Tak začala som chodiť do autoškoly, a zistila som že nie je vôbec pravda, že som šikovná ako mi to každý trvrdil. Z prvej jazdy mám hotové nočné mory, pretože po mne celý čas len bliakal akoby som hneď všetko mala vedieť. Od prvej jazdy som sa zlepšila, ale neprestáva po mne hulákať, som viac strese z neho ako zo samotných jázd. Na druhej strane ho chápem, pretože napr. si mýlim pravú a ľavú stranu (myslím blinker), keď povie, že ideme doľava tak vyhodím smerovku v rýchlosti doprava, síce sa hneď opravím ale už počúvam to jeho zdrbávanie. A zas mám niekedy problém vytočiť správne volant aby som neprešla ľavým predným kolesom do protismeru. Posledné dve jazdy to už bolo dobré, ale pred troma dňami som zas zmätkovala. Najhoršie že nie som na ceste úplne samostatná, dosť mi pomáha, keď mi pripomína preraďovanie (myslím od trojky vyššie a niekedy jednotku keď zabrzdím) a to už bola moja šiesta jazda. Neviem, či spravím skúšky, parkovanie by bolo v pohode, ale s tými rýchlymi reakciami v križovatkách som úplne nemožná, vystrájam a narobím dosť chýb, úplne akoby som bola dementná alebo čo. Chcem sa spýtať, čo si o tom myslíte, mali ste aj vy nejaké podobné skúsenosti v autoškole? Alebo vám to išlo pekne hneď od začiatku? A nie je šiesta jazda už dosť vysoké číslo aby som to už mala vedieť dosť dobre?
Príliš neschopná na vodičák?
necital som diskusiu ale chod za majitelom /sefom autoskoly a povedz mu ze sa jeho zamestnanec sprava ako debil a chces ineho...
neni normalne aby na teba vrieskal za to ze nevies jazdit a takto sa to ani nikdy nenaucis
Poviem Ti jedno, ak Ti inštruktor vysvetľuje, tak hádam niečo môžeš vydržať aj Ty, nie si predsa citlivka, či?!
Po 6 jazde by si už ale mohla vedieť, že nebudem dávať prednosť cyklistovi ešte aj na vedľajšej ceste. Po 6 jazde som ja a moji spolužiaci už jazdila v premávke a to v KE. Ak Ti jazdy nepôjdu tak ako majú, určite Ťa inštruktor dovtedy ani neodporučí na skúšky, takže nechaj na neho kedy budeš už dobrá v premávke.
Ináč, vodičom sa naozaj nestaneš automaticky po vydaní VP.
Lisa zlato
Ja ked som robila vodicak,mala som uz odjazdene cosi.Je to 20 rokov dozadu.Predstav si ze na skuskach som na jazde vyletela.A to som si bola ista ...frajerka ze viem jazdit.Musela som zaatit dalsie jazdy.6 jazd je absolutne nic.Je to malinko.Skus povedat instruktorivi ze mas stres z neho.Ze si rada ze ta vela naucil ale ze si nrbirs pomoct.Ze mas stres z toho ze krici ked urobis chybu,ze sa snazis.
Neboj,pride to ze sa nad tym zasmejes.Drzim palce
Cyril_01: písala som, že ho chápem prečo po mne zvyšuje hlas, keď robím samé chyby a pýtala som sa, či aj ostatní začínajúci vodiči to tak mali, a kedy približne sa zlepšili. Chcela som len vedieť, či majú skúsenosti oveľa lepšie ako ja, či som len nešikovná alebo či mám byť trpezlivá, že ono mi to predsa časom len pôjde.
Viem sa pekne plynule rozbehnúť, (auto mi už vôbec neskapína, ani to s nami "nemyká") som nepísala, že mi to nejde. Problém je však tom, že do križovatiek vchádzam opatrne, t.j. že sa presvedčujem z každej strany, či naozaj nič nejde, či ma neprekvapí aj napr. cyklista alebo chodec, či tak. Preto je aj nervózny, keď napr. mám prázdnu cestu ale počkám, kým prejde cyklista, aby som ho nejako neobmedzila. A spojku tiež povoľujem pomaly a plyn dávam až keď vyrovnávam auto a to by chcel aby som robila trochu rýchlejšie.
A križovatky viem z učebníc na 100%, ale práveže si myslím, že viac sa to človek naučí v reáli ako z knihy.
Hm, tak to máš odvážnu kamarátku. Jasné, keď má človek známosti tak si môže dovoliť takéto veci.
Dievča, ty samé nevieš čo chceš. Polož si otázku najprv pre seba, odpovedz si na ňu a potom sa pýtaj. Jedným slovom ti inštruktor vadí, druhým sa ho nechceš vzdať ani za svet. Buď je v tomto prípade blbý inštruktor, alebo ty úplne nemožná. Po 6 jazde by si sa už mala vedieť aspoň plynule rozbehnúť a to, že rozoznáš pravú ruku od ľavej by mala byť samozrejmosť už pri prvej jazde. Križovatky sa nauč riešiť doma z knihy a nie snívaním v nej.
