Vztah z rozumu?

Príspevok v téme: Vztah z rozumu?
Sislila

Ahojte. Viem, ze tu uz boli podobne temy, avsak ani neviem, ci som citala niekedy o takom extremizme, ako sa deje u mna v domacnosti. S priatelom spolu zijeme 15 mesiacov v zahranici. Obaja sme slovaci, on tu zil uz dlhsie a ja som sa za nim po skonceni VS odstahovala (mali sme vztah s jednou vacsou prestavkou od roku 2013).

Nas zakladny problem je v tom, ze priatel sa so mnou odmieta milovat. Odkedy spolu zijeme, milovali sme sa asi patkrat a od oktobra 2015 vobec. Ziaden oral, ziaden petting, ziadna sprcha, nic. Snazila som sa s nim o tom rozpravat nespocetne velakrat. Na zaciatku mi vravel, ze "nie je velmi na sex" (ako asexual mi nepripada, viem, ze spal s viacerymi zenami a ze mal aj nezavazne vztahy) Medzi nami dvoma bolo toho sexu vzdy pomenej, ale toto je uz extrem. V poslednom case sa so mnou o tom odmieta bavit, vraj sex nepotrebuje, neverny mi nie je, nechyba mu to, vraj to nie je o mna. Pocas nasho rozchodu pred dvoma rokmi mi povedal, ze som ho dostatocne nepritahovala (ako dovod rozchodu uviedol iny dovod). Ked mu poviem, ze ked si mysli, ze s inou by to bolo ine, tak mi na to odpovie, ze v tom to vobec nie je. Ze so mnou nie je kvoli sexu, ze si ma vazi pre ine veci.

Ja vsak odmietam verit tomu, ze uz rok nemal sex.

Neviem, co k tomu viac dodat :( Je mozne, ze je asexual? pritom po zenach pocumuje aj v mojej pritomnosti dost okato a minule predomnou jednu okomentoval (len tak pre seba, ta dotycna to nepocula), ze ma pekny zadok. Dost sa ma to dotklo.

Vzdy, ked mu poviem, ze toto nemoze skoncit z jeho strany inak ako neverou mi povie, ze to su len moje vymysly a uzkostne stavy. Uz nevladzem :(

neviem, co s nim. nepomoze ani masazny olej, ani romanticka vecera pri svieckach u nas doma, ani erotike spodne pradlo. Vzdy povie, ze je unaveny z prace (zariaduje si teraz svoju vlastnu advokatsku kancelariu) a ze je unaveny z rekonstrukcie domu (od februara 2015 rekonstruuje stary dom, v ktorom teraz byvame a este u seba mame teraz jeho mamu).

Neviem, co dalej. Zacinam mat pocit, ze sa velmi vzdialujeme. Zacinam mat pocit, ze je so mnou len z rozumu, lebo ako sa velakrat vyjadril, lepsiu, obetavejsiu a milsiu by nikdy nenasiel. Navyse ma ma jeho matka velmi rada. Uzn som mu aj povedala, ze pokial je so mnou preto, ze lepsiu a obetavejsiu nenajde a zabavat sa bude inde, tak takyto vztah nechcem. Povedal, ze su to len moje uzkostne stavy a konspiracne teorie.

Som blazon ja alebo on?

oktobrova

Je to od teba privelka obeta, ze by ste cely zivot zili takto, hoci ty si inak zalozena. Skor ci neskor by to spelo k rozvodu. Takto, kym ste slobodni, bezdetni nemate rozchodom co stratit, iba ziskat. Myslim, ze ina cesta neexistuje, jeho nezmeni ziadny tvoj ruz, pancuchace ci nove saty, ani lepsia postava z cvicenia. Ale zmenit to kvoli sebe je urcite plus.

