Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

je tu niekto kto je sám a má úver na byt?

Príspevok v téme: je tu niekto kto je sám a má úver na byt?
Nikolka_Ba

caute ludia chcem sa spytat je tu nejaka osoba co je sama a ma uver na byvanie? povoli banka uver na byt iba 1 osobe? aky je minimalny plat aby hypo schvalili?? Ide totiz o to ze chcem vlastny byt ale chcem si ho platit sama nechcem si byt kupovat ked budem mat partnera nakolko ja uz vztahom proste neverim a keby sa nahodou nieco stane nechcem skoncit zasa spat doma. Ked tu je niekto taky prosim napiste vdaka

Perka

Ahoj, dá sa to celkom v pohode :-) Bývam úplne sama a hypo mám už 2 roky. Platím cca 146 € prvých 5 rokov, potom by to malo stúpnuť na 170. Brala som si okolo 40 t. na 30 rokov. Platím si hypo, plyn, elektrinu, nájom, internet, cestu do práce, jedlo a do toho externé štúdium :-) Dokážem popritom cestovať, spraviť si radosť nákupmi a to mám plat o dve stovky menej pod slovenským priemerom :-)) takže všetko sa dá, ale človek sa tak musí naučiť žiť a občas vedieť byť pri zemi :-)

Sevrin

ANGEL-DEMON 220€ náklady na bývanie + hypotéka, to máš moc dobré! S tými debilmi vo vláde súhlasím, ale čo si Slovač zvolila, to má.

ANGEL-DEMON

sevrin... ako som napisala nižšie... nie kazdy na to má... keby som mala taku hotovost v 22rokoch! tak si neberiem uver... no ja som na vyber nemala musela som rychlo riesit byvanie a to bola najlepsia moznost... v mojej situacii...

ANGEL-DEMON

Sevrin,.,.. a maš snad lepsie riesenie,.. ?! splacam svoje!
so všetkym s energiami najmom, s internetom platím mesacne 220 euro,.. pričom tu v meste za nezariadený byt (bez internetu)
chcu za najom 250€ a viac

ANGEL-DEMON

ano lebo uz asi od minuleho roka su zmenene podmienky,.. uz ziadna banka nemoze davat 100%... a tí debili vo vláde furt niečo vymyslaju... ze clovek si coskoro hypoteku nebude moct zobrat vobec pokial nebude mat prijem 1 000 euro.. magori!!! čiže hypoteky budu len pre bohatych... logika nikde... kebyze na to mame logicky si uver neberieme...

Sevrin

Nikolka_Bak tvojej otázke: je to veľmi individuálne. Z vlastnej skúsenosti viem, že zamestnancom skôr schvália hypo ako živnostníkom, tí to majú zložitejšie. Zamestnancovi obyčajne stačí aj 400€ v čistom, aby si vybavil hypo, živnostníkovi nie - ale aj to je individuálne, banka si vypočíta bonitu klienta a podľa toho s ním jedná. Výrazným plusom je, keď banke ukážeš, že máš aj vlastné financie. Pamätám, keď som si asi rok a pol bol v SLSP len tak dať spraviť návrh hypotéky, tak sa začali ku mne veľmi milo správať, keď som im povedal akou sumou disponujem.

Sevrin

ANGEL-DEMON preboha to čo splácaš za kamrlík, keď máš splátky len 86€ mesačne? Spočítala si si, koľko nakoniec preplatíš?

mia27

Ja som si brala sama minulý rok hypotéku zo slsp, ale nechceli mi dať 100 %. Takže 6 tis. eur som si musela sama doplatiť, splátku mám 160 eur, čo nie je také strašné. Uvedený plat som mala 500 e