Depresia zo školy

Príspevok v téme: Depresia zo školy
sm-i-le

Ahojte.
Potrebujem nejaké rady alebo názory.
Začala som chodiť na strednú školu a myslela som si,že to zvládnem,ale opak je pravdou.Plačem skoro stále a mám z toho strach.Trpím depresiami už dlhšie,ale touto zmenou akoby narástli.Podarí sa mi niekedy zaspať,len keď si nahováram,že zajtra to všetko skončí a ja zomriem.Stále mám samovražedné myšlienky.
Ďakujem za prečítanie.

Peter96

Ja keď som bol prvé dni na strednej, tiež som mal ponurú náladu, bo mal som tam iba jedného kamoša zo ZŠ. A proste hneď v prví deň sa začali tvoriť skupinky, čo sa mi veľmi nepáčilo, keďže ja som nebol obľúbený v triede a taktiež som si tam urobil zlé meno :). Niektorí sa ma pokúšali vyviesť z miery, no keď som mal jedného už plné zuby, tak som sa nenechal a povedal som mu, že ešte raz a uvidí. Na moje prekvapenie mi dal pokoj :). Treba ukázať, že sa človek nebojí, lebo inak si dovolia zájsť tak ďaleko, ako im len dovolíš. A to nebezpečné, ako pre dušu, tak i pre telo fyzicky šikanované.

A teraz som skončil strednú, chodím na výšku a som rád, bo robota mi "smrdí":D. Ver mi, asi nevieš, ako je v skutočnosti dobre v škole, než pracovať, kde ťa každý len buzeruje za robotu. Tam je peklo, nie v škole, keby som to mal porovnať.

A takto nepríjemné prostredie čaká na tých, čo sa nechcú učiť a idú makať. Pravda, toto je mužská robota, no každá robota je chlopota (aspoň pre tých, čo neznášajú prácu). Na obrázku sú pretrhnuté káble bagrom a následná oprava.

Tak sa dobre pozrite, že robota prináša aj značné riziko, beriete na seba zodpovednosť. Ja hovorím, že najlepšie je v škole. Keby som mohol, tak som tam celý život :D

elyssa

Ahojte!
Chcem sa Vás spýtať či máte nejaké skúsenosti so psychológom.
Mám 16 a trpím depresiami.
Chodil k nemu z vás už niekto kvôli podobnému problému?

Loneliness

Presne taketo pocity som mala v prvaku tiez. Teraz som druhacka a je to lepsie uvidis zvyknes si. Mozes mi dat tvoj mail aj ty Pode a mozme sa porozpravat :) alebo fb