zavist najlepsej kamaratke.. ako tomu predist ?:(

Príspevok v téme: zavist najlepsej kamaratke.. ako tomu predist ?:(
eliska111

ahojte. s mojou naj kamoskou sa poznam uz od malicka, a nase mami su tiez naj kamosky. mam 21 a moja najlepsia kamaratka tiez. narodili sme sa tesne po sebe, byvame vedla seba. sme ako sestry, vsetko robime spolu, mavame oslavy spolu, na zakladku sme chodili spolu. vsrtko je perfektne. ja som nesla na gympel, a potom som isla z 9. rocnika na 5 rocnu skolu, a zo zdrav. dovodov som si musela dat po maturite rok pauzu, a az teraz nastupujem na vysoku. kamaratka ma vek ako ja a skoncila uz bakalara. v tomto jej velmi zavidim..

mam priatela v mojom veku, sme spolu uz cez 3 roky. moja kamaratka ma tiez, rok, no a nasla si priatela v zahranici. je vrlmi prijemny, sympatak, ma uz vlastne auto, dom, davno po skole, pracuje v dobrej firme. no velmi ju zmenil. tam kde zije, zeny nepracuju,len su doma a staraju sa o dom. ona bola vzdy velmi cielavedoma, mala vselijake plany, a teraz sa velmi zmenila. dava mi to najavo tak neprijemne, az to boli. ze mi nezavidi ze budem musiet pracovat, lebo tu na slovnsku je slaba uroben. ze nam to s frajerom potrva kym si kupime byt kym si na neho masetrime, lebo samozrejme tam kde sa prestahuje za nim su platy x krat vyssie. atd, naraza aj na to ze som mala tazke problemy so zaludkom a ze ktovie ci budem moct mat deti. stale sa ma pyta tak provokativne, na to byvanie, ci ma uz priatel auto, len aby ma ponizila, aby som sa citila ze nic nemam a ona vsetko, a o sebe hovori ako keby uz do konca zivota nemusela ist ani na brigadu :( vzdy sme spolu robili, a teraz? nie, ona mepotrebuje, vraj on sa o vsetko postara. nikdy si nchcela dovolt nic zaplatit. a teraz je to na dennom poriadku, ze ju zivi, ( teraz v lete tam je u neho ) ze jej kupuje oblecenie a letenky za nim. ja mam svoju kamaratku strasne rada a vzdy som jej vsetko velmi priala, polozila by som ruku za nu aj do ohna. jej frajer je naozaj uzasny prijmny, a asi to je tou kulturou, ze si ju takto meni... velmi ma to trapi...

a ano zavidim jej,.. velmi by som aj ja chcela byvat s frajerom, velmi by som mu dopriala vlastne auto, a potom dobru pracu (je druhak na vyske). ale vsetko bude az za takych 4-5 rokov. preto jej zavidim, ze ona uz moze mat babo, nemusia riesit financie, ona pracu, nic.. mozno by som jej nezavidela, keby mi to tak nedavaja najavo.
posledne dni len placem. neviem sa sustredit na nic, stale som smutna, sklesnuta, premyslam len nad tym ako si budeme moct dovolit nejake byvanie o par rokov, ako si najdem po vyske pracu, atd.. snazim sa sustredit na seba, na nas s priatelom, aby ma to skor motivovalo a nie ponizivalo....ale...zoziera ma zavist a smutok naraz..

