Uz dlhsiu dobu mam niake priznaky intoleranci na lepok a k doktorovi sa mi velmi nechce ist lebo ked mam intoleranciu tak nemusim to mat na papieri :) momentalne si poslednu dobu zistujem co mozem a co nie a co sa da cim nahradit.ja by som vas chcela velmi poprosit mozem jest ryzu ? A viete mi poradit niaku nahradu za muku kt.nebude sladka taka neitralna najlepsie ako normalna? Dakujem :)
celiakia
Huddi,ja som tiez cely zivot s kilami navyse.A mam celiakiu diagnostikovanu vyse 5 rokov.Som bola cely zivot chronicka dietarka,ale vzdy jojo sa mi vratil.Odporucam ziadne diety,zdrava racionalna strava dostatok zeleniny,ovocia,a cvicit,alebo aspon rychla chodza.
Ahojte mám už dlhé roky celiakiu...chcela by som sa spýtať či neviete o nejakej diete, ktorá by bola účinná a mohla by som ju dodržiavať aj popri tom? Väčšina celiakov je samo o sebe chudých no ja mám pekných pár kilov navyše
Ryžu jesť môžeš, ale odporúčam prečítať si na sáčku, či neobsahuje stopy lepku. Lebo ten je už snáď vo všetkom. Existujú rôzne druhy bezlepkových múk. Ja na varenie používam Promix UNI, na chlieb a pečivo sa mi zatiaľ najviac osvedčila múka Schär Mix B.