Ahojte,chcela by som poznat nazor nezainteresovanych ludi alebo ludi,ktori maju alebo mali vztah,kde prisli na rad nadavky a krik...moj priatel je dost urazlivy a vybusny...akoze ani ja nie som svata a tiez sa viem niekedy "odut" aj pre blbost...doteraz sme sa vzdy udobrili a zasmiali sa sami na sebe ze sme ako mali a pod...lenze v poslednej dobe zacal po mne dost bliakat...ani nie pri hadke ale len tak...daco sa spytam,on zvrieskne na mna alebo daco robim a jemu sa to nepáči tak na mna nahuci a ptm sa tvari ze nic a bavi sa so mnou dalej normalne...alebo mi povie ze bozaj ma v rit ked je rozculeny...minule sa vyjadril ze oblec sa prosim ta (bola som v plavkach v aute lebo sme sli z jazera) lebo sa stavime u mojich znamych a si pomyslia ze to s akou kravou som prisiel...on je z dediny a tam su taki konzervativnejsi a asi je pre nich nemoralne cakat v plavkach v aute alebo co a este nechápal ze preco som sa na to urazila...naposledy sa vsak tak rozculil a dostal taky amok,ze som sa bala ze mi jednu streli...nadával ze ma moze j*bat a nech sa poj*ebem a trieskal do vsetkeho a lomcoval so všetkým co mu prislo pod ruku a kedze sme boli akurat v aute tak ptm sa rozbehol a jazdil ako sialeny az som sa bala ze sa vyburame...a ptm sa zasa tvaril akoze nic a ked som mu povedala ze takto sa so mnou bavit nebude a ze je asi nacase to ukoncit tak na mna pozeral akoze o com tocim,ved sa nic nedeje a ani nvm ci to zobral vazne lebo mi ptm dal pusu a siel domov a sama nvm ze ako vlastne teraz na tom sme...stalo sa uz ze ste takemu nervakovi dali este sancu a ono sa to zlepsilo?...lebo mat niekoho rad a zaroven sa ho bat a cakat kedy pride dalsi amok mi nepride celkom normalne...ako som pisala ani ja nie som svata,ale skaredo som mu povedala len raz bez kriku a trieskania a nebolo to bez priciny...
Priatel nervak
Ahojte, pisem ako jeden z tych. Presne som sa nasiel v popise tvojho priatela. Mal som asi pred 8.rokmi 5-rocny vztah a spraval som sa podobne. Proste som cholerik. Vztah bol dovŕseny fackou za ktoru nie som hrdy a velmi sa hanbim, byvalej som sa aj po rokoch za to ospravedlnil, dufam ze mi odpustila. No takto....
Tvoj vztah nema takto vyznam, treba to ukoncit, s takym clovekom nie je stastny vztah pokial sa neposunie a nedospeje. Je to v povahe, ktora sa velmi tazko meni. Jemu mozno pomoze vas rozchod na to aby sa zmenil a bol v dalsom vztahu lepsi partner. Mne to pomohlo pochopit sameho seba, a myslim ze som sa posunul a zmenil. Ved koniec koncov mam uz manzelku a krasnu dcerku :-) .
Lucy
Ty si napisala len reakcie na nejake akcie ale o tych nic nepises.Ano,nie je omluva aby sa tak clovek spraval,ale mozno treba sa zamysliet co ho vzdy rozculi.
Pises,ze ste sa boli kupat...sedela si v aute v plavkach...to oslovenie "krava" bolo skutocne z nicoho nic?To kupanie bolo uplne v pohode a zrazu z nicoho nic ta tak oslovil?Ani ja nesadam do auta v plavkach.Z vonku to nevyzera dobre.Nepovedal ti najprv ze sa mas ibliect a ty si to neurobila?
Nie...nebranim ho...len nikde si nenapisala dovody toho spravania.Nie je to normalne,ale pokial je to tak emotivny clovek...nie je to aj tym,ze ho uvedies do stavu nepricetnosti aj ty?