Inak, vodičom sa človek stane tak po najazdených 10 tis. km a nie skôr. Dovtedy síce udrží auto, ale nie je z neho vodič.
Ak chytia niekoho za jazdu bez VP je to trestné a pekných pár rokov z neho vodič nebude, ale zase risk je zisk. Poznám dievča, ktoré prišlo do autoškoly tak, že už jazdilo bez problémov. Najprv ju naučil základy inštruktor na dôchodku, neskôr to doklepli rodičia. S otcom bez VP jazdila bezproblémov v susednom Maďarsku, dokonca ja sám som išiel s nimi z BB tak, že jazdila ona a to chodila ešte do autoškoly. Mali známosti, problém nebol. Či je to naškodu, alebo nie, ťažko povedať. Jazdí dodnes, nie malé trasy, jazdí dobre, ale má príliš veľa sebavedomia. Po roku jazdenia (cca 8 tis. km) dostala nové auto, čo by som nikdy asi ja nespravil.
a preco si myslis, ze si uplne neschopna? Ved mas za sebou len 6 jazd.. ak sa dobre pamatam, tak ich je 18, takze si len v tretine... este velmi predcasne sa odpisujes... pamatam sa, ze ked som ja robil vodicak, tiez som si po prvych jazdach myslel, ze to nespravim a nakoniec som to dal uplne v pohode na prvy pokus.
Meniť ho by som už nechcela, keďže už mám s ním skoro polovicu za sebou a práveže som s ním aj spokojná, pretože mi všetko vysvetľuje a na dôležité veci ma upozorňuje, len naozaj keby bol kľudnejší bolo by to oveľa lepšie. Keď ma buzeruje fakt za každú blbosť tak sa cítim ako úplny neschopák a neviem posúdiť, či som naozaj taká nemožná, alebo mi to aj celkom ide. Keď má dobré dni, že na začiatku po mne moc nezjape, alebo náhodou, že telefonuje, tak sa mi jazdi veľmi dobre a som aj uvoľnenejšia, ale keď je dlho ticho, tak som ako na ihlách, lebo čakám ďalšiu hubovú polievku.
celebrita FB: práveže mne inštruktor hovoril, že majú radšej úplných začiatočníkov, lebo tí čo už tam prídu zo základmi sú tie základy inak naučení ako to po nich chcú inštruktori a potom majú s nimi veľké problémy, lebo ich to nevedia odnaučiť. Takže v tom asi problém nebude, len mám skôr pocit, že by chceli aby to šlo začiatočníkovi rýchlejšie a nie tak pomaly ako mne. Kým sa rozbehnem do križovatky tak už mi tam vojde ďalšie auto a môžme znova čakať a z toho ma hrozné nervy. Najradšej by asi bol aby som tam nahrnula jak profík.
A s rodičmi, či známymi nám zakázali jazdiť. Ak potrebujeme ešte viac jázd máme si vraj radšej doplatiť.
Ďakujem za reakcie, trochu ma to upokojilo. Dúfam, že ďalšia jazda už bude lepšia a do skúšok mi to už pôjde veľmi dobre, aj keď to si hovorím pred každou jazdou a vždy narobím ix chýb, ale stále dúfam, že to bude lepšie a lepšie.
celebrita... no ja ked som jazdila "na čierno" s mladsim bratom, nie s otcom... brat mal 15 a isli sme na drevo na doma vyrobenom aute(niečo ako traktor) rodicia za nami an aute.. on už v 15 vedel na traktore, kombajne... dedina...
ja som sadla za volant, brat mi povedal ako sa radi, ktory je aky pedál... a hned som vedela šoferovať... ziadne také ze kym som naštartovala ze mi to 20x zdochlo, ze som sa pohnut nevedela,...
ale nie každy ma šoferovanie v krvi....
moja starka ma na vetrieske vozila, sme na šipky chodili... a vodičak na nakladne nemá! aj na kombajne, traktore, tatre vie... a nema vodicáky... len sa vydala do rodiny polnohospodára, musela sa naucit..
len nech ta nikde neberie otec a ani nikto trenoval na ziadnu cestu. ani na parkovisko, ani nikam. ked mas pocit ze ti treba viac jazd, tak si nejake kondicne doplat. hlavne nepocuvaj taketo debilne rady, lebo ked vas chytia policajti, ty dostanes odklad a clovek s vodicakom mastnu pokutu.
Mas blbeho instruktora, mozno by si ho este mohla vymenit, ved si za to platis, co ma co po tebe jacat?
Mala som zial tiez zlu skusenost. Moj instruktor bol zhodou okolnosti moj konskolak zo ZS. Namiesto toho, aby ma ucil jazdit ma opaloval, kecal sprostosti, vobec som sa nevedela sustredit a aj ked som vodicak dostala, nejazdim.
Dufam, ze u teba to bude inak. Drzim palce.