Zdravotný stav po vysadení antidepresív, bolesti hlavy

Príspevok v téme: Zdravotný stav po vysadení antidepresív, bolesti hlavy
Thyrande

Ahojte, pokúsim sa opísať svoj problém a budem rád, ak sa vyjadríte niekto taký, čo zažil alebo zažíva niečo podobné. Bola mi diagnostikovaná úzkostno-depresívna porucha, počas 10 mesiacov som bral antidperesíva EliCEA. Po caa pol roku sa zdalo, že mi začali celkom pomáhať, mával som dobrú náladu, bavili ma robiť veci ako kedysi. Ale neskôr som mal pocit, že mi viac škodia ako pomáhajú, tak som ich počas 4 týždňov pomaly vysadil po konzultácii s mojim doktorom. Po vysadení som sa cítil psychicky v pohode, bolo mi viacmenej ,,normálne", avšak začali sa objavovať podivné akokeby elektrické výboje a divné tlaky v hlave a rukách. Okrem toho sa mi ešte dosť ťažko zaspávalo, ale teraz je to už lepšie. V súčasnosti mám ale problém s pálením a mravčením v hlave, ktoré pretrváva už takmer 2 týždne aj s jemnými závratmi a pocitom na odpadnutie, na pohotovosti mi namerali tlak 90/60, bežne mávam 120/80. Tieto pocity sa vyskytujú v celej tvári, takisto aj v blízkosti úst, resp. Niekedy keď rozprávam, tak okolo úst cítim akokeby také jemné tŕpnutie a takisto pociťujem divné pocity v zuboch / sánke, akokeby som mal zuby/sánku v takom nejakom napätí, je to dosť otravné, lebo stále to vnímam. Okrem toho mám pocit takej prázdnej hlavy a zhoršenej pamäte. Pred 2 týždňami som nastúpil do novej práce, v ktorej som +- 8 hodín pri PC vo vačšom kolektíve, s ktorým potrebujem komunikovať a keď ma začne páliť hlava a mám závraty, tak niekedy nedokážem poriadne premýšlať a mám pocit, že by som nevyrátal ani kolko je 3 x 15. Bol som aj na CT vyšetrení a môj mozog je vraj úplne zdravý a v poriadku. Okrem všetkého čo som už spomenul, mávam ešte niekedy migrény s aurou, ktoré som mal tento rok asi 2-3 krát, v poslednej dobe ale už nie. Chcem sa vás teda opýtať, ako mám postupovať ďalej, mám to iba prečkať a nestresovať sa kvôli tomu? Už som unavený z toho ako mi stále niečo je, ako sa stále kontrolujem. Som čerstvo vyštudovaný človek, našiel som ihneď prácu v americkej firme, kde mám manažérsku pozíciu v rámci ktorej denne komunikujem s ľudmi a mám strach z toho, že budem mať s tým problém, ak tie problémy s hlavou a závratmi neprestanú. Denne užívam magnézium a vitamíny, a sem tam pijem ľubovníkový čaj. Stretli ste sa niekto s niečím podobným? Ďakujem za vaše rady.

Thyrande

@Terri ..Len ja som predtým nikdy takéto problémy s hlavou a s tvárou nemal, iba tie občasné migrény..žeby to tak náhle začalo? Mám pocit, že mám úplne pomletý mozog, sa mi aj tak tažšie komunikuje teraz. Hlavne si všímam, že ked sa začnem s niekym rozprávať a musím pri tom nad niečim rozmýšlať, tak vtedy ma začne tá hlava páliť a mravčí mi v tvári, je to otras a už na to nemám nervy. V našom meste je celkom problém sa dostať k neurologovi, keď som tam bol, tak ma poslal na pohotovosť, kde mi robili aj CT (mozog zdravý) a doktorka mi tam povedala, že si mám kúpiť Magnerot, tak si aj kúpiť pôjdem a uvidíme čo to spraví..

Thyrande

@agnessca, tak fyzicky mi nepomože žiadno, to je pravda, ale chcem sa aspoň opýtať, že čo mám robiť, resp. čo by som si mal kúpiť

Terri

Ahoj, myslím že by okrem toho vysadenia AD mohlo ísť aj o tetániu...ja mávam silné úzkosti, veľmi ľahko sa viem vystresovať, roky sa kvôli všetkému trápim a myslím že tým som si tetániu zapríčinila. Trpne mi tvár aj v oblasti pier, aj ramená niekedy, a po celom tele mám akoby zášklby svalov, alebo také rôzne pichania akoby ihlou, alebo ako to nazvať...vždy keď mi je horšie tak sa to zintenzívňuje...a naopak. Nie je to nič dramatické...skús sa na to opýtať svojho neurológa. Držím Ti prsty.

Thyrande

Musím to nejako vymyslieť, lenže som objednaný na kontrolu až 13:10. Lenže z roboty sa mi odísť nedá, skúsim aspoň telefonicky.

Thyrande

Diky, možem vyskúšať, ale ja mám teraz skôr problémy s tou hlavou ako som písal a nie s úzkosťami / depresiami. Aj dnes ma celý deň páli v hlave a mravenčenie okolo úst a už ma začalo boleť aj ľavé ucho, po celej hlave mi to ide, ja už neviem fakt čo s tým..

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

exwhyz

Ono dostať sa z takých problémov je fucked ťažké. Ja by som sa z toho dostal aj keby traktory z neba padali. Mňa to až tak netrápilo, ak mám pravdu povedať, ale s.alo ma to teda poriadne, kvôli rodine a tak.
P.S. Chuck Norris sa išiel previezť po Francúzsku na biku a omylom vyhral Tour de France:-)

exwhyz

No, ono, treba si vybrať z toho to najlepšie, čo som pospomínal:-) Je viac ciest ako daný problém riešiť. Ide o to, že v krvi ešte máš to AD-čko, aj keď si myslíš, že nie. Pivo nie je na SK zlé, ak mám pravdu povedať, ale víno to trochu viac urýchli. It´s up to you.
To AD-čko sa ťa drží ako kliešť.
www.youtube.com