Takže pred týždňom mi zomrela maminka,posledná rodina,posledná kamarátka. Mám 18, do detského domova ma nezoberú. Neviem,ako mám platiť za byt, ako povybavovať milion vecí ktoré treba, ako si nájsť prácu, ktorú nebudem zvládať. Ja ani len neviem ako sa mám poriadne zabiť. Nedokážem skočit pod vlak,nejde mi to. Bojím sa pojesť tabletky,všetkého sa bojím. Nieje tu ani nijaká skupinka bezdomovcov,ku ktorým by som sa pripojila. Nechcem tu byť a neviem ako odísť prosim pomožte
Koniec
neodchadzaj. Snaz sa najst v sebe silu
Lucka, rady tu už máš.
A ja by som Ťa chcela nasmerovať sem, keďže tie rady potrebuješ okamžite : ipcko.upside.sk
Tak sa drž, veľa síl Ti prajem v tomto pre Teba ťažkom životnom období!
Odkial si? Je mnozstvo organizacii ktore ponukaju pomoc mladym matkam, tyranym ludom, obetiam nasilia, rozne linky istoty. Pogoogli, ozvi sa im, nasmeruju ta a pomozu ti mnohe veci zariadit a vybavit. Ak si v byte urcite nemysli na nejake nezdomovectvo, hned teraz sa skontaktuj s majitelom a ries odklad splatky. Tiez urad prace a zamestnat sa, akukolvek pracu i za par supiek pre zaciatok. Uvidis, teraz to vidis cierne ale o par tyzdnov uz budes niekde inde, velmi rychlo dospejes
Lucka, je to strašné, ale musíš isť ďalej. Maminka určite nechce aby si takto uvažovala o živote. Umrela náhle, alebo je to z dlhšej choroby??? Skončila si už strednú školu? Ak nie máš nárok na sirotský dôchodok. Co starí rodičia?, súrodenci mamičky? Neuzatváraj sa do seba, prijmi pomocnú ruku, ktorú Ti určite niekto z okolia podá.
Zostan a biela kobra- dakujem vam za slova,uz len taka malickost ma trochu nakopla, budem sa snažiť to nejako zvládnuť,a ak to nevýjde tak až potom...
Matka- otec je cudzinec,nežije na slovensku...nemám kontakt a nikdy sa nezaujímal
jediná rodina? kde máš otca?
Je mi velmi luto, co sa stalo. Maminka ta ale neporodila a nevychovavala preto, aby ta so sebou vzala do hrobu. Maminka chcela, aby si zila a mala sa dobre. Zomrela prilis skoro, aby ta naucila o vsetko sa postarat a niest si svoj kriz ai s radostami, ktore patria k zivotu. Teraz je vsetko pre teba jedna velka neznama, a chapem tvoj strach a neistotu a bezmocnost. Ak nemas ziadnu rodinu, ani nikoho blizkeho, kto by ti pomohol,, obrat sa na ludi, ktori su za to plateni. Pristup k internetu mas. Najdi si v tvojim bydlisku charitu alebo organizaciu na pomoc v hmotnej nudzi alebo aspon odbor socialnej prace na vasom obvodnom ci miestnom urade, chod tam osobne. Vsetci prichadzaju do styku s bezdomovcami, s nezamestnanymi, s podobnymi pripadmi, ako si ty, urcite natrafis na niekoho, kto ti poradi, kde mas zacat a co vsetko ti treba vybavit. Pracu si najdes, aj ked to nebude nic uzasne, ak nemas skonceju skolu, ale leto este neskoncilo, vsade chcu brigadnikov, casnicky, vykladat tovar do obchodu a pod. Ak natrafis na neochotnu osobu, nedaj sa odbit, pytaj sa na vsetko alebo chod za niekym inym. Nedoveruj nikomu a bud opatrna a na vsetko sa spytaj aj dvakrat. Nebude to lahke, ale spoznas pri tom novych ludi a mozno sa aj spriatelis. Zivot treba zit, mas ho cely pred sebou a bola by ta skoda.
Uprimnu sustrast Lucka..nema vyznam odchadzat z tohto sveta..niekde na teba caka stastie, neboj,si urcite dobry clovek..si mlada a mas cely zivot pred sebou..ale ja verim,ze to zvladnes.. vela stastia !