Ako žiť život bez lásky?

Príspevok v téme: Ako žiť život bez lásky?
sadggf

Nie nejde len o lásku partnerskú (v ktorú neverím, všetko je podľa mňa len o sexe, aj ked sa niektorí tvária, že nie). Ide aj o lásku v rodine a inde.

S celou rodinou mám hrozné vzťahy, roky sme sa neobjali, nepovedali milé slovo, len sa hádame, neznášame, obchádzame, rodičia sú rozvedení a otec nežije s nami. Nakoľko som introvertka (ale viem občas dobre hrať veselú extrovertku) a nemám s kamarátkami zo strednej či základnej priliš spoločné témy, vyhýbam sa im. Našli si nové a prišla som aj o ne, i ked neľutujem, aj tak ma priliš nemuseli. Chodím na VŠ, je tam plno báb aj v pohode, ale ony sú na intráku a ja cestujem domov a nebavíme sa tak, že by sme chodili von, len v rámci školy. Mám aj pomenej času, venujem sa väčšinou škole a štúdiu, občas nejaká lacná zábava v podaní diskotéky.

Frajera nemám, i ked na počet nápadníkov sa nesťažujem. Problém je vo mne. Nechcem takúto rodinu, nechcem, aby moje deti prišli do rozháranej a nefunkčnej rodiny. Chlapi podvádzajú dnes často - vieme, nie všetci, ale veľa z nich (ok, aj ženy, ale pomenej). Risk voči mne by ma nemrzel, ale risk voči deťom áno. Som konzervatívna vo svojich názoroch na manželstvo a sex. Nikto by na mňa nečakal, ked može mať každú chvíľu takú, čo mu "dá" hned a najmä nie, ked ma bere len ako objekt, ved objektov je veľa. Darmo sa mnohí čudujú, prečo nemám frajera, nechceli by ma s mojimi názormi a s tým, ako si ja vzťah predstavujem. Nebudem si začínať niečo, čo nemá budúcnosť a nechcem zostať ako slobodná mamička.

Inak mám 20 a hormony pracujú, takže aspoň bozkávačku si občas doprajem aj s 2-3 za jeden večer a vôbec ma to nemrzí. Žijem už dlho totiž v akejsi apatii, psychopatii, prosto bez citov, bez svedomia, bez výčitiek. Niektorí si o mne myslia za to, že som štetka, pritom nevedia, že som ešte s nikým nespala, ale aj tak ňou som proste lebo ludia vždy o vás viac "vedia" a povedia ako vy. Snažím sa aj takto zaplátať prázdno, nájsť to objatie aj od muža, ale ťažko, stále si len viac uvedomujem, že som pre chlapov len telo a nikdy nenájdem lásku. A to sa venujem aj iným veciam, čítam, snažím sa aspoň trocha športovať, i ked som aj tak chudá, nemyslím si ani, že som hlúpa, len som bezcitná.

Odkedy som zanevrela na svoje duchovno a zamerala sa viac na vzhľad (je taká doba proste, kedže len na tom dnes u ženy záleží - chlapi nezatlkajte, JE TO TAK), som viac obdivovaná, možno aj narcistická, no viac nešťastná. Moja duša je v hroznom stave - viem to. Som len chodiaca mrtvola, pre niektorých objekt na sex a pre dalších objekt na ohováranie. Nikdy si nemyslite, že človek, čo sa zdá na povrchu šťastný, alebo že má všetko, že to naozaj tak aj musí byť. Veľakrát závidíme aj to, čo ten druhý v skutočnosti nemá a určite by sme si to s ním aj tak nevymenili.

Len toľko a že ked viete spôsob, ako sa z toho dostať, resp. ako žiť bez akejkoľvek lásky, prosím, dajte mi vedieť. Ďakujem.

vrajnamyslenyegoista

Ide z teba neskutocna inteligencia, akokeby som sa vratil o 15 rokov spat.
Dam Ti priklad, ja som rovnaky ako ty, ostal som sam, lebo som zenam, ludom prestal verit.
Hovoria o mne, ze som namysleny, egoista, pohrdam ludmi.Nie len som to nesilil a nesiel som pre mna do nekvalitnych vztahov.
Pritom vo vnutri viem, ze som dobry clovek, ktory ludom praje to co si zasluzia a kedze dobrych ludi je ovela menej, ostatni su mi lahostajni a ptom som vraj namysleny egoista.
Je len na tebe ci nahodou nedopadnes ako ja, mam vsetko len nie lasku, da sa takto v pohode zit, len nemas pre koho zit a to je v podstste to preco zijeme.Omyl ludi, ktori tvrdia, ze treba zit hlavne pre seba ano treba, ale raz sa to dostane do bodu kedy ta naplni uz len to zdielat s niekym inym, niekto hlada nahradu zvieratka niekto je dobrovolnik atd. ale nsjkrajsie je to zdielat s inou ludskou bytostou.
Ti co sa trapia v nekvalitnych vztahoch je vacsina, ale hraju formu lebo musia, je len na tebe co si vyberies.

thinkaboutthings

Priatelstvo mozes nájsť aj na cirkevnych stretkach.na VS tiez byvaju,aspon o niektorych viem.uz tam boli aj ateisti.