don pablo

Chapem, ze ta to stve, ked ti to niekto otrepava pred nos a ty to vidis priamo z prvej ruky a mozes porovnat. Ona je mozno teraz na tom lepsie ako ty, ale tebe este iba zacina zivot, takze nehadz flintu do zita. To ze teraz je ona, nejaka 21 rocna štanda cela happy, ze ma americana co jej vsetko plati, neznamena ze ho bude mat aj o 5-10 rokov. V USA je obrovska promiskuita, takze kludne sa moze stat, ze ju velmi rychlo vymeni za iny model a ona ostane s holou ritou. Navyse mi smiesne, ze ona machruje s niecim co ani sama nedosiahla,ale to dosiahol jej frajer. (auto, dom atd.). Ja som tiez na vysokej skole do 24 rokov bol taky priemerny chalan, uplne obycajny. A tiez sa niektori vtedy akoze uspesnejsi spoluziaci vyvysovali, ze aky uz maju oni uzasny zivot ( ja som nemal nejak extra penazi, nemal som ani frajerku celu VS). A po skole ma to iba nakoplo, ze chcem na sebe viac makat, tak som makal a makal, az som sa v podstate zabezpecil. Teraz som uz po VS skoro 10 rokov a kludne poviem, ze som za vodou. Oni s ich uzasnymi frajerkami su uz davno rozideni, pripadne s nimi ostali a ich frajerky maju o 25 kil viac. Rataju kazde euro zatial co ja si chodim na dovolenky s mojou manzelkou. Normalne ich to stve, ze sa mi dari a nim az tak nie. Skratka karta sa otocila. A to sa moze stat aj tebe.

zita 05

Ahoj, eliska111,
vieš, nie je všetko zlato, čo sa blyští. Možno Ti tá tvoja "kamarátka" ani tak celkom nehovorí pravdu, možno sa potrebuje vytiahnuť... Ale ak je to aj tak, ako vraví, v živote nič nebýva zadarmo. Ozaj by si chcela byť "vtáčaťom v zlatej klietke"? Byť úplne odkázaná na niekoho? Ja si myslím, že je lepšie mať menej, ale nadobudnúť to spolu. Spolu prispievať, ale aj spolu rozhodovať. Ak je dnes mladý muž zamilovaný a bezvýhradne plní priania svojej lásky, s najväčšou pravdepodobnosťou mu to nevydrží celý život. A čo potom? Aby dievča ešte nedoplatilo a nevrátilo sa po rokoch možno aj s holou r... A čo horšie, možno aj bez detí, ktoré si vysúdi tatíčko. nezáviď!
1. Nemáš čo.
2. Ubližuješ tým iba sama sebe.
Prajem Ti krásny a šťastný vzťah s Tvojou láskou, na všetko príde čas, neboj!

adr1a.

Ahoj Eliska. Neries svoju kamaratku. Zameraj sa na dobre vysledky v skole, mozno si najdi nejaku pracu brigadu, maj dobre vztahy so svojou rodinou a s rodinou svojho priatela, venuj sa svojim zaujmom zalubam jazykom ai a hlavne, maj co najkrajsi vztah so svojim priatelom, aby ste si boli oporou pomocou vsetkym, aby ste sa milovali, boli spolu navzajom stastni spokojni. Ked si vy dvaja spolocne nieco po skole vybudujete, ze si najdete pracu a budete si spolocne budovat vase hniezdo domov, casom pride rodina deti ai, urcite bude fajn. Mozno sa zda, ze kamaratka je teraz vo vsetkom pred tebou a v predstihu. Skola vztah manzelstvo mat sa dobre ai. Ale ona este nedosla k cielu. Dolezite je dojst do ciela, neries, ci skor/neskor/ci s meskanim. Ty este nevies, ako skonci ona. Ci ju o par rokov neposle jej muz prec s dlhym nosom a ocami pre plac, mozno ju vymeni za mladsi novsi model, vselico sa stava, ono sa teraz moze zdat ze ma vsetko, ale casto to byva len pozlatka fasada a kazdy ma svoj vlastny kriz, trapenie. A hlavne, nic nie je zadarmo, ci len tak. Ona na to tiez casom pride. Ona bola OK kym ste boli na rovnakej lodke. No ona je teraz uz zrazu na jachte a zmenilo ju to. Ver, vacsine obcas zasibe preskoci ked sa im polepsi a z H sa stane pan)) ale tak neries ju. Svetska slava polna trava) Ona tiez nie je celkom kompletna, ze ma potrebu po tebe sliapat tymi poznamkami komentarmi podpichovanim ai, cim ti vlastne ublizuje, zranuje ta. Mala by byt spokojna stastna vdacna a ona potrebuje toto robit? No trubela) Neries ju. Popraj jej vsetko dobre a zameraj sa na seba a to, co som ti uz pisala vyssie) dopraj inym a bude ti tiez dopriate. Nedaj sa zozierat zavistou, nahlodat sa frustraciou smutkom. Lebo mozno o par rokov sa situacia medzi vami dvoma moze este obratit a kamaratka bude ta, co bude zavidiet. Ale tebe... Takze nech sa ta zavist premeni skor na hnaci motor vpred. Vsetko dobre ti prajem)

Mesačný princ

už dávno to nie je tvoja najlepšia kamarátka!!!

