Laserová operácia očí iným okom

Simna

vedia ti to zistiť aj priamo na klinike, niekedy by som povedala že je to aj vhodnejšie, keď si to oni samy pozrú v akom stave máš zrak či je zákrok možný ;) Mne zákrok robili v ružomberku v spinne, tam majú aj očnú ambulanciu a robia aj tieto zákroky, takže tam to problém nie je keby si chcela najskôr vyšetrenie a potom riešiť zákrok ;)

martina.d

Podľa mňa je vhodnejšie aby si si to dala urobiť na klinike, kde aj zákrok. Nech to máš všetko po kope, pod jednou strechou a nemusíš od jedného lekára cupitať k druhému a tak. Chápeš. A oni najlepšie vedia, čo všetko pre zákrokom majú skontrolovať

mirabelll

martina.d - a to mi moja očná lekárka musí zistiť ako na tom so zrakom som, alebo to robia aj priamo na tej klinike, že mi urobia všetky vyšetrenia, či mám zrak stabilizovaný respektíve tú poruchu a podobne?

Simna

za riziká? prečo hneď myslíš na to najhoršie? :) záleží od toho kam ideš na zákrok, akú kliniku si vyberieš, akí lekári sa ti budú venovať a podobne. Nie je klinika ako klinike. Niekde to riešia ako si napísala ako na bežiacom páse, ale ja keď som bola na zákroku v Ružomberku tak mne venovali dosť času, pýtali sa na zdravotný stav, oboznámili ma so všetkým, úplne v pohode :)

oktobrova

Neisla by som, za tie rizika mi to nestoji. Bola som na prejednani aj na predoperacnom vysetreni v najdrahsom centre v BA a to komercne jednanie ako na beziacom pase, rychlo, rychlo, dalsi, ma totalne odplasilo. Su tam vsetci drzi, povysenecki. Plus tie odkazy co su tu, tiez si to myslim. Je to biznis a kaslu na vas.

Simna

jasné, už to mám za sebou. Či je to dobrý nápad? máš možnosť pozerať na svet bez okuliarov, alebo šošoviek a ty sa pýtaš či je to dobrý nápad?? toto snáď ani vážne nemôžeš myslieť :)

martina.d

Mirabel ako to myslíš čo ťa čaká? určite ti musia urobiť vyšetrenie aby v podstate vedeli ako na tom so zrakom si :) nie je to nič komplikvoané a už vôbec nič také čoho by si sa mala nejako báť ;)

mirabelll

Simna ty si takýto zákrok podstúpila? chcela by som tiež na operáciu ísť buď ešte teraz na jeseň alebo cez zimu, len neviem či je to dobrý nápad a čo ma vlastne pred zákrokom všetko čaká?

Simna

Aké sú tam obmedzenia? tak jasné je, že je tam vekové obmedzenie. Porucha zraku musí byť stabilizovaná aby človek mohol takýto zákrok podstúpiť. Človek nesmie mať také problémy ako napríklad zákal, zápaly oka a podobne. A samozrejme tehotné ženy tento zákrok by nemali podstupovať :)

ANGEL-DEMON

ono ked to niekto zanedbá a už ma do takej miery poškodený zrak...že už sa to potom riešiť nedá.... takže treba to riešiť čim skor....