Prečo ma nechápu?

Príspevok v téme: Prečo ma nechápu?
lentilkaamat

Ahojte . Píšem tu kvôli tomu,že už som zúfalá . Nemám žiadnych priateľov ,ktorí by mi vyhovovali . Cez prázdniny je to fajn , ale cez šk. r. Ako každý rok aj tento som sa chystala po prázdninách ,tešila sa na spolužiakov ,že môžem začať odznova . Povedala som si : "Budem milá,usmievavá , pozitívna,zaujímať sa o ľudí" a ako to skončilo ? Zas nijako . Každý sa s každým baví ,len somnou nie . Chodím na strednú už 3 roky , teraz som nastúpila do 4. ročníka . Čo mám robiť ,aby sa chceli somnou baviť ? . Keď sa o nich zaujímam skončí to asi tak , že sa spýtam otázku , oni odpovedia a tam to aj končí . Nikto za mnou sám nikdy nepríde . Sedím v lavici sama . Mám tam jednu kamarátku ,ktorá však je veľmi obľúbená a za ňou chodia všetci,takže ona ide za všetkými a nie iba za mnou . proste nemám žiadnu spriaznenú dušu tam a fakt nechcem byť samotár . Ako to môžem zmeniť ? Veď ja sa tak snažím a vôbec nie je odovza . Je to veľmi ťažké ,keď už 4roky vás majú zakódovanú , ako Tichú , nudnú . Lenže ja taká som ,iba keď sa necítim dobre v spoločnosti nejakých ľudí a veru v mojej triede sa necítim dobre , pretože sa cítim trápne ,ked všetci sa bavia a ja som ticho a v lavici . neviem prekročiť tú baríéru a naozaj ma to trápi ! . Každý si povie , jeeeej aké milé dievča , no nič viac . Čo mám robiť ?

adr1a.

Lentilka. Si fajn babenka. Len trosku prispata ako taka sipkova ruzenka)
Preco cakas, ze ini maju za tebou chodit? Si vari kralovna ci co? :D uvedom si - ty nieco od nich chces (kontakt zaujem kamaratstvo ai). Tak sup-sup zdvyhnut ten sexy zadocek a pod sama za babami chalanmi.
Dalej. Robis chybu v tom, ze sa spytas jednu otazku a tym to konci. Tak sa pytaj aj 10otazok - rozvin komunikaciu debatu a uvidis ako sa to cele rozbehne. Ze nevies co sa pytat? Vsak sa zaujimaj uprimne o inych, pocuvaj ich reaguj na to co povedia a otazky su ako bumerang. Spytas sa ty a plati to aj naopak, ze sa ta spytaju tiez.
Dalej. Riesis take chujoviny ze az) ak mas toho kamosa tak preco za nim nejdes a nekecas, netravis s nim cas? Vsak tebe moze byt v rici co si o vas myslia - ci ste par, ci spolu chodite ai. Keby ste spolu chodili tak sa predsa spravate intimne - dotyky objatia bozky. Tak nestresuj a kecaj s nim v pohode. Aspon nebudes sama.
Ty tam sedis v lavici ako torta na tacke a cakas ze ini pridu za tebou a budu sa o teba zaujimat. A preco by to mali robit ini ked to ani ty sama nerobis? Ta oblubena kamoska vidis sama - ze za nou chodia same decka ale netazi sa jej zdvyhnut rit ako tebe a ist aj sama za inymi. Tak sa nou aspon inspiruj)
Skus si najst niekoho cez spolocne zaujmy zaluby konicky aktivity. Usmievaj sa, rozpravaj, bud mila prijemna uvolnena a uvidis ako sa na teba budu ini lepit) ja ani nemam zaujem a ludia sa na mna lepia ako na mucholapku) proste uvolni sa, bud sama sebou, bud v pohode usmievaj sa. Zivot je predsa zabava hra, jedna velka party) ver ze aj inee) no treba mysliet pozitivne tak sa zameriavaj len na to OK)

kafe

a zase to robíš! "Väčšinov tí čo sedia sami,ich ľudia vnímajú ako za nudných a pod."
Ty aj vnímaš ČO o tebe druhí hovoria?? Keď ti povedia, že si zlatá baba, tak ťa vnímajú ako nudnú, trápnu a pod? Ak niekto sedí sám, tak proste sedí sám! Neni to prejav nudnosti, trápnosti ani ničoho iného. Prestaň si o neutrálnych veciach myslieť, že je to niečo zlé. A keď si to prestaneš myslieť a dokážeš to považovať za bežné, neutrálne, možno sa dokážeš uvoľniť. A časom, keď si zvykneš na SVOJE normálne správanie - že posedíš aj sama a ticho - a keď budeš uvoľnená, budeš sa cítiť aj príjemne. Pomaly, postupne, jedno po druhom. Prestaň si myslieť o sebe, že si trápna, nudná... NIE SI!!

Ak máš tichý a slabý hlas - trénuj sa doma. Spievaj si nahlas a na plné gule, čítaj nahlas babke noviny... s tým sa dá niečo robiť. Si jemné, nežné žieňa. Nepotrebuješ byť pojašená a hlučná, len sa prijmi taká aká si. Okolie ťa prijíma, majú ťa radi, len tebe príde tvoje správanie trápne a nenormálne. Si iná a predsa si fajn. Aj spolužiaci sa k tebe radi priblížia, ak budeš ty vyrovnaná s tým aká si. Ak budeš v pohode a uvoľnená.

Mesačný princ

,,Tichí ľudia majú toho veľa na srdci. Nie sú ticho, pretože majú strach niečo povedať, ale hovoria len s tými, ktorí sú schopní ich pochopiť.,,

Taro

Skús si fakt nájsť ľudí čo ti sadnú čo maju rovnake koníčky čo ta budu brať ... a ak už fakt chceš tak te spolužiačky tak pre boha ich dakam.zavolaj ty nie ??

lentilkaamat

a ako sa mám uvoľniť ,aby som sa ozaj cítila príjemne . Keď ja aj keď niečo poviem mňa nikto nepočuje,pretože mám strašne tichý,slabý hlas . Väčšinov tí čo sedia sami,ich ľudia vnímajú ako za nudných a pod.

kafe

lentilka, ako vnímaš ty sama seba? Opíš sa.

Jediná, komu vadí a pripadá trápne, že sedíš sama si TY. Druhým to nemá prečo vadiť a vôbec im to trápne nepríde. Je to niečo úplne normálne a neutrálne - že sedíš sama. Ty si tomu pridala ale strašne dramatický nádych- je to nenormálne a cítiš sa kvôli tomu zle. Vnímaš už trochu? Vidíš čo robíš zle? Veď sa s tebou spolužiaci bavia, preboha, majú ťa aj radi. Len si trochu stŕpnutá a nevieš sa uvoľniť, nevieš byť sama sebou.
Ako sa cítiš doma? Na rodinných oslavách, stretnutiach, na svadbe?