Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pritazilo sa mi po operacii - ist na pohotovost?

Príspevok v téme: Pritazilo sa mi po operacii - ist na pohotovost?
Nika235

Ahoj,
Som dva dni po operacii kolena (vcera ma prepustili) a strasne sa mi pritazilo. Vcera som sa mala este super. Mam hroznu bolest hlavy, nutkanie na zvracanie, nechutenstvo a obrovsky tlak v kolene ktory som este vcera nemala. Na prepustacej sprave je, ze v pripade tazkosti za mam hlasit u nich na pohotovosti. Myslite, ze tam mozem zajst? Nechcem, aby ma vysmiali. Minuly rok som mala tiez operaciu kolena, tazsiu ako teraz , ale taketo problemy som nemala. Dakujem sa kazdu reakciu.

bagration

ja neviem nad cim filozofujes a preco vahas. Pohotovost je tu preto, aby ti pomohla, ak mas zdravotne problemy. Kamaratovi vlani operovali koleno a tiez mu bolo dost zle. Mal niekolko dni teplotu a dost velke bolesti. Tiez bral nejake lieky a ked sa mu pritazilo, tak siel ihned za lekarom. Volakedy cloveka aj po banalnej operacii nechali v nemocnici, kym sa nezotavi, teraz ta na druhy den poslu domov, nech sa staras sam o seba, pritom do zdravotnictva lejeme omnoho viac penazi ako volakedy. Pekne sme veru dopadli.

netreba

Choď! Plno ľudí kvôli úplným banalitám ide na pohotovosť alebo si zavolá sanitku, a ten čo má skutočne problém, tak váha.

Kýčera

Nedávaj si už žiadne lieky, ale sprav toto : namoč vreckovku do studenej vody, daj na hlavu a previaž. Studené obklady vymieňaj! Pi dostatok tekutín (N-ika), ak si zvyknutá na vyšší tlak, tak si daj šumivé "C", ak piješ kávu, tak si sprav a skús bolesť riešiť spánkom. Ľahká strava alebo len dočasná hladovka a sleduj reakcie po liekoch.

Kýčera

Bolesť hlavy môže súvisieť s liekmi, kt. užívaš. Dávaj pozor, čo s čím kombinuješ!!!
Ak ešte neprešlo 48 hod. od narkózy, tak máš v tele ešte plus látku, kt. Ťa uspali. A toto všetko Ti môže spôsobovať problémy, kt. máš!!! Podozrenie mám na lieky. Preto to radšej odkonzultuj to s lekármi. Tlak máš celkom dobrý, ak ho nemáš kolísavý (aj od toho bolí hlava), tep je vysoký!

N-ika

Bola si operovana v celkovej anestezii? Mozes mat este nasledky narkozy. Bolest hlavy a nutkanie, ci rovno zvracanie je bezny jav. Treba prijimat dostatok tekutin.

Nika235

Dakujem , skusim.
Merala som si pred chvilou tlak, 110/60 a pulz 90, to sa mi zda strasne vysoky. Mam taky mierny tlak na hrudi, uz asi polhodinu. Asi vecer zajdem na tu pohotovost ak to neprejde.

Biela Kobra

Algifen je na hladke svalstvo, tebe treba nieco ako paracetamol (paralen) alebo brufen (ibuprofen). Kedze si si uz dala algifen, skus cipok paralen, abu si sa zasa nepredavkovala.