Zdravim :)) som dievča, 14 rokov. Moj problem je taký, že som v puverte začala trochu priberat. Ja viem stava sa to, ale potrebovala by som spalit tuk na bruchu, bokoch prípadne zadku. Nie je to vobec nejak hrozne (da sa povedať že pôsobim chudo ale ten tuk tam mám a je ho nie extremne vela,ale ani malo) ale jednoducho tak nie som spokojna. Neviem však ako spravne na to. Diety by som asi držať nemala a počula som vela o tom že chudnutie v takomto veku nie je zdraviu prospešne čo sa tyka rastu a tak.. pravda je že niekedy som mala chvilky kedy som sa trochu prejedala (nie až extremne,ale jedlo milujem).myslite že sa to časom može zlepšiť rastom, keď nebudem jesť až priliš moc a sem tam si isť napr zabehať a tak? Alebo ako na to? Btw.mam teda 14;162 cm a 50 kg
Ďakujem za rozumne komentare :)
Chudnutie v puberte
linduss84 preco je dobre ked sa snazi schudnut niekto kto ma normalnu vahu??
Držím ti palce aby sa ti podarilo schudnúť
Je dobre ze sa snazis schudnut len opatrne hlavne s dietami pocas puberty
na tvojom mieste sa odfotim v spodnom pradle a o 10 rokov sa na tom dobre zasmejem... ries radsej skolu.. vahu mas ok a kym to bude nejako relevantne aby si dobre vyzerala tak sa to aj tak zmeni sport nieje zla vec ale imho ak teraz zacnes chudnut len si dodrbes metabolizmus... chudni max stylom ze nebudes jest sladkosti a nejake moc tucne jedla ale urcite nehladuj...
Ahoj!
Som rada, že si rozumná a že vieš, že diéty škodia veľmi! No podľa tvojej výšky a váhy máš ešte lepšiu postavu ako je ideál, takže podľa mňa nemáš čo riešiť, ale ak si chceš zlepšiť respektíve spevniť by si asi potrebovala postavu, tak začni napr. behať, plávať...Beh je asi najdostupnejší a zadara. :)
No začni pomaly ak nie si zvyknutá. Napr.podľa tvojej kondície, keďže máš 50 kg tak podľa mňa by si mala mať aspoň nejakú kondičku, tak také 2 km zo začiatku klusom by mali byť vpohode nie? . Potom dráhy zvyšuj, ale vždy aspoň také 2 týždne behaj napr. 2 km a potom 2 týždne 3 km...Ale len tak zvyšuj pokiaľ budeš vládať. Dýchaj pravidelne. Na nete nájdeš ako je to správne aj s obrázkami...:) Postupom času zvyšuj aj tempo. :) Pomalým behom sa chudne najlepšie. :)
Ak zvykneš jesť sladké, slané viac, tak trochu zmenši dávky, ale nevylučuj, lebo zas nemáš 80 kilo, že by si musela. :D
Máš vlastne skvelú postavu, takže tebe by stačilo iba spevniť. A pozor, je možné, že by si aj pribrala, ale to si nevšímaj, lebo by si mala svaly a tuk by išiel preč a keďže tuk je ľahší ako svaly, tak je možné, že trošičku aj priberieš, ale možno iba vážne malinko napr 2 kg, lebo tuk sa ti ,,premení´´na svaly a hneď aj odčíta od váhy a potom ho nahradia svaly. :)
Veľa šťastia v udržiavaní zdravého životného štýlu a pestovaní vypracovanej postavy. ;)