Zdravotný stav po vysadení antidepresív, bolesti hlavy

Príspevok v téme: Zdravotný stav po vysadení antidepresív, bolesti hlavy
Thyrande

Ahojte, pokúsim sa opísať svoj problém a budem rád, ak sa vyjadríte niekto taký, čo zažil alebo zažíva niečo podobné. Bola mi diagnostikovaná úzkostno-depresívna porucha, počas 10 mesiacov som bral antidperesíva EliCEA. Po caa pol roku sa zdalo, že mi začali celkom pomáhať, mával som dobrú náladu, bavili ma robiť veci ako kedysi. Ale neskôr som mal pocit, že mi viac škodia ako pomáhajú, tak som ich počas 4 týždňov pomaly vysadil po konzultácii s mojim doktorom. Po vysadení som sa cítil psychicky v pohode, bolo mi viacmenej ,,normálne", avšak začali sa objavovať podivné akokeby elektrické výboje a divné tlaky v hlave a rukách. Okrem toho sa mi ešte dosť ťažko zaspávalo, ale teraz je to už lepšie. V súčasnosti mám ale problém s pálením a mravčením v hlave, ktoré pretrváva už takmer 2 týždne aj s jemnými závratmi a pocitom na odpadnutie, na pohotovosti mi namerali tlak 90/60, bežne mávam 120/80. Tieto pocity sa vyskytujú v celej tvári, takisto aj v blízkosti úst, resp. Niekedy keď rozprávam, tak okolo úst cítim akokeby také jemné tŕpnutie a takisto pociťujem divné pocity v zuboch / sánke, akokeby som mal zuby/sánku v takom nejakom napätí, je to dosť otravné, lebo stále to vnímam. Okrem toho mám pocit takej prázdnej hlavy a zhoršenej pamäte. Pred 2 týždňami som nastúpil do novej práce, v ktorej som +- 8 hodín pri PC vo vačšom kolektíve, s ktorým potrebujem komunikovať a keď ma začne páliť hlava a mám závraty, tak niekedy nedokážem poriadne premýšlať a mám pocit, že by som nevyrátal ani kolko je 3 x 15. Bol som aj na CT vyšetrení a môj mozog je vraj úplne zdravý a v poriadku. Okrem všetkého čo som už spomenul, mávam ešte niekedy migrény s aurou, ktoré som mal tento rok asi 2-3 krát, v poslednej dobe ale už nie. Chcem sa vás teda opýtať, ako mám postupovať ďalej, mám to iba prečkať a nestresovať sa kvôli tomu? Už som unavený z toho ako mi stále niečo je, ako sa stále kontrolujem. Som čerstvo vyštudovaný človek, našiel som ihneď prácu v americkej firme, kde mám manažérsku pozíciu v rámci ktorej denne komunikujem s ľudmi a mám strach z toho, že budem mať s tým problém, ak tie problémy s hlavou a závratmi neprestanú. Denne užívam magnézium a vitamíny, a sem tam pijem ľubovníkový čaj. Stretli ste sa niekto s niečím podobným? Ďakujem za vaše rady.

Thyrande

@ exwhyz, Ešte k tým ADčkom. Ja už teraz vlastne nemám čo nahrádzať, lebo už ich neberiem ako som písal predtým. A neviem teraz či je dobrý nápad ich zase do seba v malom množstve dávať a znova ten organizmus mýliť, ale ak tie závraty, pálenie a mravčenie hlavy neprejdu, tak asi sa k nim budem musieť v malom množstve vrátiť.

Thyrande

@ exwhyz, tiež si myslím že MR by nič neriešila. A čo sa týka toho alkoholu, tak ja som skôr ,,vášnivý" pivár, idem sem tam po robote na jedno-dve, ale včera som si zhodou okolností dal pri seriáli pohár vína. A čo sa týka tej hudby, tak hudbu počúvam nonstop, sám aj na gitare hrávam a Foo's patria do môjho hudobného záberu ;) ..

exwhyz

Ešte ma napadlo, že by si to mohol vyriešiť tzv. substitučnou liečbou, kedy by si tie AD-čka nahradil na nejakú kratšiu dobu niečim iným, napr. by si si dal večer dobré víno. Alkohol spôsobuje zrýchlený metabolizmus pečene a tým pádom sa to antidepresívum skôr vyplaví z krvi. Len aby si sa potom nestal závislým na alkohole:-)
V tvojom veku je MR podľa mňa úplne zbytočná. Buď trochu menej náročný na seba, lebo sa dopracuješ k efektu vyhorenia.
Počúvaj nejakú upokojujúcu hudbu, e.g.
www.youtube.com

Thyrande

Ja som nad tým aj rozmýšlal, že si aspoň polku tabletky niekedy dám, len som chcel držať toho, čo mi povedal doktor a úplne sa toho zbaviť ako mi bolo povedané. No a k tej prírode. Ja by som aj rád niekde išiel, lenže keď sa mám tieto divné pocity v hlave, závraty atd..tak sa mi ani nechce nikde ísť. Ale minulý pondelok som išiel s partiou na bike na dlšhiu túru ako chodievame, ale asi po 10 km som to musel otočiť a ísť domov, pretože som sa cítil úplne slabý, vôbec ma telo neposlúchalo, točila sa mi hlava..atd..

exwhyz

Podľa mňa to, čo máš, sú ešte stále abstinenčné príznaky po vysadení toho AD-čka. Mal si si to do seba ešte občas šupnúť, aspoň každý druhý deň, minimálnu dávku.
Tiež by si mal začať aj trochu cvičiť a tiež chodievaj viac na čerstvý vzduch, napríklad k vode a podobne, niečo ako psychohygienu.