Ahojte ľudkovia. Už z názvu témy asi viete o čom sa chcem s vami baviť, tak sa aspoň nemusím rozpisovať na tri strany. Ide o to, že chcem dredy,ale nie na celú hlavu, len sem tam nejaké dredy (po anj. sa to volá pet dreads aby som bola presná). Chcem sa spýtať, ako si ich mám umývať? Moje vlasy sa mi rýchlo mastia a musím ich umývať každý druhý deň,ale viem, že máčať zbytočne často dredy nie je dobré. Máte niekto skúsenosti s takýmto účesom? PEACE
(ps.pridávam sem obrázok čo sú tie pet dreads)
Chcem dredy
Ďakujem za odpoveď :) s tým fajčením a smradom súhlasím, ale je veľa dredáčov čo si dredy umývajú častejšie a udržiavajú si ich v čistote tak ako by sa aj malo. Ja uvažujem nad dredmi ktoré nebudú zapletené od korienkov kde sa mi vlasy mastia ale tak od nižšia snáď sa rozumieme. Ďakujem ešte raz :)
To máš skoro po celom vrchu hlavy, ale hej, to je dosť nechutné, lebo keď iba idem v bude a vidím jak predo mnou má nejaký dredy a pozriem sa lepšie, tak asi nie je niečo čo by v nich nebolo. To neumyješ. Proste humus, jedlo, prach, chumáčiky látky...Ale zas to neuvidíš ani, že ich máš mastné, ale cítiš to a po čase to začne aj páchnuť. Ale aj mne sa to páči, ale nikdy by som na niečo také nešla asi, lebo tá hygiena, na nej si dosť zakladám a svoju,,korunu krásy´´ si takto nezničím. Kamoška mala ale iba vážne, že pár takých 4? A nakoniec to ani rozpliesť nevedeli, lebo všetko v nich mala, no humus a na koniec ich odstrihla. A vážne to poničí vlasy. Takže tak. Ale to keď tak, tak zabehni za tou kaderníčkou, alebo komu to chceš dať robiť, aby ti povedala jak čo aby si vedela, či ich vážne chceš mať.
Ale veľa šťastia. :)
podla mna ak ti vadia mastne vlasy, ani to neskusaj. Pri dredoch sa odporuca umyvat si vlasy len raz za cas, napriklad 2x do mesiaca a velmi opatrne. A po prvom spraveni "ucesu" sa vlasy neumyvaju aj mesiac, aby sa nerozpadli. Tieto dredy si castokrat davaju humusaci, ktori si hlavu potom rok neumyju. Toto sa vztahuje na klasicke dredy, ale aj pri tom, co chces ty, tam to bude urcite podobne. Mal som par kamaratov, ktori mali takyto "uces" a oni nemali potrebu si vlasy umyvat vobec. Navyse fajcili jak komin a vlasy im tak smrdeli, ze to bolo neznesitelne. Jeden to mal skoro dva roky a ked sa rozhodol sa ich zbavit, mal v nich tolko necistoty a dokonca hmyzu, ze to bolo otrasne.