Prečo ma nechápu?

Príspevok v téme: Prečo ma nechápu?
lentilkaamat

Ahojte . Píšem tu kvôli tomu,že už som zúfalá . Nemám žiadnych priateľov ,ktorí by mi vyhovovali . Cez prázdniny je to fajn , ale cez šk. r. Ako každý rok aj tento som sa chystala po prázdninách ,tešila sa na spolužiakov ,že môžem začať odznova . Povedala som si : "Budem milá,usmievavá , pozitívna,zaujímať sa o ľudí" a ako to skončilo ? Zas nijako . Každý sa s každým baví ,len somnou nie . Chodím na strednú už 3 roky , teraz som nastúpila do 4. ročníka . Čo mám robiť ,aby sa chceli somnou baviť ? . Keď sa o nich zaujímam skončí to asi tak , že sa spýtam otázku , oni odpovedia a tam to aj končí . Nikto za mnou sám nikdy nepríde . Sedím v lavici sama . Mám tam jednu kamarátku ,ktorá však je veľmi obľúbená a za ňou chodia všetci,takže ona ide za všetkými a nie iba za mnou . proste nemám žiadnu spriaznenú dušu tam a fakt nechcem byť samotár . Ako to môžem zmeniť ? Veď ja sa tak snažím a vôbec nie je odovza . Je to veľmi ťažké ,keď už 4roky vás majú zakódovanú , ako Tichú , nudnú . Lenže ja taká som ,iba keď sa necítim dobre v spoločnosti nejakých ľudí a veru v mojej triede sa necítim dobre , pretože sa cítim trápne ,ked všetci sa bavia a ja som ticho a v lavici . neviem prekročiť tú baríéru a naozaj ma to trápi ! . Každý si povie , jeeeej aké milé dievča , no nič viac . Čo mám robiť ?

zdradca

Ako ti radia niektory. Najdi si kamosou co maju spolocne konicky ako ty,najdi si chalana a na ostatnych sa z vysoka ..... vies co. Aj tak sa po strednej rozidete a poväcsine uz ani nestretnete. Tak to doklepaj zmaturuj na tej strednej a zi svoj zivot. Tak som to poriesil ja a vyhovuje mi to. Mam par kamosov ale fakt kamosov a ostatny su len taky. Ako ja vravim.,,prisli-odisli a zivot ide dalej,, hlavne sa k nikomu netlac,zi si svoj zivot. A ver ze da sa zit aj bez tych kvazy kamosov,ci kamosiek. A zrazu zistis po skole,ze takych ako si ty je viac,a ked sa stretnete budete si rozumiet.

zdradca

Ako ti radia niektory. Najdi si kamosou co maju spolocne konicky ako ty,najdi si chalana a na ostatnych sa z vysoka ..... vies co. Aj tak sa po strednej rozidete a poväcsine uz ani nestretnete. Tak to doklepaj zmaturuj na tej strednej a zi svoj zivot. Tak som to poriesil ja a vyhovuje mi to. Mam par kamosov ale fakt kamosov a ostatny su len taky. Ako ja vravim.,,prisli-odisli a zivot ide dalej,, hlavne sa k nikomu netlac,zi si svoj zivot. A ver ze da sa zit aj bez tych kvazy kamosov,ci kamosiek. A zrazu zistis po skole,ze takych ako si ty je viac,a ked sa stretnete budete si rozumiet.

Taro

a naozaj chceš čakať kým oni budu volať teba niekam proste ich zavolaj von a je neseď doma a ved co nejdeš s tým kamošom vonka ?? hm? :(

