Vzťah medzi súrodencami

Príspevok v téme: Vzťah medzi súrodencami
Luccka

Čaute,
neviem či som zvláštna ja, ale čo si mám myslieť, tak preto sa pýtam vás ostatných....
Mám 24 rokov a dosť vážny vzťah (teda aspoň som si myslela), pritom priateľ má 26 rokov.
Čo mi ale vadí vo vzťahu je jeho sestra, ktorá je od neho staršia o 4 roky. Oni majú pekný vzťah, čo sa mne zdá až príliš. Sú si až príliš blízky a to aj fyzicky. Už viacerí kto ich videl sa ma pýtal, či je to jeho priateľka, lebo sa vkuse objímajú, túlia k sebe, proste niekedy sú naozaj ako keby tvorili pár. Keď sa aj spolu rozprávajú, tak každé slovo je miláčik, pokladík a podobne.
Ona žije v zahraničí, ale doslova ho riadi a ak je doma, tak na mňa nemá čas, lebo musí byť so sestrou. Teraz sa hádame už viac a viac, lebo ak príde z práce, rozvalí sa pred FB a chatuje so sestrou, príp. pozerá futbal a ak je doma sestra, tak vkuse visí na nej, vtedy pozerajú futbal spolu a lozia kdekade.
Je to podľa vás o.k.?

ahoj trubka

Fake tema, inac by sa osoba pod meno Lucka konecne uz vyjadrila k nazorom takze Lucka si to pekne vymyslela a mozno Lucka nieje Lucka ale Lucak ktory rad fantaziruje..

Nikuškaaaaa

Ťažko sa k tomu vyjadriť, každého názor je asi iný.
Vo svojej rodine mám aj ja takýto prípad, pre väčšinu z rodiny je to až obdivuhodné ako sa dvaja súrodenci majú radi. Ja keď pozerám na FB fotky, ktoré pridávajú, tak mi to príde čudné a až nenormálne Na každej fotke sú len objatia, pusy, dotyky a mne je to neprirodzené. Neviem, či iba preto, že ja mám sestru, ale asi by som nechcela byť takto.
To či vycúvaš zo vzťahu, alebo nie je na tebe. Ak máš takého priateľa ako moja rodina, tak radšej a to čím skôr.

lolinka

A to túlenie a objímanie so sestrou, oslovovanie zdrobneninami že si ľudia čo ich nepoznajú myslia že sú milenci tak to je tiež choré. Asi bude lepšie z toho vzťahu vycúvať, tam sa budeš len trápiť. Nie je to normálny súrodenecký vzťah. Súrodenci môžu mať spolu pekný a láskyplný vzťah ale keďže sú súrodenci, určité hranice by prekračovať nemali. Ja by som takýto vzťah ukončila.

lolinka

No normálne to určite nie je. Keď vy dvaja máte vzťah a on je takto extrémne naviazaný na inej osobe, nech už je to ktokoľvek tak to vzťahu len škodí. Ona má vždy prednosť pred tebou, zanedbáva ťa kvôli nej. Takto by vzťah vyzerať nemal. Nehovorím, že musí úplne prerušiť kontakty s rodinou, ale toto je už fakt extrém. Skús sa s ním o tom porozprávať a keď to nepomôže, tak bude lepšie asi porozhliadnuť sa po inom chlapovi ktorý nebude závislý na žiadnej inej osobe.

Mesačný princ

Každému príde normálne niečo iné...mne to nepripadá zdravé ak viac pozornosti človek venuje súrodencovi ako partnerovi. Hlavne ak sa jedná o intimitu, oslovovanie zdrobneninami a trávenie voľného času...

Ja už by som s takou partnerkou nebol ak by toto robila so svojim bratom.

Januľľa

Môj bývalý vedúci mal tiež takéto deti a boli na tom podobne a tiež mi to normálne nepripadalo, ale im áno. Tiež používali takéto zdrobnelinky, fyzicky si boli príliš blízky, popritom jeho syn mal tiež babu (ak dobre viem už ju nemá). Oni boli dosť čudný a pre nich bolo zväčša normálne to čo pre iných nie.

registracia

a isto je to jeho segra? Vies mozno nieje a on ti klame. Alebo je to jeho nevlastna segra adoptovana alebo tvoja matka spala popri tvojom otcovi aj s inym ktory je jej otec. Ale ak zachadzaju az to takej telesnej blizkosti a oslovovania tak to normalne nieje. Ja tiez poznam kopu surodencov a jasne ze potlapkanie, objatia tam su to su take surodenecke objatia nieco podobne ako matka so synom a otec s dcerou v ramci rod. a pribuzenskych vztahov ale ak je to nieco viac tak je to chore. Za normalnych okolnosti si medzi sebou surodenci drzia odstup a vzajomne sa nepritahuju lebo to necitia predsa len surodenec je surodenec a clovek je nastaveny tak ze ho nebude segra brat pritahovat. Ako radi sa maju mat ako surodenci pomahat si navzajom, povzbudzovat sa ale tie pomenovania co pises mi tiez pridu divne trocha. Ja co poznam tak si surodenci na seba viac nadavaju alebo sa volaju bezne menami. Ale toto...
Len si ty dobre over ci je to fakt jeho segra ci ta nezavadza klamstvom. Nechapem co si moze tolko so segrou pisat. Ak si vobec s nou pise.

pomocnica

Podľa mňa to nie je OK. Porozprávaj sa s ním o tom normálne, ale voľ dobré slová.
Buď je na ňu príliš nadviazaný, alebo niečo viac. Alebo ona na ňom.
Predstav si, že by ste sa zobrali a stále by na teba nemal čas a ak by čas aj mal, tak by ho trávil so sestrou.
Možno ho ona berie, ako malého chlapca a stále s nim tak aj jedná, ale nwm.
Ak to takto bude pokračovať, tak sa riaď tým ako to cítiš ale ja by som mu asi dala kopačky, keby to preháňal.
Vo vode pláva veľa rýb. :)