Tak začala som chodiť do autoškoly, a zistila som že nie je vôbec pravda, že som šikovná ako mi to každý trvrdil. Z prvej jazdy mám hotové nočné mory, pretože po mne celý čas len bliakal akoby som hneď všetko mala vedieť. Od prvej jazdy som sa zlepšila, ale neprestáva po mne hulákať, som viac strese z neho ako zo samotných jázd. Na druhej strane ho chápem, pretože napr. si mýlim pravú a ľavú stranu (myslím blinker), keď povie, že ideme doľava tak vyhodím smerovku v rýchlosti doprava, síce sa hneď opravím ale už počúvam to jeho zdrbávanie. A zas mám niekedy problém vytočiť správne volant aby som neprešla ľavým predným kolesom do protismeru. Posledné dve jazdy to už bolo dobré, ale pred troma dňami som zas zmätkovala. Najhoršie že nie som na ceste úplne samostatná, dosť mi pomáha, keď mi pripomína preraďovanie (myslím od trojky vyššie a niekedy jednotku keď zabrzdím) a to už bola moja šiesta jazda. Neviem, či spravím skúšky, parkovanie by bolo v pohode, ale s tými rýchlymi reakciami v križovatkách som úplne nemožná, vystrájam a narobím dosť chýb, úplne akoby som bola dementná alebo čo. Chcem sa spýtať, čo si o tom myslíte, mali ste aj vy nejaké podobné skúsenosti v autoškole? Alebo vám to išlo pekne hneď od začiatku? A nie je šiesta jazda už dosť vysoké číslo aby som to už mala vedieť dosť dobre?
Príliš neschopná na vodičák?
Liissa: Inštruktori sú zvyknutí, že k takmer každý účastník kurzu už jazdiť vie. Najmä mladí chlapci to skúšali doma, pokiaľ majú auto. Každý sa učí najskôr od otca na rôznych poľných cestách... Do autoškoly už príde pripravený. No a na tých málo výnimiek majú potom inštruktori nervy. Ber to tak, že si sa stala obeťou situácie. A to ťa ešte viac vystresuje. Tvoj inštruktor rozhodne nemyslí na to, ako jazdili tí 18-roční chlapci 1.-krát s oteckom načierno. Horšie ako ty teraz??? Minimálne nie lepšie. Zaručene!
Nie si neschopna, si len v strese. Ciastocne z jazdenia, no najma z toho debila co ta ma ucit.
Povedz mu nech sa ukludni, alebo trvaj na tom, nech ta uci iny. Ty si to platis, ty rozhodujes, neplatis si predsa hodiny psychickeho natlaku, ci? Pokojne spomen obchodnu inspekciu...
A co sa tyka chyb, kazdy ich robime. Ja jazdim prakticky denne a na trochu inej urovni ako bezni vodici a aj tak robim chyby. Je to uplne normalne. Autoskola ta nauci iba presuvat sa z miesta a na miesto b. Prax ta nauci vsetko ostatne. Velmi odporucam zaplatit si skolu smyku a skolu ekonomickej jazdy, ohromne ta to posunie a usetris si roky ucenia sa na vlastnych chybach.
A pamataj na jedno, za volantom je prvorada bezpecnost. Vsetko ostatne ide bokom. Nemusis byt rychla, elegantna, sebavedoma. Staci len bezpecne, bez nehody prejst danu trasu. A to ty zvladnes, nemam ziadne pochybnosti...
LIKE A BOSS... so sebavedomým výrazom .... lebo ked sklopíš uši a budeš čušať, tým viac si bude k tebe dovolovať... a to hocikto nie len tento dotyčný....
a čo keby ta otec zobral trenovat niekde na polnu cestu, lúku...?
a tomu instuktorovi rázne zvysenym hlasom povedz aby na teba neziapal! ako ja ked sme sli robit papiere na VZV ja mnoho dalsich zien ktore mali 40-50 a on tam hukal ako debil.... mala som nervy z toho jeho ziapania... prisla som na rad ja sotva som sa postavila k tomu elektrickemu voziku a zacal hukat tak som zvysila hlas aj ja "po mne nekricte!!!!" hned stichol.. a nahodil neviniatkovský výraz ze "ja nekričím.." odvtedy čušal...sa ukludnil....ako som ho zjebala pred vsetkymi...
si potreboval nieco dokazovat... a ja som dala všetko na prvy raz pekne plynule dookola po sklade, zobrala paletu zaparkovala kam mala... :-D :-D
Dobre a bezproblemovo sa naucis jazdit az po autoskole a aj to si budes musiet dost najazdit, cize nicoho sa neboj. Hlavne nesposob dopravnu nehodu a vsetko je OK.
A co sa tyka toho magora tak mu nabuduce povedz ze nech drzi hubu a nezjape po tebe ked soferujes. Najhorsa vec po niekom kricat ked soferuje ....