Zo zahranicia naspat domov

30darinka30

ahoj ja sice konkretny pripad ze by sa niekto vratil nepoznam, ale za seba mozem povedat ze som v zahranici velmi spokojna. Odisla som nakratko po vysokej skole aj s priatelom nakolko pre slovenskeho zamestnavatela je atraktivnejsi dochodca co bude robit za 100 eur ako mlada baba co ma zivot pred sebou a chce si nieco vytvorit. Inak naozaj sila ako sa zije u nas na Slovensku tu v pohodicke usetrime na Sk by sme takto nikdy nezili.

dkcn

Ja som sa vratil po 5 rokoch, dobre som zarabal, pracovne som postupoval, a dalej mohol. Preco som sa vratil bolo preto, lebo som tam nebol stastny. Prisiel som ho skusit najst na slovensku.

matka010

do zahraničia sa ťahajú mnohí ale mnohí sa vrátia pretože tam nakoniec nedostanú to uspokojenie, aké si mysleli, že tam dosiahnu.

celebrita facebooková

Aby som nezabudla, nemusela som ja mať kazy pri mojej hygiene. Ale pásomnicu som mala celé roky a nevedela som o tom a sviňa jedna hnusná, vyžrala zo mňa všetok vápnik a potom samozrejme, že tým zubom niečo chýbalo :) preto potom peniaze odchádzali len na žranicu a na zubárov :)

celebrita facebooková

Zuby? Nedať si urobiť prehliadku u niekoho, kto robí bitewing (rontgen zameraný na medzizubné priestory) znamená nedať si odhaliť medzizubné skryté kazy, z čoho vyplýva: je to ako časovaná bomba, kedy sa ozve bolesť. Nečakane a bez toho, aby sa tá bolesť opýtala, či mám plnú peňaženku. Mňa prehliadka na súkromnej zubnej klinike v BA niečo stála. Ale aspoň viem, že nemám skryté medzizubné hlboké kazy (mala som, ale už sú opravené) a že ma neprekvapí bolesť v podobe zapáleného nervu, ako všetkých tých, čo si dávajú robiť prehliadky u lacných zubárov zadarmo a bez rontgenu. U môjho zubára v Blave zaplatím asi do 500 € za jeden zub ošetrený pomocou endodoncie (kanáliky). V rokoch 2010 a 1011 som tam nechala majland, ale odvtedy chvalabohu so zubami pokoj. Ešte aj v Rakúsku by som to mala lacnejšie :) ale to je mi jedno, ja som to chcela kvalitne a na úrovni, ide predsa o zuby. A keby som robila na Slovensku za minimálnu mzdu, tak v živote na to nenašetrím :)
...Tak aj keby tvoja sesternica raz navštívila súkromnú zubnú kliniku, kam chodím ja, tak by sa mohlo stať, že jej pri prvej prehliadke nájdu kopu kazov (na zuboch, ktoré mala roky v medzizubných priestoroch citlivé a lacný zubár ju klamal, že tam nič nemá - bez rontgenu nevidel), opravili by jej ich a nechala by tam majland, ale potom by mala aj na 10 rokov pokoj od nejakých ďalších opráv. Ja som si v r. 2011 dala nasadiť strojček na už opravené zuby, horné, aj dolné, mala som ho dva roky, žiadne kazy mi pod ním nevznikli. Po ňom som nosila strojček na noc, taký udržiavací. Ani pod ním žiadne kazy nevznikli. A doteraz som bez kazov. Nech rozmýšľame, ako rozmýšľame, zuby sa lacno poriešiť nedajú.