Ahojte, trpim zachvatovym prejedanim - vycitkami - x hodin cvicenie aby som to, co som zjedla vycvicila - sem tam hladovka (ktoru aj tak nikdy nevydrzim a zas sa prezerem). Nik z rodiny ani kamaratov o tom nevie ale ja uz nevladzem takto zit a stale sa tvarit ze vsetko je OK ked prva vec na co myslim hned rano je jedlo co zjem kedy to zjem ako to zjem kolko toho zjem ..je to na mna vela a chcela by som ist s tym k psychologicke..nebude na mna pozerat ako na retardovanu? Co tam robim? Co akoze od nej ocakavam? Mal iste niekto taky problem? Ako ste to riesili?
Psychologička - pomohla niekomu?
kamaratka mala problemy psychicke a psychologicka jej v priebehu roka pomohla sa z nicha ako tak dostat
Mila Iva, tychto poruch je bohuzial viac, nez si myslis, len o sebe navzajom neviete. Ale je mozne, ze skupinovu terapiu nerobia v okoli.
Pytat sa bude, ale bude asi cakat, aby si jej hovorila aj sama. Ja si spominam, ked sa ma prvykrat opytala, ako mi moze pomoct, vobec som nevedela, co mam povedat a nieco som zacala splietat :D ale ona je na to pripravena. Najrprv ta necha mozno troska potrapit sa, pretoze je pre nu dolezite vidiet, ako a o com rozpravas, ale potom sa bude pytat, nemusis sa bat. Je to uplne normalne a hlavne, neboj sa o tom rozpravat tak, ako to je. Psychologovia sa stretavaju s mnohymi vecami, sami tiez nie su vzdy kompletni :D takze im nepripada nic divne, ja som svojej psychiatricke rozpravala juuj, take brutal veci, ktore nikto nevie, ale ona sa na to pozera v pohode uplne. Takze ziadne strachy. Priprav si, co povies (aj tak to nakoniec povies inak, ale aby si bola pripravena proste) a potom sa bude pytat aj ona. Prvykrat to moze byt trocha ako prvy sex :D rozpacite a nebudes sa citit najkomfortnejsie. Ale aj s psychologom sa musis zladit a pomoze ti to. Len treba najst dobreho. Kolko mas rokov?
Rozhovor s psychologičkou si môžeš ľahko vyskúšať hneď teraz a zadarmo.
Na tejto adrese je možné četovať s mladými psychologičkami, pozeral som sa, sú online práve teraz (okienko vpravo dole):
ipcko.upside.sk
Pasavec
A take stretnutie ako prebieha? Bude sa ma pytat otazky? Lebo ja len tak sama od seba o tom nedokazem vraviet.
A neviete ako to prebieha? To len zavolam ku hocijakej psychologicke a objednam sa? Ci treba nejakej specialnej odbornicke volat?
Skupinova terapia asi v mojom okoli nebude, som totiz z Oravy a tu si myslim ze o takych poruchach ludia ani nevedia..
Ahoj, urcite sa toho neboj! Mne to velmi pomohlo. Ale priprav sa, ze to spociatku nebude prijemne, ale po case, ak je dobry psycholog, tak sa tam budes aj tesit. Hlavne sa nezlakni, ked sa hned na zaciatku nebudes citit zrovna komfortne.
A vies co mi pomohlo najviac? Skupinova terapia, to je na PPP najlepsie. Ak mas moznost, skus aj to. Drzim palce, zvladnes to :)
Tu si na dobrej adrese. :) Tu je dievcat co presli poruchou prijimania potravy plno. Uvidis, ked sa tu objavi Lombardo :)