Čím skôr to pochopíš, tým to bude pre teba a tvoje srdiečko lepšie.

Ľudia sa vo svojej podstate nemenia ale nenechaj si ubližovať!!!

,,Niekedy je potrebné vzdať sa ľudí, na ktorých nám záleží,aby mohli prísť do nášho života ľudia , ktorým bude konečne záležať na nás.,,

,,Nenechaj byť niekoho v tvojom živote prioritou, pokiaľ si ty pre neho len jednou z možností.,,

bagration

pozri, podla mna to nejak extra neries. Viem, ze sa to pocuva zle a boli to este viac, ale pravda je taka, ze casy sa menia a ludia tiez. To, ze je schopna ta ranit takymi presne mierenymi poznamkami znamena, ze jedine ty z vasej dvojice si bola uprimna dobra kamaratka. A nezavid jej.. zavist je asi najhorsia vlastnost. Este nemozes vediet, ako dopadne ona a ci nahodou nebude raz zavidiet este ona tebe. Hmotne statky nie su az tak podstatne, ako sa moze zdat. Aj moj otec mal jedneho kamarata, rovnako stareho ako on sam. Boli velmi dobri kamarati uz od utleho detstva. Lenze po prevrate on zacal podnikat a darilo sa mu. Po par rokoch si kupil velky dom a potom nas "provokacne" pozval na navstevu, aby sa predviedol. Otec si myslel, ze ho pozval ako kamarata, ale v skutocnosti sa len chcel pochvalit. Nie sme ziadni chudaci, sme taka priemerna stredna vrstva, neotacame kazde euro (vtedy koruny :D ) ale viem, ze otca sa to dotklo. Hlavne strata priatela. Ale casy sa menia a karma je svina. Nepodnikal zrovna cestne, vela ludi oklamal (ukazal sa jeho charakter), casom si kupil luxuxsnu vilu, ale... ked uz jeho dlzoby boli neunosne, ujo exekutor ho jedneho pekneho dna navstivil.. a teraz byva v nejakej maringotke a v podstate je na tom horsie ako my.. to ti pisem len ako priklad toho, ze nemozes vediet ako kto dopadne o 10,20,30 rokov. To mal za to, ze klamal a podvadzal..

realistkarealna

ludia ako nic v zlom ale preco idete kazdy na vysoku skolu ked chcete skorej rodinu,dom.decko?? proste vysku skoncite ked mate 23-25 rokov podla toho ci si robite bc-mgr ale proste ja som toho nazoru ze radsej zarobit peniaze ako sediet bez riadneho prijmu roky. Ja som zato aby clovek co chce rodinu radsej hned po strednej skole robil. Ked robite od 18 rokov v 30tke uz mozete mat v pohode vlastne byvanie. Nedokazem to pochopit ten dnesny trend ze kazdy aj ten kto ma zlu situaciu doma ide na vysoku skolu v podstate roky nezaraba a potom sa zbada ze mu to aj tak nebolo k nicomu ze aj tak skoncite ako predavacky alebo vo vyrobe. Najlepsie je ist do zahranicia hned po strednej naucite sa jazyk a zarobite si pekne peniaze. A mozete stavat ci kupit si byt a mat deti. Ludia fakt nevedia rozmyslat vysoka skola je fajn ked chcete byt lekar zubar popripade mate naozaj nejaky sen ze sa bez nej nezaobidete ale 70% vs je fakt o nicom... nezarucia vam lepsiu buducnost len budete stracat cas,..