Liečba tetánie alebo podpora biznisu s liekmi?

Príspevok v téme: Liečba tetánie alebo podpora biznisu s liekmi?
krowky

Zdravím,

minulý rok mi po nekočných zdravotných problémoch, závratoch, kolapsových stavoch a búšení srdca diagnostikovali tetániu.
Na tetániu mi neurologička predpísala Tebokan / Tanakan a magnézium (Magne B6, Magnerot). Oba lieky 2x denne. Následne mi bolo odporučené riešiť aj psychickú stránku a tak mi psychiater predpísal ešte Sertralin ktorý beriem teraz už len pol tabletky.

No ale hlavne som sa chcel spýtať či najma to magnezium ma vobec nejaky vyznam v liecbe kedze obsah magnezia je cca 50 mg v jednej tabletke co mi pride zalostne malo na to aby to mohlo dorovnavat pripadny deficit horcika v tele. Tak sa obavam ci sa nejedna len o obycajny placebo efekt.
A este sa chcem spytat ako dlho sa moze magnezium uzivat, nieked som pocul ze pri dlhodobom uzivani moze sposobovat oblickove kamene.
Dakujem

lidia456

tiez mam roky tetaniu, najlepsie na mna zabera ked uzivam tryptofan s horcikom, konkretne mam horcikovy komplex, je tam viac druhov kmenov horcika, Sunday Natural

nika82

tetania je zastieracia diagnoza a nehovori nic o pricine tazkosti, je to len subor priznakov. Nizku hladinu mineralov nieco sposobuje. Moze to byt aj velmi intenzivny stres- ale ja som napriklad ziadny stres nemala, aj tak mi chceli nanutit antidepresiva a ine hovadiny. A dalsou najcastejsou pricinou je infekcia tela bakteriami a virusmi. Busenie srdca a kolapsove stavy sposobuju plucne chlamydie, mykoplazmy a borelioza. Ak sa chces dopatrat po pricine a nielen tlmit priznaky, drzim velmi palce. Ja mam boreliozu, liecim sa u sukromnej lekarky antibiotikami. Nemam ziadnu tetaniu, ta bola len nasledok infekcie.
Mg som brala sumivy Magnosolv 2x denne. Teraz beriem uz iba raz denne obycajny horcik so zinkom,

Mayaria

A ešte niečo.. to magnézium pri liečbe tetánie význam má. Ak má človek nedostatok magnézia je unavený a vystresovaný, keď dopĺňaš magnézium si v menšom strese a tie záchvaty mávaš keď si v strese alebo si vyčerpaný.

Mayaria

Ja mám zistenú tetániu už tri roky a veľmi silnú. Mne neurologička nakázala užívať len magne B6 a ešte mi zistili šelest tak aj nejaké sedatíva. Tie som odmietla brať ako aj ostatné lieky a užívam len magnézium. Ak chceš väčšiu dávku magnézia kup si magnezium forte a hlavne neužívaj zbytočne ine lieky. To magnezium su vitaminy to je ok ale ostatne hnusobiny do seba nepchaj. Zachvaty som mavala strašne často ale odvtedy čo pravidelne uživam magnezium a snažim sa viac relaxovať som ok a zachvat som mala naposledy v auguste :) ešte k tomu magneziu užívam ho tri roky a raz som musela prestať lebo mavam nizky tlak ale od tohto roku som sa k nemu zas vratila a nemam problem :) len prosim nepchaj do seba zbytočne lieky to ti za to nestoji. Tetania sa rieši relaxom a kľudom