Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Aký je dôvod mať deti

Príspevok v téme: Aký je dôvod mať deti
ivanmikus12

Chcem sa Vás ( hlavne chlapov ) opýtať že prečo chcete mať v dospelosti deti , môj názor je taký že v dnešnej dobe mať dieťa je ako za trest . Veľa detí je od mala postihnutých kvôli všetkému bordelu čo jeme , chémia samé ecka . Ďalej deti si vôbec nevážia rodičov , nadávajú , chlastaju, k ? ??urvia sa, a rodič musí makať ako drak aby ich užívil, aby mali i- phoni atď . Ak je váš názor ?

Kordelia

Mesačný princ, "takýto hnusný svet" bol vždy, akurát prejavy "hnusobstva" boli iné. Kedy bolo lepšie? Počas vojny, hladu, epidémií, vysokej úmrtnosti, .... neidealizuješ si minulosť, v ktorej si nežil? :)
Nehovorím, že je svet pekný, len hovorím, že nikdy pekný nebol. Napriek tomu si môžeme vytvoriť aspoň čiastočne svoj vlastný pekný svet spolu s našimi deťmi :)

Mesačný princ

Mať dieťa a priviesť ho do tohoto sveta je jedným z najsebeckejších počinov ľudskej bytosti.

ale aj tak by som chcel mať deti :)

Kordelia

Moje deti majú 16 a 20 rokov. Prvé dieťa som mala ako 21 ročná preto, lebo som chcela mať miláčika, aby som sa mala o koho starať, proste naplniť život :) ja viem, to je dôvod kúpiť si psa :)
Teraz mám doma dve osobnosti, takmer hotových ľudí, na ktorých som zanechala síce veľkú stopu, ale aj tak čiastočne vyspeli sami, vplyvom rôznych udalostí. Sú to často parťáci, rada s nimi trávim čas, a milujem ich viac ako som kohokoľvek kedy milovala. Už len pre toto posledné sa oplatí mať deti.
To, o čom píšeš, je rizko podnikania...riziko je vo všetkom, aj v tom, že vyjdeš z domu, aj v tom, že nevyjdeš z domu.

odľud

a presne ako Koliesková napísala si myslím že ako si človek vychová tak má aj ked všetko sa ustrážiť nedá to je jasné a ako bezdetný tu nebudem mudrovať taký arogant nie som :-D ale netrúfam si tvrdiť že decká sú také a onaké ked viem že na to aké sú vplýva do velkej miery výchova ich rodičov.

odľud

chcieť splodiť potomstvo je skrátka základný inštinkt. všetky živé organizmy tento inštinkt majú, ešte aj rastliny, aj baktérie a ešte aj vírusy ktoré sami vedci nevedia kam kategorizovať lebo vírusy sú kdesi na pomedzí živých organizmov a chemikálií. ale na tom je krásne vidieť že množenie sa (pohlavne alebo nepohlavne) je vlastne akoby takou podstatou života, živej hmoty. hoci to väčší zmysel možno nemá (ak neveríš v boha a podobne), ale proste to tak je, proste tak život funguje.

možno ti príde smiešne že som začal takto filozoficky od samej biologickej podstaty ale má to svoj zmysel lebo už viac krát som tu postrehol tieto témy o tom že "a načo deti" a príde mi to také že ludom asi treba pripomenúť odkial pochádzajú, že s prírody a tým im pripomenúť ich podstatu.

ale zase jedným dychom treba dodať že hoci ludia nie sú tak odlišní od iných živých organizmov, ale sú extrémny. sú extrémny v mnohých vlastnostiach ktoré nájdeme aj u iných živých organizmov, čiže aj v tvorivosti, aj v deštrukcii, v empatii aj krutosti a tak dalej. a majú teda svoje zvláštnosti, svoje čudáctva povedalo by si nejake zviera v duchu :-) a jednou z tých zvláštností je to rozhodnutie nemať potomstvo. nie že by sa to dialo zas tak často, ale deje sa aj to. vlastne sa ukazuje že na ludí, najmä žijúcich vo vyspelých krajinách často akoby viac než biologická evolúcia vplýva kultúrna a veci s ňou spojené. tá kultúrna je akoby ovela dynamickejšia, premenlivejšia, rýchlejšia a má taký zvláštny vplyv na mozgy ludí a tam sa vlastne aj rodí.

nemyslím si že to je prirodzené nemať deti. ale ani to nepovažujem za zlé či nevhodné (ja sám nie som pevne rozhodnutý či deti chcem alebo nie, hoci detská lúbim, trebárs v našej rodine a tak). len proste je to odchýlka od nejakej normy, ale pokial vôla žiť u človeka pretrváva tak môže prežiť pekný život aj bez tých detí. len vtedy je dôležité najmä to aby sám sebe neklamal, aby pred sebou nič nepredstieral. lebo nemať deti zo strachu, alebo nemať deti z odporu lebo mám v sebe nedoriešené vnútorné konflikty, alebo podobne, je o tom že ich nemám lebo mám v sebe nejaký blok. často si to ludia ani neuvedomia alebo nepriznajú. potom nie sú štastní. a dalej je asi treba nebyť sám. život bez detí sa ešte dá, ale prežiť ho osamelo je nezdravé pre psychiku. nech si hovorí kto chce čo che. aj ludia ktorí sa rozhodli žiť osamelo kdesi v nejakej prdeli kam nikto nechodí opisovali aké sakramentsky náročné to pre ich psychiku niekedy bolo. ale to už len tak no... :-) som sa zakecal