Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Jedálniček (prosím o pomoc!)

Príspevok v téme: Jedálniček (prosím o pomoc!)
kpl5

Ahojte, mám 13 a chcela by som schudnúť zdravou a rozumnou cestou. :) Pred tým, ako poviete že by som chudnúť nemala, ked som mala 8-9 tak som mala veľkú nadváhu. Odvtedy som sa vytiahla a aj som schudla :) Ale nejaký ten tuk na bruchu ešte ostal. V tom veku som vážila okolo 60+ kíl a teraz som sa za 3-4 mesiace dostala z 57kg na 48kg (mám 167cm) . Jem zdravo a robím 3x do týždňa HIIT kardio. Lenže mám pocit že už mi to lezie na hlavu, že čo môžem a čo nemôžem zjesť :( Tak vám tu prikladám jedálniček:

R: -grécky jogurt 140g s ovocím (banán / jahody /čučoriedky, maliny/ hrozno/ nektarinky)
-obyčajný biely jogurt 180g (hollandia) tiež s ovocím
-ovsené vločky 60g (tu neviem či by som to nemala obmedziť na 40 g :( ) zalievané vodou s ovocím
a k raňajkám mávam zelený čaj

D: -ovocie
kedže bude škola tak budem mávať niekedy aj:
-1 ks malý celozrnný chlebík a zelenina (paradajka, kaleráb..)
- grécky jogurt (ak nebol na raňajky)

O: Cez prázniny som mala -kuracie mäso (pečené bez pridania oleja alebo masla/ varené) so šalátom
- celozrnné alebo proteinové cestoviny s pestom
- opečené bataty s cuketou
a teraz budem mávať obedy v škole, čoho sa najviac obávam :( budem si vyberať to zdravšie z dvoch jedál ale často tam sú zemiaky a biela ryža :((

O: Zelenina a zelený čaj

V: Veľa zeleniny + vajíčko na tvrdo/ tuniak vo vlastnej šťave/ cottage pažítkový/ biely jogurt

Prosím o názory :) Ja už naozaj neviem či sa mi to iba zdá že jem málo.. a najviac mám depky z tých šk obedov :(( Ďakujem

netreba

Pišta ti to v poslednom príspevku pekne zhrnul.
Možno je to len tvoj subjektívny pocit, že máš veľké brucho, no skutočnosť je podľa mňa iná. Počítanie kalórií, zakázané a povolené jedlá, diéty a cvičenie v tvojom veku je cesta k PPP, a nie k plochému bruchu.

kpl5

Ďakujem, áno to som písala ja (prezývku som dala inú lebo som si nevedela spomenúť na tú starú :D). Ide o to že je dosť ťažké sa dostať do normálnej formy ked som si to už v tak malom veku dokašlala :D dúfam že sa ešte zmením a vyrastiem. A už ani neviem aké je pre mňa vhodné množstvo jedla (vtedy dávnejšie by mi toto nestačilo na pol dňa, teraz to mám na celý deň. Proste sa bojím že priberiem)

pišta00

No však vravím no nehrotiť to toľko to telo sa bude meniť, nie je ešte ukončený rast, nie je ešte ani v období dospievania... ja v 13 rokoch som bol podvýživený suchý pes vážil som ledva 45kg v 17 rokoch som začal cvičiť a zaujímať sa o stravu a doplnky a vyzeral som úplne inak ako v 14 no a koľkí kamaráti čo si pamätám v 12-13 rokoch boli bravčoví valibuci a v puberte vyrástli a boli na nepoznanie iní...

kpl5 fakt to nehroť, myslím, že si mi aj písala na mail ohľadom tohoto ale naozaj to nechaj ešte tak a čím viac na to budeš myslieť a prežívať to, tým to pôjde len a len horšie, treba takýmto veciam nechávať trošku voľnejší priebeh ale mať ich pod kontrolou... Celé je to v tvojej hlave, či si silná osobnosť a či veríš tomu že to dokážeš ale daj tomu ešte čas.

Najedz sa aj školských obedov, tiež som ich jedával, všetci sme ich jedávali, ak si pozrieš akúkoľvek fitnessku každá jedna chodila do školy jedávala na desiatu chleba alebo rožok s maslom a so šunkou, chodili na školské obedy kde jedli lekvárové buchty, chodili do bufetov na sladkosti... nemysli si, že začali od 12 rokov držať diety a cvičiť, vôbec nie, daj tomu len čas a užívaj si ešte sladký život bez takýchto zbytočných starostí, ja viem že sa to asi v 13 rokoch zle počúva to je normálne ale ešte máš na také veci 2-3 roky čas, ver mi zle ti tu nikto určite nechce...

ANGEL-DEMON

pišta.. ale ani tá jej dieta nie je OK ked je vo vyvine a špekuleje.. a ked ma podvyzivu tak ako poriesit to brucho...?

pišta00

a ak si nahmatá brušné svaly a má ich pod vrstvou tuku, tak jedine redukčná dieta, ak bude cvičiť bez zmeny stravy pri vysokej dávke sacharidov tuk tam zostane a svaly sa síce zväčšia ale stále budú pod tukom aj keď u 13 ročnej to je podľa mňa dosť nešťastné riešenie a je to ešte strašne skoro a zbytočné takto to hrotiť pretože je ešte vo vývine

pišta00

no Angel-Demon, čítal som len tvoje perly...

chrbtica sa opiera o vzpriamovače chrbta, latissimus, trapézy a pod nimi ešte hlboké svaly chrbta, tieto svaly ťa držia vo vzpriamenej polohe, nie svaly brucha preboha a 99% ľudí ktorí trpia skoliózou (vykrivenou chrbticou) tak ňou trpia preto, že nemajú buď to vôbec vyvinuté alebo nerovnomerne vyvinuté tieto svaly chrbta a tá chrbtica sa nemá o čo oprieť, preto sa hrbia, nie preto, že nemajú vyvinuté brušné svalstvo... Ako decko som mal skoliózu viem čo to je a nebolo to preto že by som brušné svaly nemal vyvinuté alebo že by som mal 30 kilovú pneumatiku na bruchu takže preto ma to zaujíma... Netvrdím že nie su dôležité ale určite na nich nedrží chrbtica ako ty píšeš...

