Depresia zo školy

Príspevok v téme: Depresia zo školy
sm-i-le

Ahojte.
Potrebujem nejaké rady alebo názory.
Začala som chodiť na strednú školu a myslela som si,že to zvládnem,ale opak je pravdou.Plačem skoro stále a mám z toho strach.Trpím depresiami už dlhšie,ale touto zmenou akoby narástli.Podarí sa mi niekedy zaspať,len keď si nahováram,že zajtra to všetko skončí a ja zomriem.Stále mám samovražedné myšlienky.
Ďakujem za prečítanie.

Pode

Mam podobny problem...nastupil som do 1. Rocnika SŠ.. toto je len druhy tyzden a uz nevladzem...do skoly chodim o 7 vraciam sa o 4...nevladzem....snazim sa vykonavat sport, ktory depresii zabranuje..uz som mal depresiu, viem ake to je, a teraz sa snazim aby sa to nezopakovalo lebo ked to pride uz nepomoze ziadny sport...:-( Drz sa!

ANonym132

Pozri sa nieje hanba mať problém ,ale neriešiť ho. Už si urobila prvý krok a rozhodla si sa ho riešiť. Čo ti môžem ja poradiť je to ,aby si si našla v škole kamošov a obklop sa nimi. Nájdi si niečo čo ťa zaujíma a venuj sa tomu. Mne napríklad pomohlo kúpiť si rastlinku a starať sa o ňu. To učivo určite zvládneš ,ak to zvládajú ostatný tak to zvládneš určite aj ty. A hlavne mysli nato ,že nemusíš mať samé Jednotky aj dvojka trojka je dobrá známka ,predsa známky neurčujú aký budeš mať život ,netráp sa tým. A určite neurobíš chybu ak sa zveríš rodičom o tvojom psychickom stave a psychológ by bola vhodná voľba. Bude sa s tebou rozprávať a tak ;-) Depresia je sviňa a mysli nato ,že aj kvôli nej sa ti zdá to učivo také ťažké a všetko také "šedé" ,tak sa jej zbav a užívaj život ;) Ak máš ešte nejaké otázky kludne mi napíš a prípadne ti možem dať aj moj email