátil, že ich budem brať už asi doživotne. Dôležité ešte je, aby ste brali aj vitamíny B, podporuje rast dobrých baktérií v črevách, ide ruka v ruke s probiotikami. Toto ako tak pomohlo mne, dúfam, že som pomohla aj ostatným týmto mojím príspevkom. Skoré uzdravenie.

anetta1000

Martinka podľa mňa nie. Akože už po tých dvoch baleniach, alebo po mesiaci proste môže prísť zlepšenie, ale ak chceme aby to zlepšenie u nás zotrvalo a aby sa nám nevrátili problémy, ktoré nás trápia tak je potrebné užívať ich aspoň tri mesiace. To je z môjho pohľadu základná liečba, ktorú by mal človek podstúpiť ak sa chce z problémov dostať ;)

martinka27777

tak to ste ma teraz prekvapili som nevedela, ze moze byt za tym tolko toho. Anetta pises, ze nasadit zive bakterie na isty cas - po pravde neviem co si mam pod tym pojmom na isty cas predstavit. Staci ako napisala napriklad Evita? Ze vybrat dve balenia tychto probiotik, ci?

evita89

ahoj, ja som tiez velmi dlho mala problemy so syndromom drazdiveho creva (najhorsie to bolo pocas studia na VS). Vyskusala som vsetko mozne, dodrziavala rezimove opatrenia, a stale nic.. vylucili mi aj laktozovu a histaminovu intoleranciu, celiakiu... no a koncom minuleho roka som sa dostala k Symprove, vybrala som dve 500ml balenia a rozdiel je fakt velky, odvtedy skoro ziadne naduvanie, krce a hnacky, ako predtym. teraz sa snazim len mat vyvazenu stravu a neprehanat to so stresom.. takze ja za seba odporucam :)

anetta1000

Ako môžu problémy vznikať? Tak dôvody môžu byť rôzne.
Často to všetko začína tým, že v žalúdku sa naruší prostredie. Že životosprávou si narúšame rovnováhu, ktorá v ňom je. Na to aby sa zistilo, kde je presný problém sú dôležité vyšetrenia. Ale myslím, že je na mieste nasadiť si živé baktérie na istý čas, začať to riešiť s lekármi a uvidí sa.

matila

martinka tieto problemy osobne by som brala za nieco vazne. Niekedy sice moze ist len o rozvratenu crevnu mikrofloru, ale moze sa stat ze ide aj o nejaku vaznejsiu chorobu ako je napriklad syndrom drazdiveho creva alebo nieco podobne a ozaj nie je sranda sa pasovat s takymito problemami. Mnoho ludi ani nevie, ze tieto problemy si casto sposobujeme svojim nespravnym zivotnym stylom. Co je smutne, preto je potrebne zakrocit, co najskor ako sa tieto problemy prejavia a zacat to liecit zivymi bakteriami, ktore vratia do zaludka stratenu rovnovahu :)

martinka27777

anetta lenze ako vlastne tieto problemy mozu vznikat? co je za tym ze proste clovek zacne mat od isteho obdobia nejako problemy so zaludkom a hnacky? to mi vobec nepride normalne...nemoze byt za tym nieco zavazne?

anetta1000

Nespozoroval si nejako po akom jedle to je? Či ti to spôsobujú všetky potraviny alebo len niečo ti nesedí?
Čo sa týka prečistenia, čo ti tu odporúčali, tak od toho by som dala ruky preč pretože stačí, že teraz mávaš hnačky, čo by to potom ešte urobilo to nechcem radšej ani vedieť. Radšej by som čo najskôr začala riešiť probiotiká aby mi dali črevá do poriadku.

ssssisa

Mam ten isty problem, pretrvavajuce hnacky na ktore mi absolutne nic nezabera, neviem ako si uz poradit. Dufam ze ten liek Truberzi pride k nam do lekarni co najskor.