Co robi zenu zenou?

Príspevok v téme: Co robi zenu zenou?
dariana

V poslednej dobe sa citim menej zensky i ked som nikdy nebola typicka babika v sukni oblubujuca ruzovu a nakupy staram sa o seba primerane ale som dlhsie nezadana a az teraz pocitujem od okolia narazky ze je to preto lebo som malo zenska a i tym odradzam muzov...V com podla vas spociva zenskost a co robi zenu zenou?

fldk

Zenska krasa, zenske zbrane, dlhe upravene vlasy, zenske pestre oblecenie, staranie sa o svoju krasu,,

Usmev, city, srdce, jemnost, neznost, neemancipovanost a dalsie :)

vitavi

Žena a muž sú odlišní, a to je dobré, vytvára to medzi nimi napätie a príťažlivosť a podporuje lásku.
Aby si bola viac ženská, zmeň svoje vnútro.
Nedávaj do seba mužskú potravu, ale ženskú.
Mäso vymeň za ryby, a to v malom množstve. Vyraď i slané syry a vajcia, nepresoľuj. Jedz veľa zeleniny a obilniny. Zaraď jemne sladkú chuť.
Tým podporíš tvorbu ženských hormónov. Zjemní sa ti pleť a po čase zmení postava a pohyb. Po dlhšom časa bude i tvoje zmýšľanie viac ženské, v dobrom zmysle.

""""""""

úsmev
jemnosť
slušnosť
citlivosť, pozor! nie precitlivelosť že je hysterická a pri všetkom sa rozplače
rozvaha

bee_1

Keď vezmem do úvahy vonkajšiu krásu, tak myslim, že zvonka robí ženu ženou pár vecí a to :
vlasy- podla mna by mali byť minimálne po plecia (aby zena posobila zensky) tým nechcem nikoho uraziť len myslím že vlasy určite zvýrazňujú ženskosť, dalej si myslím že sposob obliekania, zena by sa mala pekne obliekat, nie len sportovo ale sportove b urcite malo vystriedat aj elegantne alebo rifle by mali vystriedat cierne nohavice mikinu obcas sako, a takisto aj postava tak to uz je na kazdej z nás ale urcite by sa zena mala starat o seba a najma o to aby mala vzdy ciste vlasy jednoducho čistota je pri zenskosti podla mna prvy signal ...aviac uz asi nemam co k tomu mozno este tu www.modnehity.sk najdes nejake rady a typy ako zvyrazniť ženskosť :)

anjelik *

Pobavili ma príspevky, kde je žena definovaná ženským pohlavím. :o)

Žena, alebo teda ženský princíp, veľmi zoširoka ponímané, predstavuje *spolu*. Ženy inklinujú viac ako muži k vzájomnej pomoci, zdieľaniu svojich predstáv, zážitkov a skúsenosti s tými druhými. Muž je definovaný ako *sám*. Kde sa potom drvivá časť tohoto pohlavia snaží všetky svoje problémy riešiť sama. :o)

Ak chceš byť viac *ženská*..to ja neviem, či sa dá, keďže u teba by to očividne znamenalo zmenu osobnosti. Byť asi viac vľúdnejšia, otvorenejšia, jemnejšia a nežnejšia v prejavoch. Zase nenapísala si nič o sebe. Ako reaguješ v tej ktorej situácii.

Z môjho pohľadu je ale ženskosť definovaná práve tou láskou k životu, ktorý žena vie darovať a vie ho aj celý svoj život chrániť. :o)

Ostatné si prečítaš v jednoduchých článkoch v ženských časopisoch..začínajú vždy rovnako:10 krokov... ako byť dokonalou milenkou, kuchárkou, spoločníčkou, matkou..atď. :o))

Moja rada

Viem úplne ako sa cítiš. Mne napr. babka s mamkou hovorili, že si nikdy nikoho nenájdem, lebo mám blbú povahu. A keď som si priateľa našla, tak zase na ňom hľadali chyby, ale to len preto, že sú voči mne zaujaté. Ten, kto ti to hovorí má sám komplexy. Nevšímaj si to. Určite si dostatočne ženská, nedaj sa zmanipulovať názormi iných. Sama seba presvedč, že si žena a nepotrebuješ to od nikoho počuť. Neexistujú žiadne pravidlá ženskosti. Napr. vychudnutá žena bez kriviek, ale zato s krásnou anjelskou, ženskou, nežnou tvárou, je či nie je žena? Vieš, nejde o to čo druhí hovoria, ale o to ako sa ty cítiš. Keď máš ženský pohlavný orgán a fungujú u teba ženské procesy, tak si žena. A to je blbosť, čo ti hovoria iní. Ich nezmeníš, zameraj sa na seba. Prečítaj si knihy o sebaláske. Skôr si nie si istá sama sebou, možno máš menej sebavedomia. Preto do teba rýpu a hľadajú na tebe niečo. Musíš byť sama o sebe presvedčená. Prijmi sa taká aká si. Pekný deň :)

Ipsilón

Oni sa do teba starajú, lebo zistili, že sa na to chytáš. Im je dobre a tebe má byť podľa nich zle, tak sa ťa snažia natlačiť do vzťahu. Ale veľmi dobre si rozmysli, čo chceš. Zničiť si život nie je až také ťažké ako sa na prvý pohľad zdá. Keby si vedela všetko o tom, ako oni reálne žijú, tak by si sa im mohla akurát tak vysmiať.
Skôr sa ich opýtaj ty, že čo ich robí takými nespokojnými a nervóznymi. Uvidíš ako budú čušať. Pravdu ti samozrejme nepovedia...

Sejla

nechapem tuto kulturu, ze zena musi dokazovat, ze je zenou nejakym umelo vytvorenym spravanim, tvarenim sa, oblekanim, snahou. Predsa ak po narodeni lekari rozpoznali tvoje pohlavie, fyziologicky hormonalne mas vsetko v norme, tak zena uz si. Nemusis nic robit pre to, aby si sa nou stala. Muzi, ktorych pritahuju stereotypne umele charaktery, aj tak nebudu podla mna vhodnym materialom na vztah. To su bud ti, ktori vyhladavaju len sex, nie vztah, alebo potom akysi fetisisti, ktori potrebuju dominovat. Ale zas kazdemu podla jeho gusta. Skor mam pocit, ze ty este vlastne nepoznas samu seba ako cloveka a cakas, ze ti to povedia ostatni.

ANGEL-DEMON

nepíšeš ani kolko máš rokov... na čo to riešiš,... kašli na názory iných... ide hlavne o to, že ak hladíš na kazdeho chlapa ako na potencionalneho "buduceho"... a hladaš ho v každom chlapovi čo prejde okolo.. tak z teba vyžaruje zufalosť... a take nikto nechce...
nerieš chlapov,.. ja ich mam uplne na haku.. a kebyže chcem možem si vyberať.... ale chlapi ma nezaujimaju,.. nezapadaju mi do plánov...
ked neriešiš, si spokojná, vyž,aruje to z teba a ludia chcu byť všeobecne v tvojej prítomnosti... chodievaj oblečená v tom v čom sa cítiš dobre, nos vlasy tak ako sa ty citiš sexy...atd....