Dobrý deň. Asi pred dvoma rokmi, to som mala 24 rokov, mi gastroenterológ diagnostikoval syndróm dráždivého čreva. Ešte predtým som podstúpila všetky možné vyšetrenia (gastroskopia, kolonoskopia, test potravinovej intolerancie..), ktoré nedokázali žiadny vážny problém vysvetľujúci moje hnačkové stavy. Trápili ma každodenné hnačky, kŕče, nafukovanie, neustála potreba hlavne po jedle. Prestala som úplne chodiť von, nezdržiavala som sa nikde kde sa nenachádzala toaleta. Bola som z toho zúfalá, vyskúšala som už všetko možné (zelený jačmeň, raw strava, bezlepková, bezsacharidová diéta..), nič nepomáhalo, výsledkom bol akurát len veľký úbytok na mojej už aj tak predtým úbohej váhe (v najhorších časoch som mala už len 42 kg). Cítila som sa hrozne, na internete som objavila tieto probiotiká Symprove (neboli to však prvé probiotiká, ktoré som vyskúšala, dlhodobo som užívala a skúšala aj mnoho iných značiek probiotík dostupných v lekárni). Ale na moje veľké počudovanie až tieto mi skutočne pomohli. Už po prvom týždni som cítila zlepšenie. Keď porovnám ako som sa cítila predtým a teraz je to až neuveriteľné. Teraz mávam väčšinou pevnú stolicu raz-dvakrát za deň. Jasne že to neprejde úplne, ale momentálne zažívam hnačky už len raz za jeden-dva týždne, čo je veľká úľava oproti predchádzajúcemu stavu. A je to už piaty mesiac čo ich beriem. Sú drahé, ale odporúčam vyskúšať každému, kto trpí hnačkami aspoň na jeden mesiac. Liečba by mala trvať aspoň 3 mesiace, ale ja sa tak bojím, aby sa mi stav nevrátil, že ich budem brať už asi doživotne. Dôležité ešte je, aby ste brali aj vitamíny B, podporuje rast dobrých baktérií v črevách, ide ruka v ruke s probiotikami. Toto ako tak pomohlo mne, dúfam, že som pomohla aj ostatným týmto mojím príspevkom. Skoré uzdravenie.