Podľa mňa trpí .hujerizmom a má nízke IQ a EQ. To už nie je harmonický vzťah, skôr trpitelský. Vždy ked je v tvojej blízkosti reve nadáva a hľada tvoje chyby, prípadne ťa pouča ako starší brat. Zdá sa mi, že zamilovanosť vyprchala, zložili ste "ružové okuliare" a toto je jeho pravá tvár. Ked chcete žiť " pod papučou" dirigujúceho chlapa, s ktorým sa ani neviete dohodnúť, aké akcie nasleduju a on takto reaguje, je čas uvažovať o budúcnosti bez neho alebo s ním.
bagration nikomu sa to nepodari zvladnut, vplyvom terapie sa daju tieto sklony do istej miery potlacit, ale nikdy sa agresivity takyto clovek nezbavi uplne... je to len akesi chytanie sa slamky... nepoviem, kebyze ma zakladatelka 3 deti a a zije s tym muzom 20 rokov, tam by sa este dalo polemizivat co s tym robit dalej. Ale nemaju ziadne zavazky takze bolo by to zbytocne trapenie, ktore by zrejme aj tak skoncilo rozchodom a po 3, 4, 5 a viac rokoch sa vzdy rozchadza horsie a horsie...
Laurora
a preco by som sam tomu nechcel verit? Poznam par ludi, agresivne typy, ktore kvoli partnerovi podstupili liecenie u psychiatra. Niekomu sa to podari zvladnut, niekomu nie. A sama zakladatelka musi vediet, kedze ho pozna najlepsie, ci je unho nejaky predpoklad k zmene. Ak nie, tak ho musi urcite co najskor opustit, to je jasne.
Ferihitka, napisala som ti mail.
Vsetci mate v podstate pravdu,ja to viem...nerobim si nejake iluzie o tom,ze by sa zmenil...az taka naivka nie som...myslienka terapie ma celkom nadchla,az na to ze to by som ho tam musela najskor dostat...to by bola asi posledna nadej...aj ked to by potom musel byt asi stale na praskoch...
No potrebovala som sa asi len vykecat a uistit,ze nie som precitlivena a ze to fakt nie je normalne aby sa hentak niekto spraval...dakujem vam moc za nazory a reakcie...
Nepoznám tvojho priateľa ale mám známu čo mala takého istého tiež to bol krásny vzťah zo začiatku ale postupne sa z neho stával nervák až raz prišlo aj k fyzickému kontaktu potom odneho odišla po 6 rokoch ospravedlňoval a sľuboval, že sa zmení tak sa vrátila lebo 6 rokov a spoločný byt nechcela zahodiť vydržalo to zopár týždňov a znovu bol taký tak ho nadobro opustila a teraz na nej vidieť aká je oveľa šťastnejšia osoba našla si už iného a iba ľutovala, že skôr neodišla od neho.
To je taká povaha, pri ktorej o tom, čo práve povie alebo urobí, nerozhoduje rozum, ale emócie. Koná pod vplyvom emócií. Nikdy nepoužíva rozum. Koná zbrklo, nemyslí na následky. Príslovie Dvakrát meraj a raz strihaj je mu cudzie. A najlepšie je, kedˇ pouráža pol mesta a potom sa zatvári akože ja nič, ja muzikant, však som nič neurobil.
Ja osobne tieto typy ľudí nemusím. Najlepšie vychádzam s rozvážnymi, premýšľavými, u ktorých je rozum na prvom mieste a emócie idú bokom. Ale to som ja. Ako je to u teba, to musíš vedieť sama. A podľa toho sa aj rozhodnúť, či nerváka, alebo sa radšej porozhliadaš po hľadaní si pokojného a premýšľavého priateľa.
Podla mna takyto typ chlapa je najhorsie co moze zena stretnut. Agresivny chlap, ktory dokaze priatelke nadavat, ohrozovat ju... Cim skor sa odlubit, cudujem sa, ze sa este tak nestalo. Je to neskutocne ponizujuce pocuvat taketo veci od partnera... ked mas v sebe aspon nejaky pud sebazachovy tak si cim skor uvedom, ze si s takym clovekom znicis zivot..keby si s nim nahodou zostala
...a rady typu, ze ma skusit terapiu- prosim vas sami tomu neverite :)