NellaElla

Skusala si to, ale iba raz.. preco taka nebyt kazdy den? On ta len pochvali ked sa mu tak ukazes raz, lebo vie ze to je docasne ma ta vzitu do hlavy ako nenapadnu. Skus to castejsie, a zvykne si n novu krasku po svojom boku.Teda neviem aky mas styl. Ja tiez som stihla nizka a ked sa nenamalujem vyzeram ako tinedzerka. Staci jemny hnedy tien na oci linka spirala bronzer na licne kosti a citim sa lepsie pritom mi to kazdy den nezaberie viac ako 10 minut aj s obliekanim. Podla mna ten chlap je fajn ked vidi v tebe lasku cez nieco ine ako velke prsia a modelkovsky vzhlad. :)

a_dr1a

Ahoj Sislina. Myslim si, ze ten tvoj gay ani asexual nie je a ani nikdy nebol. To by nemal za sebou minulost aku ma (vztahy zavazne nezavazne, aj teraz pozera slinta po inych zenach).
A myslim si to iste, co ti pise NellaElla.
Ty si napisala: " ja si zacinam mysliet, ze proste vobec nie som jeho typ, ze on by chcel nejaku zmalovanu modelku, a ja taka nie som..ja som mozno az prilis obycajna prenho. Postavu mam sice stihlu, ale som nizka, mam male prsia a mam detsku tvar, vyzeram tak na 18... "
Takto ako si sa opisala teraz ty (okrem vysky), vyzera 99% modeliek.
A zas co mam skusenosti z realu, tak taketo typy ako ty sa snazia zapadnut, byt neviditelne, sede mysky "novicky". Zapadnut do davu a splynut s nim. Predpokladam, ze chodis nenapadne oblecena (mozno rifle tricko rolacik bundicka tenisky balerinky. Ze nieco zenskejsie ani nenosis. To iste vyzor. Vlasy stiahnute do copa, ci za uchom. Ziadne zenske doplnky sperky. Na tvari maximalne tak balzam na perach. A aj to bezfarebny). Vies. Nenapisala si sem, ako chodis oblecena ucesana. Ale typy ako ty su neraz z vlastnej vole ako keby "muzatky" ci "bezpohlavne". Sama v sebe tlmis maskujes zenskost.
Vies. Nejde o toho tvojho priatela.
Ale ty sa sama sebe nechces pacit? Byt ako bohyna? Proste Femme Fatale??
Prebud v sebe zenskost. Bud Zenou.
Vyzaruj ju zo seba kazdou jednou bunkou porom v tele. Kazdym 1pohladom usmevom gestom mimikou. Nik ti nehovori ze mas chodit zmalovana ako klaun. Ale bud zenskejsia. Tak ako si sa opisala ver, ze ani mne by sa z teba nepostavil) Ak to sama nevies, ci to proste v sebe nemas - nechaj si poradit odbornikmi. Ludmi z fachu, fashion, stylista kozmeticka vizazista kadernik, proste vlasy malovanie obliekanie. Oni budu vediet co na tebe potlacit a co zas zvyraznit, ako zo sedej mysky spravit pritazlivu zvodnu ocarujucu sarmantnu rajcovnu zensku Zenu. Chodievaj do fitka a vyrysuj si peknu zensku postavu. Okruhly zadocek, prsia stehna ai. Tam sa aspon vzpriamis. Chodit hrdo vystreto vzpriamene. Oblecenim sa da doslova carovat. Ako aj zenskymi doplnkami ai. Vlasy tvar. A usmev. Mas super postavu vysku prsia tvar. Krutci teba kopnut akurat tak do rici ako mrhas vsetkymi pozitivami co v sebe mas. Iba fnukas a ine by co dali za to mat tvoj kapital. Ale ty nim doslovne mrhas plytvas. Keby si ma posluchla a zmenila aj svoj pohlad postoj sama na seba a k sebe, tak by ti muzi klacali pri nohach. Nielen ten tvoj. Sam ti vysiela signaly ake zeny sa mu pacia. Ale vravim. Kasli nanho. Toto vsetko rob Sama pre Seba. Muzi boli, su aj budu. Ale ak ty sa nezmenis tak takto budes prirahovat maximalne tak pedofilov) Preco si tak zatata tvrdohlava? Pises ako chces aby sa zmenil on voci tebe. Ale ty sa v nicom nemenis. Si tak leniva ci pohodlna?? A vravim. Nejde o neho. Ty to rob pre seba. Ze to chces ty.
A ak napises ze to nechces. Tak si dalej fnukaj do vankusa, tul sa k plysovemu madvedikovi a ten tvoj nech si uziva "bokom"? Vsetko mas len ty vo svojich rukach. A urob to pre seba. Nie pre inych.

Sislina

Nellaela, dakujem za tip, uz som zial skusala a nic, maximalne mi tak povie, ze som dnes krasna, da mi pusu a nic sa nemeni...

