Vztah z rozumu?

Príspevok v téme: Vztah z rozumu?
Sislila

Ahojte. Viem, ze tu uz boli podobne temy, avsak ani neviem, ci som citala niekedy o takom extremizme, ako sa deje u mna v domacnosti. S priatelom spolu zijeme 15 mesiacov v zahranici. Obaja sme slovaci, on tu zil uz dlhsie a ja som sa za nim po skonceni VS odstahovala (mali sme vztah s jednou vacsou prestavkou od roku 2013).

Nas zakladny problem je v tom, ze priatel sa so mnou odmieta milovat. Odkedy spolu zijeme, milovali sme sa asi patkrat a od oktobra 2015 vobec. Ziaden oral, ziaden petting, ziadna sprcha, nic. Snazila som sa s nim o tom rozpravat nespocetne velakrat. Na zaciatku mi vravel, ze "nie je velmi na sex" (ako asexual mi nepripada, viem, ze spal s viacerymi zenami a ze mal aj nezavazne vztahy) Medzi nami dvoma bolo toho sexu vzdy pomenej, ale toto je uz extrem. V poslednom case sa so mnou o tom odmieta bavit, vraj sex nepotrebuje, neverny mi nie je, nechyba mu to, vraj to nie je o mna. Pocas nasho rozchodu pred dvoma rokmi mi povedal, ze som ho dostatocne nepritahovala (ako dovod rozchodu uviedol iny dovod). Ked mu poviem, ze ked si mysli, ze s inou by to bolo ine, tak mi na to odpovie, ze v tom to vobec nie je. Ze so mnou nie je kvoli sexu, ze si ma vazi pre ine veci.

Ja vsak odmietam verit tomu, ze uz rok nemal sex.

Neviem, co k tomu viac dodat :( Je mozne, ze je asexual? pritom po zenach pocumuje aj v mojej pritomnosti dost okato a minule predomnou jednu okomentoval (len tak pre seba, ta dotycna to nepocula), ze ma pekny zadok. Dost sa ma to dotklo.

Vzdy, ked mu poviem, ze toto nemoze skoncit z jeho strany inak ako neverou mi povie, ze to su len moje vymysly a uzkostne stavy. Uz nevladzem :(

neviem, co s nim. nepomoze ani masazny olej, ani romanticka vecera pri svieckach u nas doma, ani erotike spodne pradlo. Vzdy povie, ze je unaveny z prace (zariaduje si teraz svoju vlastnu advokatsku kancelariu) a ze je unaveny z rekonstrukcie domu (od februara 2015 rekonstruuje stary dom, v ktorom teraz byvame a este u seba mame teraz jeho mamu).

Neviem, co dalej. Zacinam mat pocit, ze sa velmi vzdialujeme. Zacinam mat pocit, ze je so mnou len z rozumu, lebo ako sa velakrat vyjadril, lepsiu, obetavejsiu a milsiu by nikdy nenasiel. Navyse ma ma jeho matka velmi rada. Uzn som mu aj povedala, ze pokial je so mnou preto, ze lepsiu a obetavejsiu nenajde a zabavat sa bude inde, tak takyto vztah nechcem. Povedal, ze su to len moje uzkostne stavy a konspiracne teorie.

Som blazon ja alebo on?

zopo980

Udivuje ma, ako aj inteligentní ľudia zotrvávajú v nefunkčných vzťahoch.
Toto je ukážkový prípad, čoho sa bojíš, že nenájdeš lepšieho?Dievča, nevážiš si samú seba,keď tú agóniu predlžuješ.

osol

Podla mna ma chlapec vaznejsi problem, predsa keby ho pritahovala sexualne ina zena, uz davno za nou bezi, to sa neda oklamat. Ale mozno kecam. Proste podla mna ho zeny nepritahuju, moze to maskovat poznamkami ako chce.

Fantasyi

Velmi dobry nazor Richard, taky som tu od muza davno necitala. Skuseny muz, ktory dospel aj rozumovo je pre zenu dar.

Richard-M

Sislina,

Zivot ma naucil ze v dobrom vztahu by mal mat muz zenu doslova na pedestali, obdivovat ju inac to (pre zenu) nestoji a to. Ak to tak nie je, vacsina zien sa neciti statnymi. Ako sa hovori, zena alebo uteka tri metre pred chlapom (a tak by to malo byt), alebo ho nahana, je mu stale v patach (uhhh :- ( . Podla toho co pises, paci sa ti zrejme na nom jeho intelekt, pracovitost, asi je cestny clovek, atd. To vsetko su skvele parametre pre "dobreho priatela" ci dokonca "najlepsieho" priatela. Jasne. Ci ti staci byt s partnerom na urovni dobrych spoluzijucich priatelov, je na tebe. Ten najkvalitnejsi vztah je podla mna taky kde su partneri tymi najlepsimi kamaratmi, su spojeni dobrou chemiou (spontanne bozkavanie sa, kvalitny sex) no a ak a k tomu prida este aj laska .... :-)

