ahojte,
chcela by som sa spýtať mám už dávno po dvadsiatke,a odpozorovala som na sebe daco divne, menzes mam pravidelne pekny cyklus, prsne na den, trva cca 6 dni menzes, mam bolesti prve dva dni sialene, potom ustupia, aj vela krvácam,ale zvykla som si za tie roky. No mam problém taky, ze pred kramami sa citim uplne nervozna, podrazdena (trva to asi tyzden),a este aj par dni,ked ich dostanem, uplne kricim po kazdom,som neprijemna k ludom, a inokedy byvam velmi mila a zlata, všetko ma vytáca, necitim sa dobre vobec, je mi na odpadnutie,potim sa, brusko ma pobolieva tyzden pred menzesom ocakavanym. Viem, ze je to daco s hormonmi,ale neviem,co mate to aj vy ? uplne vnutri citim nervozitu, uplne srdce pass, vyblakujem na kazdeho ,ked sa mi daco nepáči, nespím dobre, som doslova zuriva, hystericka, so všetkym trieskam, pridu kramy, dva dni to este mam cca a potom sa to skonci, ja som kludna, všetko je ok, usmievava a takto uz asitri roky...odpozorovala som to na sebe len teraz, ale neviem s cim to suvisi, gynekologicka nevie preco. vraj len daco s hormonmi, no nerieši, mavate to aj vy ???
prečo som pred menzesom strašne zuriva?
logicky ... hormony.... + ešte aj to že sa nevieš ovladať, sebakontrola nula bodov...
Podľa mňa to má každá žena, len sa to u každej prejaví s inou intenzitou. U mňa je to tak, že robím v lekárni na 12tky, a bežne "zvládnem" asi tak 10 "extra čudákov (aby som neurážala)" za deň, kým začnem reagovať ostrejším tónom. Lenže prvý deň krámov väčšinou vybuchnem po max treťom "čudákovi", a najradšej by som sa rovno spakovala domov a nikdy v živote by som už medzi tých ľudí neprišla... našťastie to trvá len jeden deň čo sa ešte dá zvládnuť :)
A Ty, Ferihitka, pokiaľ Ti gynekologička nevie dať odpoveď, vypýtaj si lístok na endokrinológiu, tam Ti vyšetria hormóny. Ale neviem, či Ti niečo z toho zistia...
Najdôležitejší krok si už spravila - že si si to uvedomila. Neviem, či sa to dá nejak ovplyvniť, ale pokiaľ to máš tak sa sleduj S ODSTUPOM.
Si uvedomuj, že to v tebe pracujú hormóny, že to NIE SI TY. Však aj iné veci náš vedia vykoľajiť nie len hormóny. Človek sa musí naučiť pracovať so svojimi emóciami a náladami. Nie tým, že ich potlačí - to by prehral, ale tým, že sa s tým nestotožňuje a vníma sa z odstupu.
Tak si zachováš chladnú hlavu aj keď sa hormóny búria. Hlavne si daj pozor, aby si si vtedy nekazila vzťahy s inými ľuďmi.
ferihitaka je psychycky narusena osoba, viz. jej starsie temy
nema cenu na nu reagovat
poviem ti jedno - nie si v tom sama
Messje, vyjadri sa k tejto téme, tycto tak dobre vieš s takými psychopatmi vybabrať.
Mna asi tazko nahlasis adminovi...aaale jebem na teba
ludia nereagujte na tu to blbku prosivas je to zbytocne
Lvcia ukazuješ krásne aký si primitiv :))) len sa na tebe smejem moja :)) a nemas inu pracu,iba nadavat neznamym ludom do jeblych pic?hlasim ta adminovi ,papa :))) zi si krasne.aj ja tebe prajem krasny den ešte :)
lvcia po prve ty sa nemas co absolutne starat do mojich tem,ake temy ja zakladam, neprispievaj a ignoruj.
a po druhe, ked tebe pomaha ojebanie hlavy o zem, kedze si taky primitiv, tak si ju jeb o zem, mne to nepomoze :))))
a po tretie- radšej nesprispievaj,strapnuješ a ponizujes iba samu seba :)))dakujem za pochopenie
Lvcia ty si dobre trápna a sprostá, svoje nadávky a výroky si nechaj a nie je to trápna téma. Je normálna, má to pomaly každá piata žena tak sa spamataj a ty si ojeb hlavu o zem, ked potrebuješ vkuse rýpať do niekoho, ty tupana.
k psychiatrovi ?a načo ?vsak to mam iba pred menzesom,to bude skor nieco s hormonami