Ahojte, mam priatelku romku, je uplne odlisna ako typickí romovia. Ked sme sa apoznali ešte študovala, no teraz uz je po skole a ona nechce pracovať, ma maturitu, je kucharka, ma kopec moznosti, no stale sa len vyhovara a ked jej nieco poviem tqk sa len rozculi a odfrfle ze cim viac na nu tlacim tym viac sa jej nechce robit, co je len dalsia vyhovorka + dotoho ma svagrinu ktora samozrejme tiez nerobi a ta ju podporuje , dava jej kaleraby do hlavy, tvrdi jej ze pracovat maju chlapy a zeny sa maju starat o rodinu. To je sice pekne lenze nemame deti a este k tomuzijeme u jej rodicov. Jednoducho ma to trapi lebo z mojho platu nestacime a mna nepocuva, len sa urazi. Uz som bol s nou aj hladat robotu, no ona vzdy ostala vonku cakat, kazdy zamestnavatel mi dal cislo nech zavola ked neprisla osobne, tak sme dnes isli volat, povedala mi ze zavola, no ked uz prislo na to, tak som zasa musel volat ja, je ako dieta, neuvazuje triezvo a mna to depta. Co mam robit podla vas ?
Priatelka nechce pracovat
Jak ste sa vsetci chytili, boze, ta tema boli, taka je fejk.
Odkaz pre Zita05 .Preto tak sklonujem lebo som mal zo slovenčiny ledva štvorku.A zdiktátov samé pätorky.
Myslím že čoraz viacej ľudí bude takých čo nebudú chcieť pracovať. A vlastne kto chce? Však každý keby len tak dostával peniaze tak by najradšej nepracoval. No nie?
"1Napíš do nejakého fórumu" - fakt super skloňovanie. Také som ešte nepočula!
Chce to rozhovor...spýtaj sa jej či si naozaj myslí že ženu má živiť chlap a žena sa má starať len o domácnosť a o deti...ak ano, nie je pre teba....treba sa porozprávať čo od života čaká a ako si predstavuje budúcnosť.....jej matka pracuje? jedine rozhovorom zistíš dôvod...možno by aj chcela pracovať, ale obáva sa že ju aj tak nezoberú keďže je rómka....alebo a to skôr - nechce pracovať pretože je to v jej kultúre "normálne" - muž živí rodinu a žena sa stará o deti....ale je aj veľa rómov kde pracujú aj ženy, treba sa s ňou porozprávať....ak naozaj nechce robiť, povedz jej že ty máš inú predstavu o rodine....
Krok.1Napíš do nejakého fórumu a nechaj si poradiť.
Krok.2Skús sa zamyslieť nad príspevkami
Krok.3ak sa odpovede z10tich 9 zhodujú asi niečo na tom bude.čo urobíš je na tebe
Krok1 máš za sebou
Skus sa s nou porozpravat nech ti vysvetli dovody pre ktore nechce pracovat a ak je to to, ze muz ma zivit rodinu a zena sa starat o deti no tak asi vas spolocna buducnost necaka. Tu toho vela nenarobis, je to jej rozhodnutie, co s tym chces robit.
ty pablb, najdi si normalnu zenu, nie lenivu ciganku, to robit nikdy nebude.... a tomu sasovi nizsie, co tu ludi oznacuje za rasistov by som doprial aspon 12 clennu cigansku rodinu za susedov....
potom tu pribudne nová téma "mám štyri deti s Rómkou a nevládzem ich živiť, ako splatiť dlhy a pôžičky?"
Uz teraz mate problemy a lepsie to uz nebude, len horsie, je to na tebe, co chces, co si vyberies.