Sislina

Lolinka a Richard,

myslim, ze mate obaja pravdu... Otazne je uz len to, ci dokazem takto zit..sama neviem. Doteraz som mala pocit, ze mi sex az tak nechyba, tiez si na priatelovi cenim ine veci, ktore som vo svojich predchadzajucich vztahoch na muzoch nevedela ocenit(lebo im chybali).. mam aj nejake zdravotne problemy, z ktorych prameni to, ze mi aj vyhovuje, ze nemame sex kazdy druhy den(napr.)... Skor sa obavam, ze toto cele vo mne zanechava stopy typu - citim sa nepritazliva, co ak ma podvedie, co ked sexuje inde, ziarlim na zeny ktore ho pritahuju, coho by bol schopny keby mal moznost sa s nejakou vyspat? atd... a presne tohto sa bojim... aky to bude mat dopad na nas vztah. kedze tak ako som pisala v uvode, zacinam mat pocit, ze sa vzdialujeme.

Viem, ze nikto na svete mi nemoze pomoct rozhodnut sa, ale velmi si cenim vase rady.. ako to a vas pohlad na vec

Richard-M

P.S: ... Lebo ako sa velakrat vyjadril, ze lepsiu, obetavejsiu a milsiu by nikdy nenasiel" len tvoj priatel advokat vynechal "co"... Zabudol povedat ze gazdinu, upratovacku kucharku, chyznu, opatrovatelku, starostlivu, s dobrou vychovou na slovenskej urovni kedze tam kde zijete su taketo predpokladam vzacnostou. Ak sa pozera po inych babach, vizualne ich hodnoti, ich sexualne prvky (prsia, zadok, nohy) tak ho podla mna nepritahujes (nefunguje chemia), ine sa mu zdaju sexy a pritazlive. Takto to ja vidim (sudiac z vlastnej velmi davnej skusenosti)

Richard-M

Skus ho rano zobudit tvojou hlavou pod jeho paplonom. Ak ta aj v takejto situacii odstrci, je s tebou s velkou pravdepodobnostou pre ine dovody ako tvoja zenska pritazlivost (v jeho vnimani). Alebo uteciec, alebo budes nadalej trpiet.

lolinka

Sislina on sa za to hanbi ze je takyto asexual, vie, ze nic muzske na tom nie je, nesplna ocakavania chlapa. Preto sa stale vyhovaral, raz na skusky, raz na stavbu, stale na nieco a ked uz vsetky vyhovorky vycerpal, tak mlci. A aj to na to presne sedi, ze hovori, cim viac na neho tlacis tym menej sa mu chce do sexu. V tom ma aj pravdu lebo tym sa citi stale mensi a mensi chlap, vie, ze nesplna tvoje ocakavania, si s nim nespokojna a zije preto v uzkosti. O co viac sa budes snazit, o to menej bude chciet sex. A kompenzovat svoju stratenu muznost si bude komentovanim sexi zadkov co prejdu okolo. V tomto sa vy dvaja nikdy nezhodnete, ak ty chces sex, on ti ho proste nikdy neda. Mozno raz za rok. Musis sa s tym zmierit a rozhodnut sa, co dalej, ci ti takyto vztah za to stoji. Ci si vies predstavit takto zit.

lolinka

Je mozne ze je asexual, v tom pripade by jeho obzeranie sa za zenami a komentovanie ich zadkov pramenilo len z jeho velkeho komplexu menejcennosti. Muzi co maju problemy v sexe sa takto prejavuju velmi casto, sebe aj ostatnym tym akoby davali najavo aku su oni uzasni alfa samci. Teba tym ponizi a da ti najavo, akoby chyba bola v tebe, ine zeny ho vzrusuju, ty nie, to ti tym povie a strasie zo seba svoju vinu a citi sa na chvilu lepsie. Ci by ta podviedol je tazke povedat, ale mozne to je, pretoze takyto zakomplexovanci si prave dokazuju nieco tym, ze si zacnu nieco s inou zenou aby pred ostatnymi vyzerali ako ti alfa samci ktorymi chcu byt. Poznam jedneho takeho, vzdy chodi s dvoma zenami naraz, ale zakryva tym len svoje komplexy. Od jednej jeho teraz uz byvalej viem, ze v posteli za nic nestal, postavit mu ho bolo nadludske usilie a stale sa na nieco vyhovaral, ze teraz nemoze. Pritom ta zena bola sexica za ktorou sa ini muzi obzerali. Ale tento typek potom pred kamosmi vypraval ze prasi tu a aj hentu a hrozne si uzival to, ze je pred nimi za megavykonneho kasanovu. Ze v skutocnosti nevie uspokojit ani jednu z nich, tak to im uz samozrejme nepovie. Zakomplexovani tajtrlici su to, ten tvoj tiez, s nim ta stastie necaka.