lentilkaamat

No prídem ráno do triedy , usmejem sa na jednu spolužiačku ,usmejem sa na druhú a sadnem si . A koniec . Ide prestávka ideme von s triedy . Sedíme na lavíčke ,sedí vedľa mňa jedna spýta sa ma ,čo som robila napr. včera , rozkecáme sa a potom ide dalšia hodina a už somnou celé hodiny nekomunikujú . A keď aj ,je to taká komunikácia v ktorej sa necítim pohodlne , také nasilu akokeby . Už sa rozprávame čo si dostala z toho rpedmetu, bolo to pre teba ťažké ? a pod. blbosti . Keď som bola v prváku dobre som si sadla s jednou spolužiačkou ,lenže ona je úplne iná ako ja . Ako som písala , má okolo seba všetkých a si ich získala . Takže ona berie všetkých tka ako mňa,čiže nemám spoľah ani u nej . Ona keď sa ich spýta to isté ako ja má obeľa lepšiu odozvu . A pritom neviem v čom je lepšia . Je proste "papuľa" povie si svoj názor , všetko zoorganizuje a tak . No je veľa ľudí ,čo sú len milí nie moc výrazní a majú priateľov . Ja tomuto nerozumiem . A nie som ani moc škaredá ,obliekam sa podľa toho,čo je IN a čo sa mi páči ,občas aj elegantne . neviem kde robím chybu . A keď je prestávka ešte tá kamarátka (čo som spomínala,že si s ňou fajn rozumiem,len ma aj iných nie len mňa ) , tak ona sa práve rozpráva s tými druhými a ja tam akosika upadám . Dokonca aj teraz sedím sama a to vôbec nikomu nevadí. Nikto za mnou nepríde . Iba sa na mňa usmejú ,občas sa ma spýtajú čo si taká smutná ? A čo im mám povedať ? " Vieščooo nikto sa tu somnou nebaví asi preto" , a keď im niečo naznačím,tak povedia "ale čo sii ,ty si také zlaté dievča ,neviem kto by teba nemal rád" , ale príjsť za mnou neprídu . Ozaj ,čo robím zle ? To fakt,ke´d nie som pojašená,hlučná si nenájdem aj v triede partiu ? Neviem,čo by som mala zmeniť ...

kafe

ja trochu nerozumiem. Z čoho si zúfalá?? Spolužiaci sa s tebou normálne bavia, usmievajú sa, vyzerá to, že ťa majú radi. Tak stredne, nie si ani hviezda, ani lúzer. Jediné čo ti trhá žili, že za tebou nelozia, neobletujú ťa a nezbožňujú. Prečo by mali? Proste nemáš v sebe ten drajv, čo ľudí priťahuje.

Čo to spolužiaci nechápu? Ja to tiež akosi nechápem, čo chceš. Túžiš po obdive? Záujme? Alebo čo ti to od nich vlastne chýba? Oni sa majú začať baviť s tebou prvý? Veď si všimni tú obľúbenú kamošku, VEĽMI obľúbenú kamošku: "za ňou chodia všetci,takže ona ide za všetkými". Vidíš ako to robí ona? Proste sa vykašli na to, že by MALI oni chodiť za tebou! Prečo je to pre teba problém - ak sa chceš baviť, zodvihnem sa a idem, bavím sa s kým chcem. Nečakám, nesedím na riti. A ak sa nechcem baviť, som kľudne i sama a nerobím z toho drámu, že preboha, teraz budem za nudnú a tichú, alebo čo si o mne všetci pomyslia. To môžeš mať u riti, čo si všetci myslia.
Prestaň sa tak kŕčovito snažiť, uvoľni sa a skôr si spoločnosť spolužiakov, rozhovor užívaj. Bav sa. Ty si tá, čo sa necíti v triede dobre a nemáš na to vôbec dôvod. Spolužiaci ti nič zlé nerobia, iba cítia tvoje napätie a nechajú ťa radšej na pokoji. Že sa cítiš trápne, keď sa všetci bavia, len ty si ticho v lavici? No a čo, bože, no tak si ticho, to je zločin??

Čo máš robiť?? Uvoľni sa, buď sama sebou, dovoľ si byť ticho, skús sa cítiť v triede inak, nie trápne ale aspoň znesiteľne, to je prvý krok, druhý krok je cítiť sa v triede dobre. A keď prestaneš s hlúposťami ako "cítim sa trápne" (tak sa cíť inak, si povedz, dnes nič moc ale je mi v triede kus lepšie ako včera) a "je mi blbé pokecať s kámošom" (ak sa hanbíš čo i len pokecať s kámošom aby ste sa nebodaj nedostali do rečí, tak si fakt ale úplne ukážková TRAPKA!). Tak možno potom sa začnú diať veci, ty konečne zboríš tú bariéru, ktorú si si postavila medzi seba a spolužiakov a bude to iné. Veľa zdaru.

Taro

Hm.. skus o sebe napísať niečo viac ako sa v tej triede správaš a tak ... ďalšie prečo dáke spolužiačky nezavoláš von ? musíš im ukázať že sa s nimi proste chceš baviť a nie si to len odtrpieť a isť dom :D