Jedálniček (prosím o pomoc!)

Príspevok v téme: Jedálniček (prosím o pomoc!)
kpl5

Ahojte, mám 13 a chcela by som schudnúť zdravou a rozumnou cestou. :) Pred tým, ako poviete že by som chudnúť nemala, ked som mala 8-9 tak som mala veľkú nadváhu. Odvtedy som sa vytiahla a aj som schudla :) Ale nejaký ten tuk na bruchu ešte ostal. V tom veku som vážila okolo 60+ kíl a teraz som sa za 3-4 mesiace dostala z 57kg na 48kg (mám 167cm) . Jem zdravo a robím 3x do týždňa HIIT kardio. Lenže mám pocit že už mi to lezie na hlavu, že čo môžem a čo nemôžem zjesť :( Tak vám tu prikladám jedálniček:

R: -grécky jogurt 140g s ovocím (banán / jahody /čučoriedky, maliny/ hrozno/ nektarinky)
-obyčajný biely jogurt 180g (hollandia) tiež s ovocím
-ovsené vločky 60g (tu neviem či by som to nemala obmedziť na 40 g :( ) zalievané vodou s ovocím
a k raňajkám mávam zelený čaj

D: -ovocie
kedže bude škola tak budem mávať niekedy aj:
-1 ks malý celozrnný chlebík a zelenina (paradajka, kaleráb..)
- grécky jogurt (ak nebol na raňajky)

O: Cez prázniny som mala -kuracie mäso (pečené bez pridania oleja alebo masla/ varené) so šalátom
- celozrnné alebo proteinové cestoviny s pestom
- opečené bataty s cuketou
a teraz budem mávať obedy v škole, čoho sa najviac obávam :( budem si vyberať to zdravšie z dvoch jedál ale často tam sú zemiaky a biela ryža :((

O: Zelenina a zelený čaj

V: Veľa zeleniny + vajíčko na tvrdo/ tuniak vo vlastnej šťave/ cottage pažítkový/ biely jogurt

Prosím o názory :) Ja už naozaj neviem či sa mi to iba zdá že jem málo.. a najviac mám depky z tých šk obedov :(( Ďakujem

ANGEL-DEMON

svaly pod tukom? OMYL! tuk sa mení na svaly... celkovo bez pohybu to nejde.... kamoska si zaplatila 30 euro trenerke a myslis ze jedine co jej zostavila bol jedalnicek? ze to staci?! OMYL! ja som trošku starsia od teba,,, uz dáávno nemám 13... ani 18 takze uz niečo o tom viem....
take jednoduche to nie je... a ak si si to doteraz nevsimla tak chyba bude v hlávke...
takže ak maš rizikovu partiu brocho treba si vygooglit cviky na brucho... treba cvicit a to ti povie kazdy jeden fitnes trener... zajdi do fitka a spytaj sa ci schudnes z brucha len stravou..
a to nehovorim o zdravotnych prinosoch... pretoze posilnovanim brucha sa spevnuju aj svaly panvoveho dna... to znamena ze v buducnosti ked budes starsia sa nebudeš pocikávať... + chrbtica ma oporu vo svaloch brucha... dalej... ak budes chciet mat niekedy deti tak tvoje brucho sa ti tiez podakuje... neostane ti po dietati ovisnute a toho sa uz teda nezbavis... a zvlast ked brucho je tvoja rizikova partia.... tak sa nad tym v tvojej detskej hlávke zamysli...

kpl5

Brušáky mi nepomôžu (mala by som síce svaly ale pod tukom :D) a pás meria 71 cm :( Ja to nechápem.. Vyzerám ceľkom normálne, sú mi vidno aj rebrá aj niektoré kosti, len to brucho je veľké.. Tak robím to kardio.. Hlavne by ma zaujímalo či mám ten jedálniček správny. Ale aj tak diky za odpoved

ANGEL-DEMON

chodievaj pravidelne behávať, pri behu sa zapajaju rozne svaly na tele, nie len nohy... je to dobre aj pre myseľ, prekrvuje sa mozog, okysličuje plet,... budeš zdravšia, krajšia, lepšia imunita...

ANGEL-DEMON

BMI hodnota je 17,21 - Podváha !!!
pokial máš len na bruchu tuk tak s tym ti hladovanie nepomože!
treba sa hýbať,... lebo to čo ty vidíš je ochabnute telo...
tak ako mnoho modeliek, missiek si myslia že stačí nežrať,sice ked su oblecene mozno posobia chudo, no ked sa vyzleču do plaviek a prejdu sa v plavkach tak sa na nich všetko trasie,..to znamená že sa nehýbu, nešportuju, necvičia... a ked tvrdia ze medzi ich oblubene cinnosti patrí fitness, že tam chodia 4x do týždna, klamu len sami seba!
takže začni robiť brušáky... na nete si vygoogli cviky na brucho a nedietuj!