-_-

Keďže píšeš že si zanevrela na svoje duchovno tak to potom sa nečuduj že robíš také krawiny... :) Zmeň sa prosím ťa...

I.

Dokázať aplikovať do vlastného života to, čo je najsprávnejšie, je tým pravým majstrovstvom.
A tým, ktorí sa sklamali, môžem povedať len toľko, aby ste neboli takí sklamaní. Všetko sa im to vráti ako bumerang, či už skôr alebo neskôr.

Harold

Tiež v "lásku" veľmi neverím pochádzam z rozvedenej rodiny kde sa otec na mňa vykašlal a matka aj ked verím, že to vždy myslela dobre snažila sa a nútila ma do vecí, ktoré som nechcel a sestra či bratranci alebo sesternice sa ozvú ked niečo potrebujú iba. S priateľmi to je tak isto mám možno dvoch, na ktorých sa môžem spoľahnúť ostatní sa na mňa vykašlali a ozvú sa ked dačo potrebujú. Vzťah som mal iba jeden vážny a mal som ju rád ale ona mala rada sex s iným za mojím chrbtom. Teraz som dlhšie sám a tiež sa cítim ako ty samému mi je lepšie bojím sa dalšieho sklamania ale niekedy to treba skúsiť i ked sa človek zraní láska nie je iba sex je to aj ked je človek chorý tak sa oňho ten druhý stará, je to aj ten pocit ked ráno vstaneš a pozrieš sa na tú osobu a vieš, že nemôžeš byť šťastnejší či ked sa ti nedarí vždy ti pomôže zlepšiť náladu. Nezatracuj niečo čo si neskúsila treba trošku aj veriť, že niekde na teba niekto taký čaká, s ktorým zistíš čo je láska

I.

No, už keď sa staneš narcisom, tak potom už nikoho riešiť nebudeš musieť, hoci aj o tom pochybujem.
Áno, je to tak, že ľudia súdia a ohovárajú, ale to nie je všetko len také jednoduché ako sa zdá.
Keď sa rodičia rozvedú, tak to ešte neznamená, že sa rodič automaticky vykašle na svoje deti.
Ja poznám jednu rodinu, ale pochybujem o tom, že sa tým deťom venujú tak ako by mali, hoci sú ešte spolu, viac menej už len formálne.
Tiež ma napadá aj ďalšia a je to tiež podobný shit. To už nie je nijaká výchova, proste prd makový.
Šťastie je o tom, ako používame to, čo sa nazýva mozog. Možno všetky muchy sa nedajú vychytať, ale väčšinu vychytať možno.

ANGEL-DEMON

no teda... najprv som si myslela že tu niekto píše o mne :-D Rodinu nemusiš absolutne riešiť... ja som sa v 22 odstahovala, oni su tam, ja som niekde inde...a úprimne ak by som tam u nich nemala psíka nemám najmenší dovod tam isť, takže 1x za mesiac ho idem pozrieť aj ked byvaju "iba" 10km odo mna... v nich som nikdy nemala oporu, ak im aj niečo poviem nejaky moj maly plán, nieže by boli radi že som im povedala... oni ma hned maju potrebu demotivovať a ponižiť, takže komunikacia len koli nim je taka ze ju odmietam, neodpovedam na otazky, nemaju ani šajnu o mne.. vedia len to čo sa dozvedia od cudzich ludí... a mne to tak uplne vyhovuje... takže...
dokonči školu, pracuj na sebe, nekvačkaj sa na debilov, zabezpeč si vlastné bývanie, no a s nimi sa ani stretavať nemusíš... a tvoj buduci partner ani nemusi vedieť že nejaku rodinu máš.. nepotrebuješ ich k životu....

osol

Mas len 20. to fakt sa v tvojom okoli nenajde chlapec, co zmysla podobne ako ty? Podla mna si zbytocne pesimisticka a uzavreta. Skus sa menej pozorovat a viac otvorit, urcite najdes niekoho fajn.

michael067

Moj osobný život je zas taký že jednu časť detstva som mal výbornú, viac než výbornú rodina všetko na jednotku. Zhruba v mojich 11-12 rokoch sa to pokašľalo.
A pretože viem ako chutí taká skvela rodina, výborné domáce prostredie kde sa môže dieťa plne rozvíjať to isté by som chcel aj pre sovej dieťa, pretože detí vnímajú to čo sa okolo nich deje úplne inač (intenzívnejšie) ako dospelý ľudia na čo ako rodičia dosť zábudaju.
Ak sa raz to rodinné prostredie pokazí to dieťa väčšinou "končí" a nie svojim pričinením.

michael067

Moja rada je takáto, nájdi si priateľa jednoducho hľadaj nečakaj, vyselektuvaj chlapov od hajzlov, takých čo berú ženy len na jednu noc a takých ktorých by si ty chcela mať.
Prečo? Zostaneš sama ver mi je to hrozné, sám som bol (a stále som) toho názoru že žiť sám je lepšie ale ver mi je to neuveriteľne ťažké a stojí to veľa síl, hlavne preto že nemáš nikoho kto by ťa mal rád, kto by ťa objal a podporil a rovnako to isté by si dala ty tomu druhému človeku. nie len sa vysmieval a ponižoval ťa.
Veľa šťastia, nech sa ti darí.