No dobre tak keď už to takto rozoberáš, obézni ľudia s veľkým bruchom majú krivú a boľavú chrbticu zase iba preto, že majú väčšie brucho ako chrbát, svaly chrbta nie su natoľko silné aby udržali chrbticu vzpriamenú, záťaž toho veľkého brucha nezvládajú a ťahá ich to dopredu a bolesť im spôsobuje to, že tie svaly chrbta sú slabé, poskracované a pod nonstop záťažou práve kvôli tomu bruchu... Takisto to je aj v prípade ak má niekto viac vyvinuté svaly hrudníka (prsia a brucho) a chrbát slabý, tým pádom sa ten predok hrudníka oproti tej chrbtici skracuje a "zatvára", hrbí sa do predu...

0vecka

ANGEL-DEMON tuk sa nemeni na svaly teda nie v organizme... ak ho vyseries a z toho vyrastie rasltina ktoru spapas tak ano mozes tuk premenit na svaly, inak nie..

ak ma BMI podvahu tak by som urcite v takom malom veku cielene nechudol... to je taka super cesta ako si spravit PPP

ANGEL-DEMON

pišta... prečitaj si temu zakladatelky temy... ktora chce schudnut z BRUCHA! a ak čítaš..tak vidiš ze schudla.. ale rizikova partia je brucho.... a bez cvicenia s tym neurobi nič...to vie aj obyčajny laik... čo chodi s ušami a očami otvorenymi.....lebo neviem kde čo čítaš...ale čítaš zle...
a chod za chirurgom a spytaj sa ho ako su dolezite svaly brucha ...
a čo znamena ked ma niekto "slabe brucho, ochabnute svaly.. o tom hovorim... a tiez len ludia ktory maju problemy s chrbticov ledia co to znamena pribrat... a ako to zhorsuje ich zdravotny stav, ako to posobi na chrbticu...(driekovu chrbticu!) ze ked niekto s tym ma problemy a naše tlaší pred sebou sud, daky 150kg vypapkany,..pupkaty chlap..tak jeho zdravotny stav to nezlepsi a chrbtica sa mu za to nepodakuje....pretoze musí niesť tu celu vahu.... si precitaj je toho plny internet... a uz som to pocula aj od nejakeho fitnes trenera... laicky povedane ze "chrbtica ma oporu v brusnych svaloch..." ono to totiž všetko navzajom suvisi...

pišta00

a ANGEL-DEMON áno sval je pod tukom, snáď si nemyslíš že celulitída na zadku je sval a ten tuk ktorý celulitídu spôsobuje je schovaný niekde pod svalom... je to znalosť obyčajného prvostupňového školáka na základnej škole a teda na to, že už nemáš 13 ani 18 a už o tom niečo vieš je to dosť bieda, no ale tak to vieš vek je len číslo a len to číslo na rozume človeku nepridá...

pišta00

BMI, nezmysel... Kravina už som to spomínal v inom príspevku, vychádzať z veku a váhy je blbosť a nestačí to je tam ďalších X,Y faktorov, ktoré zohrávajú možno aj dôležitejšiu rolu ako len vek a váha...

Angel-demon, tuku na bruchu sa zbavíš jedine kvalitnou stravou, dietou, môžeš spraviť 1000 brušákov denne nepomôžu ti akurát ti ešte viac rozšíria pas a ak nemáš kvalitnú redukčnú dietu ten tuk ti tam zostane, brucho sa robí v prvom rade v kuchyni a až potom v posilke, brucho je vždy vizitkou toho ako sa stravuješ... Ak tam máš tuk zle sa stravuješ a tak je prvoradá proste dieta.

Po druhé tuk sa na svaly nikdy v živote nepremení iba že by si bola nejaká čarodejnica a švihnutím nejakého čarovného prútika prepíšeš biochemické reakcie v tele... Tuk môžeš spáliť svaly vybudovať svaly a telesný tuk nemajú medzi sebou v tomto smere nič spoločné!
Lokálne sa tuk zhodiť nedá!!! Inými slovami, pokiaľ chceš schudnúť na bruchu, musíš schudnúť všade.
A ešte som v živote nikdy nepočul o svaloch brucha, ktoré poskytujú oporu chrbtici, aké to prosím ťa pekne sú? Veľmi by ma to zaujímalo...

Ak chceš nabrať nejakú svalovú hmotu, ktorou si chceš spevniť postavu beh absolútne nie, určite nie zo začiatku pretože beh spaľuje svaly vršku tela a neskôr spaľuje aj samotné nohy. Beh je pre svaly až moc vyčerpávajúci.

Zhrnutie na záver: Na prvom mieste strava, na mieste druhom silový split tréning.