Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chcem ísť bývať s priateľom-a čo dalej ?

Príspevok v téme: Chcem ísť bývať s priateľom-a čo dalej ?
jesska

mám 20 rokov a práve nastupujem na Vš asi 40km od miesta môjho bydliska,budem dochádzať.bývam s matkou ktorá je v hmotnej núdzi, čiže tak ako na strednej škole,budem i teraz poberať sociálne štipendium-resp.moja matka.a to sa chcem spýtať.Mám priateľa ktorý pracuje,chceme ísť bývať spolu,max.do roka. Pre neho to predstavuje zobrať si hypotéku na byt,rátame so sebou a podnájom nehrozí.Chceme vlastné. Ja sa len chcem spýtať,pretože som nenašla nikde odpovede na podobné otázky, ako to bude ,ked sa odsťahujem od matky a budem bývať s priateľom. Budem i tak dostávať sociálne štipendium ? Ak áno, ostáva mne alebo mi môže matka povedať,že keby nebola v hmotnej núdzi nedostala by som ho,čiže peniaze mám dať jej? a ako je to s výživným od môjho otca? Posiela ho mne a ja kedže ešte bývam doma,dávam peniaze mame, no ked budem bývať s priateľom, môžem si ho nechať ? Mama má tie peniaze značne do rozpočtu a uškodilo by jej,keby ich zrazu nedostáva, no ja už sa potrebujem osamostatniť a budem potrebovať každé euro nakoľko som študentka a neviem či popri mojom odbore budem schopná zvládať i brigádu.dakujem

bagration

podla mna sa zbytocne urazas... sama tu riesis v podstate s cudzimi ludmi svoje osobne veci. Ja som sa pytal len preto, lebo tu basnis o "spolocnom byvani" a pritom nie on ani ty nerozhodujete o tom, ci to bude. O tom rozhoduje prosim pekne banka. Nestaci si prebrat s nim, ze to "bude vladat platit".. ja poznam ludi, ktori zarabaju skoro tisicku v cistom a ziadna banka im hypoteku neposkytla. Len aby ste neboli prekvapeni :D Ale kludne tu mozes cakat do vecera, urcite sa tu nahodou objavi nejaky pravnik alebo pracovnik uradu prace a poskytne ti zarucenu uradnu radu :D

jesska

prečo tu všetci riešite koľko zarába priateľ a podobné veci ? moja otázka bola iná, s inými vecami vo svojom živote nemám problém a mám ich aj s priateľom usporiadané. sme spolu už naozaj dlho,môžem povedať že vtedy ani jeden z nás nič nemal a vôbec neriešime peniaze takýmto štýlom .boli časy ked som za priateľa všetko platila ja,ked nedostával ani vreckové,ked chodil do školy. ja budem teraz študentka a on už prácu má.je logické že peniaze nazvyš nemám a preto všetko platí on.a ja nemám pocit že by to bolo využívanie a on nemá pocit že ja som pohodlná.proste je takáto situácia. nemáme žiaden krátky alebo nestály vzťah ,je to dosť vážne a rátame spolu do budúcnosti ,čiže ked budeme manželia,nebudeme asi pozerať na to,kto platil nákup a kto natankoval do auta.a ked ťa zaujíma práve jeho príjem,zarába normálne.ani málo,ani veľa. všetko sme prepočítali,a bude môcť splácať hypotéku na byt a s tým spojené veci ,ako aj stravu a pod.Rozprávali sme sa o tom a nebojíme sa toho že by sme si niečo vyčítali.ked mám povedať pravdu,teraz ked bývame každý u rodičov a nemáme veľmi priestor navštevovať sa doma, minie oveľa viacej na rôzne výlety a podobne,pretože sme spolu každý deň.mne ako študentke bude otec povinný platiť ešte výživné a na tom stojí moja otázka - či ho musím odovzdať matke alebo mi ostane,ked už nebudem bývať doma.to vysvetľuje aj to,že by som tie peniaze mohla pridať do rozpočtu . dakujem za všetky rady k téme a poprosím neriešte už veci okolo,vyjadrla som všetko jasne :)

Leilis

Ahoj, co sa tyka tvojich otazok....urcite nehladaj odpoved tu. Skus sa informovat na urade prace alebo tam odkial dostavas socialne stipendium. Urcite najdes informacie aj na internetovych strankach uradov. Tam su popisane podmienky za akych mozes dostat stipendium a pod. Ale dam ti radu. Pokial nemas vlastny prijem - myslim normalny prijem nie vreckove s priatelom byvat nechod. Teraz si zalubena a myslis si, ze vsetko bude ruzove stale. Laska casom pominie a ostanu len problemy. Aby ti casom priatel nevycital, ze neprispievas na domacnost a pod. Pripadne sa rozidere a ty co? Pojdes na ulicu?

jesska

je mi to jasné,viacmenej každý si tu vytiahne z kontextu niečo čo tam ani nie je a urobia zo mňa snád zlatokopku čo využíva partnera.. chcela som iba vedieť,či sa tu nenájde niekto s podobnou situáciou ,možno niekto už čosi takéto preskákal :)

bagration

mas dost specificke otazky. Ver mi, ze tu sa odpovedi nedockas, len same protichodne rady a nazory. Ak ti mozem poradit, radsej to ries s pravnikom, alebo pravne vzdelanym clovekom. Tu ti kludne "poradi" aj clovek s osobitnou skolou. Nakoniec budes este viac zmatena ako si bola.

jesska

V mojom príspevku sa neriešilo nič takéto-aby som to dala na pravú mieru, priateľ s tým nemá problém-počíta s tým, ja mesačne nejaké peniaze mám-či už to je vreckové od otca a takisto si niečo privyrobím predajom cez internet ale to je jedno , ide mi o tieto formálnejšie záležitosti ,ako je to so štipendiami,výživným a podobne,teda s peniazmi ktoré síce budem dostávať ja ale sú viazané teda na matku kedže je v hmotnej núdzi a nedokázala by mi zabezpečiť štúdium. externe ísť nemôžem, to čo idem študovať sa externe nedá.

?????

preco nejdes radsej pracovat ked chcete spolu byvat a vysoku si nerobis externe? chces to vsetko nechat naneho celu hypoteku? toto su typicke zeny chcem hento toto hned ale ja si pojdem studovat na 3-5rokov a chlap nech to cele taha...