Chudnutie, naberianie čo ?

Príspevok v téme: Chudnutie, naberianie čo ?
Filijo

Zdravím...
Mám 17 rokov 180cm a 90kg takže mám na sebe daký ten tuk... Chcel by som s tým niečo robiť ale neviem čo chudnutie, naberanie svalov ? ako to vlastne všetko funguje mám z toho zmätok na internete je toho veľa potreboval by som to tak jednoducho jednou vetou...
CHcel by som schudnúť a potom nabrať svaly zrejme alebo enviem či to ide aj naopak...
Žiadam vás o radu čo so sebou

Filijo

ďakujem vám :)..
Na fitko by som aj mal ale zas nemám moc času cesta tam späť bývam mimo mesta maximálne tak cez víkend a v týždni v Utorok a Piatok. Dalo by sa to ?... čo sa týka trénera neviem koľko by ma vyšiel cena je u každého individuálna však ? Popýtam sa.
Mimochodom... Chodím na bicykel najmä v sobotu cesta kopce hory a pod.. Dúfam že je to len a len dobre.. :D + doma mám stepper .. Takže takto môžem aj to zaradiť do mojich aktivít

pomocnica

Po 1.-nezamerávaj sa na váhu, ale na výzor. Hlavne sa meraj.
2.-zmeň stravu. Slané a sladké, mekáč a takéto fajnotky vynechaj.
Pi veľa VODY A NESLADENÝCH NÁPOJOV! Bublinky v minerálkach-tiež s nimi nepreháňaj. :)
3.- Začni chodiť do fitka a keby si si mohol dovoliť trénera, tak to by bolo úplne najlepšie, lebo by ti poradil ako sa na čom cvičí a čo zo začiatku a mohol by ti aj vystavať plán na chudnutie.
4.Cvič! Ak si fitko nemôžeš dovoliť, tak začni chodiť behať(od začiatku pomaly), zdvíhaj vlastnú váhu, rob kliky...na nete je plno možností. A ak by si si fitko mohol dovoliť, tak takto môžeš cvičiť aj popri ňom.
5.- Také ako tabuľky čoho a koľko máš jesť môžeš používať, ale mne to príde príliš náročné a zbytočné. Jedz toľko koľko chceš(ale zas nepreháňaj) ale potom vydaj viac ako si prijal, v tom to spočíva.!
6.- neriaď sa podľa BMI, lebo tam ti neukazuje koľko máš svalov, je to veľmi skreslené, neberie sa tam proste do úvahy svalstvo, napr.šírka ramien.... Ale zas môžeš ak chceš, ale nie je to podľa mňa presné.
7.- Nesnaž sa chudnutie unáhliť, lebo všetko má svoj čas a nechceš predsa skončiť s ovisnutou kožou nie? Neviem koľko tuku máš teraz na tele, ale podľa toho je aj koľko kg za mesiac by sa malo schudnúť, ale také 2-3 kg asi je normálne. Zo začiatku možno schudneš viac lebo sa vyplaví z tela voda.
8.- raz za čas kľudne zhreš, veď to by nebola zábava. :) Daj si na čo máš chuť, mekáč, koláče, cukríky, balík čipsov..alebo hocičo. Mne sa aj stáva, že stále po tom ako si dám trebárs vyprážaný syr, pizzu alebo takto tak schudnem ešte viac, lebo telo si myslí, že som zas začala jesť no normálne. :D a tým pádom sa nebojí o tukové zásoby a začne spaľovať.
9.-Nepreháňaj s chudnutím!
10.- Pri chudnutí schudneš, ale keď budeš cvičiť a budeš mať svalnaté telo, tak možno budeš ešte ťažší ako teraz, ale budeš vyzerať sexi a proste budeš vymakaný. :)

Tak to je asi všetko. :) Držím prsty a prepáč, že som ti to nezhrnula v jednej vete, ale články o chudnutí nie sú bezdôvodne také dlhé. :D