NellaElla

Ahoj, ja ti zas poradím dačo iné. Keďže už vieš že ho až tak nepriťahuješ fyzicky, čo tak skúsiť trochu zmeniť vizáž? Možno iná farba vlasov, strih, možno by stačilo sa len trochu namalovať, budeš vyzerať staršie, možno sa viac sexy obliecť.. nevravím ti že máš tráviť hodiny v kúpelni ale sexy mačacie oči či červený rúž skúsiť môžeš, aj vysoké podpatky, aspon za pokus to stojí že čo on na to povie... proste ho nejak prekvapiť že keď ťa uvidí povie si wau!

ela ela

Ahoj. Viem ako sa cítiš, s tým rozdielom, že ja som s priateľom ešte vôbec nespala a to budeme spolu o pár mesiacov 2 roky. Stále sme spolu, ale ja to už beriem len ako kamarátstvo. Ja mám 22, on 30. Ja som tu už tiež zakladala dávnejšie tému, ale už ju neotváram, lebo to chcem už sama v sebe uzavrieť.
No, ale k vášmu vzťahu. To čo opisuješ, to jeho správanie, výhovorky, to niečo podobné som počúvala aj ja. Ale väčšinou som podľa neho bola na vine ja, lebo on bol len tolerantný ku mne. Blbosti len rozprával. Myslela som si, že tí chlapi sú asexuáli, neviem, možno genetická chyba, možno je na vine výchova. To už je zbytočné riešiť. A tiež ma má jeho mama veľmi rada.
Ohľadom toho problému som sa radila aj s jednou liečiteľkou. Vraj chyba je v žene, nielen v mužovi. Každá žena by mala v sebe objaviť vnútornú bohyňu (na nete skús pozrieť o tom viac). Niekomu stačí, že si tak preinštaluje myslenie, niekto cez rôzne cvičenia (mohendžodáro), niekto iným partnerom. Ale on Ti len niečo zrkadľuje. A to je vraj nedostatok vlastnej sebalásky a sebaúcty. Keď objavíš v sebe tú ,,vnútornú bohyňu" jeho správanie k tebe sa buď zmení alebo ty si pritiahneš iného partnera. Skús nad tým pouvažovať, lebo jeho nezmeníš, iba seba môžeš. To sa vraj stáva tým obetavým, dobrým žienkam čo stále len pritákavajú a nevedia povedať NIE a vyhovejú iným na úkor seba. Áno, títo chlapi sú dobrí, ale chýba im tiež sebadôvera, sebavedomie. Máš sa od neho niečo naučiť a myslím si, že on je tým chlapom čo ti len ukazuje, že máš TY prestaviť myslenie. Budeš sa len trápiť ak niečo so sebou neurobíš. Veď vidíš, uspokojíš sa aj s tým čo máš. Si skromná, aj keď vieš, že úplne s ním šťastná nebudeš. SI ochotná byť s ním, lebo je dobrý chlapec, ale vieš veľmi dobre, že vždy ti tam bude niečo chýbať. Nemusíš byť nejaká zákerná protivná žena, len si začni vážiť viac samu seba. Liečiteľka (vraj vidí aury ľudí) čo mi poradila, mi na koniec povedala:,,nebuď taká dobrá, lebo si až sprostá, že si taká dobrá."
Ak by si mala záujem, môžme o tom viac popísať na maily.

Sislina

Dakujem vsetkym za rady,vazim si to. Dnes konecne priznal,ze "ta chemia nie je taka aka by mala byt". Ale vraj to nepotrebuje,je spokojny,vraj ma lubi a pochybuje ze s inou by to bolo lepsie. Vedela by som sa s tym zmierit,len neviem ci dokazem verit tomu,ze by ma nepodviedol

potvorka666

poviem to tak narovinu a sprosto prepacte vsetci tu zucastneny... ale.... v zivote to nieje o tom ze ked je baba muzovi druhou starostlivou dobrou obetavou zenou ze bude stastna.. ovela stastnejsia je ta potvora s ktorou by nato mal chut.... ja viem bola som velmi otvorena...ukamenujte ma... proste neni nic horsie nez byt prilis dobry a to plati aj vo vztahoch aj v zivote... treba mat v sebe kus potvory to muzov dostava do kolien :-)