Čo mám robiť keď som lenivá?

Príspevok v téme: Čo mám robiť keď som lenivá?
sonya456

Som lenivá od prírody...Zdedila som to po otcovi, ktorý je lenivý celý život...Nikdy toho veľa nenarobil a keď išiel napr. ku svojej mame, tak si tam išiel ľahnúť do postele aj s topánkami, lebo bol lenivý sa vyzuť...Môj najväčší problém je asi ten, že si 1. neviem vytvoriť návyk. To znamená, že neviem ani ráno vstať z postele, a vždy vyspávam tak do 11-tej. Pritom, keď som chodila do práce na 8 hod., tak som polroka musela vstávať, ale po pol roku, ako mi tá práca skončila, hneď na druhý deň som zase nabehla na starý rytmus, a zase som vyspávala...čiže nezvykla som si 2. nemám motiváciu. Nie som spokojná so svojim životom, nič v živote, do čoho som investovala energiu mi nevyšlo, a preto sa mi nechce ani do ničoho púšťať.3. mám strašne málo energie. Hneď som unavená, hneď som brutálne spotená, a červená v tvári, hneď mám svalovicu. Preto si musím ísť sadnúť a oddychovať. Navyše som slabá, a mám také slabé ruky, že napr. minule som si bola vyzdvihnúť niečo v obchode čo vážilo 2kg a niesla som to tak 10 min. a prišla som domov úplne spotená a triasli sa mi ruky z toho...Lenivosť mi ničí život.

pomocnica

sonya456- výhovorky! myslíš si, že keď sa niekomu od mala nedarilo, všetko sa mu kazilo, tak by mal prestať robiť veci čo to života patria? mal by prestať spoznávať? Ježiši! Keď proste nechceš začať niečo robiť, tak načo si založila túto tému? Myslela som, že chceš motiváciu, ktorej tu máš viac než dosť. Ale keď všade nájdeš prečo nie, tak sa nikam nedostaneš! Keď máš našetrené, tak choď a prečo nechceš ísť sama? Keď pôjdeš sama, tak budeš mať jedinečné zážitky! A na dovolenke môžeš spoznať niekoho iného(predpokladám, že tu príde výhovorka neviem jazyk-nemusíš ísť do zahraničia, ale do Poľska, alebo hocikde, kde sa dorozumieš aj posunkami a kde je veľa Slovákov a trochu učenia sa jazyka ťa nezabije).
Priateľov ak nemáš, tak si nájdi nových, choď do mesta, nájdi si prácu, zoznamuj sa. A NEVYHOVÁRAJ SA! Keď chceš tak to dáš ak to nechceš, tak načo si založila túto tému? Z lenivosti? Alebo za predpokladu, že nájdeš niekoho takého lenivého ako ty, aby ste s leňošili spolu? Ešte raz!
Užívaj si!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:)

sonya456

pomocnica - moje bývalé kamarátky žijú už úplne iný život ako ja...vydali sa, majú deti, zatiaľ čo ja som sa do života vôbec nezaradila...Chodila som do práce a mám našetrené, ale aj tak som nikde nebola, ani na dovolenke pri mori som nebola nikdy v živote, aj keď na to mám peniaze, ani skrátka nikde, stále sedím len doma, lebo aj tak nemám ísť s kým a ani by som toho nebola schopná...Nemám motiváciu preto, lebo nič do čoho som sa v živote pustila mi nevyšlo...napr. som si urobila vodičák a myslela som si, že teraz sa mi zmení život, budem všelikde chodiť a nič...nejazdím vôbec...a takto by som mohla pokračovať...

Taro

Alebo si kúpte psa to už určite lenivá nebudete slečna, ak bude trošku väčší tak isto nie to vám hovorím z vlastnej skúsenosti.

pomocnica

sonya456- ale dokážeš, keď chceš, tak to dokážeš. Sny sa nedejú, sny sa snívajú a rozprávať sa so starými kamarátkami? Veď sa s nimi stretni, to si až taká lenivá, že nemôžeš ísť na PS a pozrieť si ich na fb napr. a navrhnúť stretnutie? Majú vlastný život, to čo je? Aj ty máš vlastný život ale s inými sa stretávať môžeš! Ale iba ak chceš a niečo do toho dáš.
Áno spať sa má, ale nie väčšinu dňa a celú noc! Nemôžeš žiť prostredníctvom sna. Začni pracovať, našetri si a choď spoznávať svet! Splň si sny!
A ako sa tu písalo, všetko je to v hlave. Ako v chudnutí-povieš si, že to nedokážeš, tak je jasné, že to naozaj nedokážeš, lebo si si to zaumienila ešte skôr, ako si vôbec začala chudnúť! U teba je to tak, že keď si povieš: zdedila som lenivosť a nedokážem po takomto krásnom sne vstať, tak si radšej ľahnem aby sa mi snívalo ďalej. Ale keď by si si povedala:spať budem budúcu noc, ale teraz idem užívať života, tak by si vstala a išla zažívať zážitky. Na zažitie zážitku nepotrebuješ ani veľa peňazí, stačí silnú vôľu a chcenie!
Potom sa ti (V NOCI) bude snívať o zážitkoch ktoré si naozaj zažila!

Držím prsty pri boji s lenivosťou. :)

sonya456

pomocnica - veď práve, v tom spánku zažijem všetko, čo mi v skutočnom živote chýba...mne sa snívajú také sny, že sa mi ani nechce vstávať do toho nudného života...stretávam sa tam so starými kamarátkami, s ktorými som sa už 10 rokov nerozprávala, lebo oni už majú svoj život...stretávam sa s rôznymi ľuďmi a som tam úplne sama sebou, môžem sa tam prejavovať, robiť a rozprávať čo chcem, čo v skutočnom živote nedokážem

linduss84

vsetko je to v hlave, ked si raz povies ze si leniva tak aj budes..keby si pre to nieco robila tak urcite sa s tym da bojovat. Musis sa premoct a robit veci ktore sa ti aj nechcu