Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chcem ísť bývať s priateľom-a čo dalej ?

Príspevok v téme: Chcem ísť bývať s priateľom-a čo dalej ?
jesska

mám 20 rokov a práve nastupujem na Vš asi 40km od miesta môjho bydliska,budem dochádzať.bývam s matkou ktorá je v hmotnej núdzi, čiže tak ako na strednej škole,budem i teraz poberať sociálne štipendium-resp.moja matka.a to sa chcem spýtať.Mám priateľa ktorý pracuje,chceme ísť bývať spolu,max.do roka. Pre neho to predstavuje zobrať si hypotéku na byt,rátame so sebou a podnájom nehrozí.Chceme vlastné. Ja sa len chcem spýtať,pretože som nenašla nikde odpovede na podobné otázky, ako to bude ,ked sa odsťahujem od matky a budem bývať s priateľom. Budem i tak dostávať sociálne štipendium ? Ak áno, ostáva mne alebo mi môže matka povedať,že keby nebola v hmotnej núdzi nedostala by som ho,čiže peniaze mám dať jej? a ako je to s výživným od môjho otca? Posiela ho mne a ja kedže ešte bývam doma,dávam peniaze mame, no ked budem bývať s priateľom, môžem si ho nechať ? Mama má tie peniaze značne do rozpočtu a uškodilo by jej,keby ich zrazu nedostáva, no ja už sa potrebujem osamostatniť a budem potrebovať každé euro nakoľko som študentka a neviem či popri mojom odbore budem schopná zvládať i brigádu.dakujem

jesska

nechcem s byvanim cakat do skoncenia vysokej.kto to ma doma dobre,netuzi odstahovat sa a potom su tu taki ako ja,co cakaju kedy vypadnu.nebudem prva ani posledna ktora sa v skorom veku odstahuje.a neist kvoli tomu na skolu ? keby mam priatela s ktorym nemame taky vztah ako mame,bolo by to nerealne,ale to on mi je oporou.ostatni to riesia tak,ze odidu na skolu co najdalej od domova a byvaju na intraku,no to ja nechcem.a ako som pisala,to by bolo este drahsie. byvam s dvoma mladsimi surodencami a doma je neustale rusno, nemala by som tu ani vhodne prostredie na ucenie sa.a celkovo bude pre mna a moju psychiku lepsie,ked sa odstahujem.nevidim na tom nic zle.a pokial to aj nebude fungovat, bude to skusenost. neplanujem sa ucit na vlastnych chybach a nebudem sa niecoho popredu bat a nevyskusam to.

nina111111

a co take ides studovat co sa neda externe? s byvanim by som urcite pockala az po studiu pokial nemas normalnu pracu a niesi zarobkovo cinna nemas v podstate ako prispiet do domacnosti ja by som tak nemohla fungovat ze vsetko zatiahne iba partner .

agora

1. človek čo ide študovať "niečo" čo sa nedá externe, nedá sa ani popri tom brigádovať a ide hľadať odpovede na otázky tebou kladené na fórum zdravie, keď ideš študovať teda také niečo extra super ťažké špeciálne tak by si mala mať aký taký prehľad
2. pokiaľ chceš riešiť kvázi morálnu dilemu, čo bude s tvojou matkou po odsťahovaní to je na tvojom zvážení (či to bude finančne zvládať)
3. máš dvadsať, otvorene a priamo ešte Ti tečie mlieko po brade, vidíš všetko ružové a dokonalé, realita taká nebude
4. buďem jediný, ktorý Ti ako tak trochu pomôže - vyskúšaj fórum "porada"
5. ak smiem vedieť čo teda ideš študovať?

jesska

pravda nepravda , pride mi to akoby sa tu pridavali prispevky ako schudnut do temy ako pribrat. ja som viacej opisala situaciu v ktorej som pre lepsie pochopenie toho o co mi ide a nie ,aby som dostala rady tohto typu . nejake roky uz mam a viem aj o existencii bank takze mi to tu nemusi nikto vysvetlovat,ale zrejme moj prispevok nebol pochopeny tak uz sa tu tym nebudem zaoberat

0vecka

imho ma bagration pravdu..aj ked ti sem niekto nieco napise tak bez toho aby ti dal enjake linky na oficialne informacie v podstate nevies nic.... nebolo to tak davno co ma tu niekto zdrbal lebo som povedal ze z koly light sa nepribera ... su tu fakt vseliaky ludia

jesska

nečakám že sa tu objavi pravnik ani nikto podobny,ale tak ako sa tu najdu ludia ako ty ,ktori riesia to co tu ja vobec neriesim,tak sa tu moze najst aj niekto kto je v situacii ako ja,kedze v mojom okoli takych ludi nemam . vsetci su na intraku a minu za taky studentsky zivot viacej,ako by som pravdepodobne ja minula ak budem dochadzat do skoly a potom pekne domov :) nepisala som ani,ze nemame pozistovane v banke . o to vsetko sa uz priatel postaral , vlastne cakame uz iba na to aby si posledny stvrtrok vyplatil auto a tym padom uz bude od jedneho splacania odbremeneny,prosim pekne a mozme zacat realizovat.neurazam sa,no je to hrozne schopnost niektorych ludi znegativizovat,sprotivit nieco,necakam podporu od cudzich ludi ale mozno sa tu najde podobny mladik parik co uz ma nejake skusenosti